Κάθε μέρα αξίζει!
Κεφτεδάκια τηγανητά γεμιστά με κασέρι και σάλτσα τομάτας

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

600 g g Βόειος κιμάς Βόειος κιμάς
100 g g Φρυγανιά Φρυγανιά
(τριμμένη)
1 Αυγά Αυγό
2 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μέτρια, ψιλοκομμένα)
1 κ.σ. κ.σ. Ξύδια Ξύδι
120 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
Σκόρδα Σκόρδο
(½ σκελίδα, ψιλοκομμένη)
2 πρέζες πρέζα Κύμινο Κύμινο
2 πρέζες πρέζα Ρίγανη Ρίγανη
(ξερή)
1 κ.σ. κ.σ. Αλάτι Αλάτι
(κοφτή)
Πιπέρι Πιπέρι
Μαϊντανός Μαϊντανός
(1/3 ματσάκι, ψιλοκομμένο)
Δυόσμος Δυόσμος
(1/3 ματσάκι, ψιλοκομμένο)
200 g g Κασέρι Κασέρι
(κομμένο σε κυβάκια)
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(για το τηγάνισμα)
Αλεύρι Αλεύρι
(για το πανάρισμα)

Για τη σάλτσα

3 Τομάτες Τομάτα
(ώριμες, στον τρίφτη)
40 g g Πελτέ τομάτας Πελτέ τομάτας
2 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ψιλοκομμένα)
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένη)
1 κ.γ. κ.γ. Μέλι Μέλι
3 πρέζες πρέζα Πάπρικα Πάπρικα
(γλυκιά)
Βασιλικός Βασιλικός
(λίγα φύλλα)
100 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι

Κεφτεδάκια τηγανητά γεμιστά με κασέρι και σάλτσα τομάτας

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

50 min
(10)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Υπάρχει άραγε κανείς που μπορεί να αντισταθεί στα τηγανητά κεφτεδάκια; Μπορεί να μας ήρθαν από την Ανατολή, αλλά στην Ελλάδα τα λατρέψαμε και εδώ και πολλά πολλά χρόνια έχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα μας. Συνδυάζοντας το τηγάνισμα με τη σάλτσα τομάτας κερδίζουμε και την γεύση του τηγανητού και τη γεύση του μαγειρευτού. Και αν τα γεμίσουμε με λίγο κασέρι, τότε δύσκολα θα μείνει κάποιο στο τέλος.

Εκτέλεση

  1. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το αυγό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Πλάθουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειαστεί, ώστε να είναι αφράτο.
  2. Ξεκουράζουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια ενσωματώνοντας μέσα στο καθένα 1 κυβάκι κασέρι.
  3. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουμε ωραίο χρώμα και να έχουν ψηθεί εσωτερικά οι κεφτέδες μας, ενώ το κασέρι να έχει λιώσει.
  4. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και έπειτα το σκόρδο και τον πελτέ. Ακολουθεί η τομάτα στον τρίφτη, το μέλι, το αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και ο βασιλικός ψιλοκομμένος με το μέλι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε τους τηγανητούς κεφτέδες ζεστούς με τη σάλτσα τους.

Τιπ: Για να πλάσουμε τα κεφτεδάκια μας εύκολα και ομοιόμορφα βουτάμε τα χέρια μας σε λίγο ελαιόλαδο κάθε φορά που πιάνουμε τον κιμά. Για ομοιομορφία στο μέγεθος μπορούμε να ζυγίσουμε τα επιθυμητά γραμμάρια χρησιμοποιώντας μια μικρή ζυγαριά.

3 Προσφορές

Ελληνικά κρεμμύδια κόκκιναΕλληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
09.02 - 15.02
Με κουπόνι | -25%
0,93 €
0,69*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη.
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι Φαρίν απΜύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι Φαρίν απ
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι Φαρίν απ
09.02 - 15.02
2 + 1 δώρο
2,49*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη.
Εύ Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXLΕύ Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXL
Εύ Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXL
09.02 - 15.02
Απίστευτη τιμή
29,99*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα. Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τυπογραφικά λάθη.

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Κατσαρόλα Τηγάνι