Κάθε μέρα αξίζει!
Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δροσερή σαλάτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη
Μαργαρίτα Νικολαΐδη
Μία συνταγή από τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη

Υλικά

Για τις μπριζόλες:

1 Χοιρινές μπριζόλες Χοιρινή μπριζόλα
(μεγάλη, λαιμού, χωρίς κόκαλο)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
2 κ.σ. κ.σ. Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο
50 g g Βούτυρο Βούτυρο

Για το dressing της σαλάτας:

1 κ.σ. κ.σ. Ταχίνι Ταχίνι
1 κ.σ. κ.σ. Μέλι Μέλι
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(Λίγο )
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
1 κ.σ. κ.σ. Μουστάρδα Μουστάρδα
2 κ.σ. κ.σ. Βαλσάμικο ξίδι Βαλσάμικο ξίδι

Για τη σαλάτα:

300 g g Τοματίνια Τοματίνι
Σαλάτα Σαλάτα
(Πράσινη σαλάτα της επιλογής σας, κομμένη στο χέρι)

Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δροσερή σαλάτα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

20 min
(9)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Οι μαλακές μπριζόλες λαιμού είναι μια ακόμα πεντανόστιμη επιλογή χοιρινού κρέατος. Αρέσουν πολύ στα μικρά παιδιά, επειδή δεν έχουν κόκαλο και στους μεγάλους γιατί μπορούν να αποτελέσουν έναν υπέροχο μεζέ ή και πλήρες γεύμα. Δοκιμάστε τη σε κοπή ταλιάτας και θα μας θυμηθείτε.

Για την μπριζόλα:

  1. Αλατοπιπερώνουμε την μπριζόλα μας.
  2. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το λάδι, τοποθετούμε τη μπριζόλα, δίνουμε χρώμα στη μια πλευρά και μόλις την γυρίσουμε προσθέτουμε το σκόρδο, το βούτυρο και το θυμάρι. Αρχίζουμε το αροζάρισμα, δηλαδή το ράντισμα του κρέατος, με τη σάλτσα του κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  3. Κάθε ένα λεπτό περίπου γυρίζουμε τη μπριζόλα μας και συνεχίζουμε το αροζάρισμα μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθεί σωστά.
  4. Αφαιρούμε από το τηγάνι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τη μπριζόλα να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας.

Για τη σαλάτα:

  1. Φτιάχνουμε ένα dressing ανακατεύοντας τα υλικά μας, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αναλογίες, ανάλογα τη γεύση και την προτίμηση μας
  2. Κόβουμε τα ντοματίνια σε ένα μπολ, πλένουμε τη σαλάτα μας, την προσθέτουμε στο μπολ με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε με το dressing.

TIPS

  1. Θέλει περίπου 7 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος.
  2. Σερβίρουμε κομμένο σε ταλιάτα (tagliata), δηλαδή κόβουμε σε λεπτές φέτες, κάθετα στις ίνες του κρέατος

16 Προϊόντα

Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39
Lurpak Βούτυρο ανάλατοLurpak Βούτυρο ανάλατο
Lurpak Βούτυρο ανάλατο
19.09 - 30.11
-6%
3,58 €
3,33
Hellmann's Μουστάρδα κανονικήHellmann's Μουστάρδα κανονική
Hellmann's Μουστάρδα κανονική
19.09 - 30.11
-10%
5,25 €
4,71
Hellmann's Μουστάρδα καυτερήHellmann's Μουστάρδα καυτερή
Hellmann's Μουστάρδα καυτερή
19.09 - 30.11
-10%
5,25 €
4,71
Γλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρωνΓλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρων
Γλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρων
19.09 - 30.11
-8%
3,39 €
3,09
Γλυκάνθη Ταχίνι με στέβιαΓλυκάνθη Ταχίνι με στέβια
Γλυκάνθη Ταχίνι με στέβια
11.03 - 04.05
2,79
'Ολυμπος  Ταχίνι με μέλι'Ολυμπος  Ταχίνι με μέλι
'Ολυμπος Ταχίνι με μέλι
11.03 - 04.05
3,65
Lurpak Βούτυρο soft αλατισμένοLurpak Βούτυρο soft αλατισμένο
Lurpak Βούτυρο soft αλατισμένο
25.04 - 01.05
Μόνο για λίγο
2,55
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
29.04 - 05.05
-30%
0,65 €
0,45
Ελληνικά τοματίνιαΕλληνικά τοματίνια
Ελληνικά τοματίνια
29.04 - 01.05
-35%
3,99 €
2,59
Heinz Μουστάρδα απαλήHeinz Μουστάρδα απαλή
Heinz Μουστάρδα απαλή
25.04 - 01.05
Μόνο για λίγο
2,69
'Ολυμπος  Ταχίνι'Ολυμπος  Ταχίνι
'Ολυμπος Ταχίνι
11.03 - 04.05
3,05
Γλυκάνθη Ταχίνι μέλιΓλυκάνθη Ταχίνι μέλι
Γλυκάνθη Ταχίνι μέλι
11.03 - 04.05
6,29
Μέλι ανθέων XXLΜέλι ανθέων XXL
Μέλι ανθέων XXL
11.04 - 31.05
+100 g δώρο
4,29
Μπριζόλες χοιρινές λαιμούΜπριζόλες χοιρινές λαιμού
Μπριζόλες χοιρινές λαιμού
02.05 - 08.05
XXL
5,85