Κάθε μέρα αξίζει!
Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δροσερή σαλάτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη
Μαργαρίτα Νικολαΐδη
Μία συνταγή από τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη

Υλικά

Για τις μπριζόλες:

1 Χοιρινές μπριζόλες Χοιρινή μπριζόλα
(μεγάλη, λαιμού, χωρίς κόκαλο)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
2 κ.σ. κ.σ. Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο
50 g g Βούτυρο Βούτυρο

Για το dressing της σαλάτας:

1 κ.σ. κ.σ. Ταχίνι Ταχίνι
1 κ.σ. κ.σ. Μέλι Μέλι
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(Λίγο )
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
1 κ.σ. κ.σ. Μουστάρδα Μουστάρδα
2 κ.σ. κ.σ. Βαλσάμικο ξίδι Βαλσάμικο ξίδι

Για τη σαλάτα:

300 g g Τοματίνια Τοματίνι
Σαλάτα Σαλάτα
(Πράσινη σαλάτα της επιλογής σας, κομμένη στο χέρι)

Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δροσερή σαλάτα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

20 min
(9)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Οι μαλακές μπριζόλες λαιμού είναι μια ακόμα πεντανόστιμη επιλογή χοιρινού κρέατος. Αρέσουν πολύ στα μικρά παιδιά, επειδή δεν έχουν κόκαλο και στους μεγάλους γιατί μπορούν να αποτελέσουν έναν υπέροχο μεζέ ή και πλήρες γεύμα. Δοκιμάστε τη σε κοπή ταλιάτας και θα μας θυμηθείτε.

Για την μπριζόλα:

  1. Αλατοπιπερώνουμε την μπριζόλα μας.
  2. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το λάδι, τοποθετούμε τη μπριζόλα, δίνουμε χρώμα στη μια πλευρά και μόλις την γυρίσουμε προσθέτουμε το σκόρδο, το βούτυρο και το θυμάρι. Αρχίζουμε το αροζάρισμα, δηλαδή το ράντισμα του κρέατος, με τη σάλτσα του κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  3. Κάθε ένα λεπτό περίπου γυρίζουμε τη μπριζόλα μας και συνεχίζουμε το αροζάρισμα μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθεί σωστά.
  4. Αφαιρούμε από το τηγάνι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τη μπριζόλα να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας.

Για τη σαλάτα:

  1. Φτιάχνουμε ένα dressing ανακατεύοντας τα υλικά μας, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αναλογίες, ανάλογα τη γεύση και την προτίμηση μας
  2. Κόβουμε τα ντοματίνια σε ένα μπολ, πλένουμε τη σαλάτα μας, την προσθέτουμε στο μπολ με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε με το dressing.

TIPS

  1. Θέλει περίπου 7 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος.
  2. Σερβίρουμε κομμένο σε ταλιάτα (tagliata), δηλαδή κόβουμε σε λεπτές φέτες, κάθετα στις ίνες του κρέατος

14 Προϊόντα

Hellmann's Μουστάρδα κανονικήHellmann's Μουστάρδα κανονική
Hellmann's Μουστάρδα κανονική
19.09 - 30.11
-20%
4,71 €
3,75
Hellmann's Μουστάρδα καυτερήHellmann's Μουστάρδα καυτερή
Hellmann's Μουστάρδα καυτερή
19.09 - 30.11
-20%
4,71 €
3,75
Γλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρωνΓλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρων
Γλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρων
19.09 - 30.11
-11%
3,39 €
2,99
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
23.05 - 29.05
-30%
0,65 €
0,45
Chef Select & you Σαλάτα TricoloreChef Select & you Σαλάτα Tricolore
Chef Select & you Σαλάτα Tricolore
23.05 - 29.05
-30%
1,35 €
0,94
ΤοματίνιαΤοματίνια
Τοματίνια
27.05 - 29.05
-21%
1,65 €
1,29
Chef Select & you Βαλεριάνα mixChef Select & you Βαλεριάνα mix
Chef Select & you Βαλεριάνα mix
23.05 - 29.05
-30%
1,89 €
1,32
Vita D'or ΗλιέλαιοVita D'or Ηλιέλαιο
Vita D'or Ηλιέλαιο
23.05 - 29.05
-30%
7,19 €
4,99
ΤοματίνιαΤοματίνια
Τοματίνια
27.05 - 29.05
-30%
1,65 €
1,15
Vita D'or ΗλιέλαιοVita D'or Ηλιέλαιο
Vita D'or Ηλιέλαιο
22.05 - 29.05
1,45
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοEleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
22.05 - 29.05
10,89
Γλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρωνΓλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρων
Γλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρων
01.05 - 31.05
-20%
6,19 €
4,95
Vita D'or ΗλιέλαιοVita D'or Ηλιέλαιο
Vita D'or Ηλιέλαιο
23.05 - 29.05
-25%
7,19 €
5,39
Lurpak Βούτυρο soft αλατισμένοLurpak Βούτυρο soft αλατισμένο
Lurpak Βούτυρο soft αλατισμένο
30.05 - 05.06
Μόνο για λίγο
2,34