Κάθε μέρα αξίζει
Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δροσερή σαλάτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη
Μαργαρίτα Νικολαΐδη
Μία συνταγή από τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη

Υλικά

Για τις μπριζόλες:

1 Χοιρινές μπριζόλες Χοιρινή μπριζόλα
(μεγάλη, λαιμού, χωρίς κόκαλο)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
2 κ.σ. κ.σ. Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο
50 g g Βούτυρο Βούτυρο

Για το dressing της σαλάτας:

1 κ.σ. κ.σ. Ταχίνι Ταχίνι
1 κ.σ. κ.σ. Μέλι Μέλι
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(Λίγο )
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
1 κ.σ. κ.σ. Μουστάρδα Μουστάρδα
2 κ.σ. κ.σ. Βαλσάμικο ξίδι Βαλσάμικο ξίδι

Για τη σαλάτα:

300 g g Τοματίνια Τοματίνι
Σαλάτα Σαλάτα
(Πράσινη σαλάτα της επιλογής σας, κομμένη στο χέρι)

Χοιρινή μπριζόλα λαιμού με δροσερή σαλάτα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

20 min
(3)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Οι μαλακές μπριζόλες λαιμού είναι μια ακόμα πεντανόστιμη επιλογή χοιρινού κρέατος. Αρέσουν πολύ στα μικρά παιδιά, επειδή δεν έχουν κόκαλο και στους μεγάλους γιατί μπορούν να αποτελέσουν έναν υπέροχο μεζέ ή και πλήρες γεύμα. Δοκιμάστε τη σε κοπή ταλιάτας και θα μας θυμηθείτε.

Για την μπριζόλα:

  1. Αλατοπιπερώνουμε την μπριζόλα μας.
  2. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το λάδι, τοποθετούμε τη μπριζόλα, δίνουμε χρώμα στη μια πλευρά και μόλις την γυρίσουμε προσθέτουμε το σκόρδο, το βούτυρο και το θυμάρι. Αρχίζουμε το αροζάρισμα, δηλαδή το ράντισμα του κρέατος, με τη σάλτσα του κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  3. Κάθε ένα λεπτό περίπου γυρίζουμε τη μπριζόλα μας και συνεχίζουμε το αροζάρισμα μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθεί σωστά.
  4. Αφαιρούμε από το τηγάνι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τη μπριζόλα να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας.

Για τη σαλάτα:

  1. Φτιάχνουμε ένα dressing ανακατεύοντας τα υλικά μας, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αναλογίες, ανάλογα τη γεύση και την προτίμηση μας
  2. Κόβουμε τα ντοματίνια σε ένα μπολ, πλένουμε τη σαλάτα μας, την προσθέτουμε στο μπολ με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε με το dressing.

TIPS

  1. Θέλει περίπου 7 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος.
  2. Σερβίρουμε κομμένο σε ταλιάτα (tagliata), δηλαδή κόβουμε σε λεπτές φέτες, κάθετα στις ίνες του κρέατος

4 Προσφορές

Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτιΘαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
19.05 - 25.05
-24%
0,25 €
0,19*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Μπριζόλες χοιρινές λαιμούΜπριζόλες χοιρινές λαιμού
Μπριζόλες χοιρινές λαιμού
19.05 - 25.05
XXL
4,79*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Νώμα Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXLΝώμα Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXL
Νώμα Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXL
19.05 - 25.05
-3€
30,23 €
27,23*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Ελληνικά τοματίνια σε κουβαδάκιΕλληνικά τοματίνια σε κουβαδάκι
Ελληνικά τοματίνια σε κουβαδάκι
19.05 - 25.05
-15%
3,19 €
2,71*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.