
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τη σάλτσα
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΚεφτεδάκια τηγανητά γεμιστά με κασέρι και σάλτσα τομάτας
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Υπάρχει άραγε κανείς που μπορεί να αντισταθεί στα τηγανητά κεφτεδάκια; Μπορεί να μας ήρθαν από την Ανατολή, αλλά στην Ελλάδα τα λατρέψαμε και εδώ και πολλά πολλά χρόνια έχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα μας. Συνδυάζοντας το τηγάνισμα με τη σάλτσα τομάτας κερδίζουμε και την γεύση του τηγανητού και τη γεύση του μαγειρευτού. Και αν τα γεμίσουμε με λίγο κασέρι, τότε δύσκολα θα μείνει κάποιο στο τέλος.
Εκτέλεση
- Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το αυγό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Πλάθουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειαστεί, ώστε να είναι αφράτο.
- Ξεκουράζουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια ενσωματώνοντας μέσα στο καθένα 1 κυβάκι κασέρι.
- Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουμε ωραίο χρώμα και να έχουν ψηθεί εσωτερικά οι κεφτέδες μας, ενώ το κασέρι να έχει λιώσει.
- Για να φτιάξουμε τη σάλτσα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και έπειτα το σκόρδο και τον πελτέ. Ακολουθεί η τομάτα στον τρίφτη, το μέλι, το αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και ο βασιλικός ψιλοκομμένος με το μέλι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε τους τηγανητούς κεφτέδες ζεστούς με τη σάλτσα τους.
Τιπ: Για να πλάσουμε τα κεφτεδάκια μας εύκολα και ομοιόμορφα βουτάμε τα χέρια μας σε λίγο ελαιόλαδο κάθε φορά που πιάνουμε τον κιμά. Για ομοιομορφία στο μέγεθος μπορούμε να ζυγίσουμε τα επιθυμητά γραμμάρια χρησιμοποιώντας μια μικρή ζυγαριά.