Κάθε μέρα αξίζει!
Μπακαλιάρος Σκορδαλιά με σπιτικές τηγανητές πατάτες

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τον μπακαλιάρο

1 kg kg Μπακαλιάρος υγράλατος Μπακαλιάρος υγράλατος
Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο
5 Πατάτες Πατάτα
(μέτριες, πλυμένες με τη φλούδα)
5 φύλλα φύλλο Μαϊντανός Μαϊντανός
(για γαρνίρισμα )
180 g g Αλεύρι Αλεύρι
90 g g Corn flour Corn flour
10 g g Αλάτι Αλάτι
(ιωδιούχο - ψιλό)
460 g g Μπίρες Μπίρα
(Lager)
20 g g baking powder baking powder

Για τη σκορδαλιά

3 Πατάτες Πατάτα
(μεγάλες)
5 - 6 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ωμό ή ψημένο στον φούρνο)
4 κ.σ. κ.σ. Μηλόξιδο Μηλόξιδο
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά με σπιτικές τηγανητές πατάτες

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

45 min
(31)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για να ξαρμυρίσουμε τον μπακαλιάρο
1.Πλένουμε τον μπακαλιάρο με άφθονο κρύο νερό και τον κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
2.Τοποθετούμε τα κομμάτια του ψαριού μέσα σε ένα σουρωτήρι.
3.Στη συνέχεια τα βάζουμε για 24 ώρες σε ένα μπολ, γεμάτο νερό, αλλάζοντας το νερό κάθε 4-5 ώρες.


Για τη σκορδαλιά
1.Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μας.
2.Σε προθερμασμένο φούρνο (170 oC) ψήνουμε για 30 λεπτά τα σκόρδα, τα οποία έχουμε λαδώσει ελαφρώς.Εναλλακτικά,μπορούμε απλά να τρίψουμε τα σκόρδα ωμά.
4.Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις πατάτες, τα σκόρδα, το μηλόξιδο και αλατοπιπερώνουμε.
5.Πολτοποιούμε ρίχνοντας το ελαιόλαδο, μέχρι η σκορδαλιά μας να έχει την
κατάλληλη υφή.


Για το κουρκούτι
1.Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, baking powder, corn flour, αλάτι, πιπέρι και την μπύρα, την οποία έχουμε ανοίξει 30 λεπτά πριν, διατηρώντας την παγωμένη στο ψυγείο. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένας λείος και παχύρευστος χυλός.


Για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου
1.Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο.
2.Σε ένα πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλευρώνουμε καλά ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
3.Στη συνέχεια βουτάμε το ψάρι στο κουρκούτι και το αφήνουμε στο λάδι κατακόρυφα.
4.Όταν η κρούστα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, αφαιρούμε τον μπακαλιάρο και τον τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.
5.Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά και τις σπιτικές τηγανητές πατάτες.

6 Προσφορές

Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απΜύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
19.09 - 30.11
-9%
2,70 €
2,45
Belbake Βιολογικό αλεύρι καρύδαςBelbake Βιολογικό αλεύρι καρύδας
Belbake Βιολογικό αλεύρι καρύδας
16.11 - 22.11
Μόνο για λίγο
1,49
Χρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
16.11 - 22.11
+500 g δώρο
1,18
Deluxe Μύλος πιπεριού Deluxe Μύλος πιπεριού
Deluxe Μύλος πιπεριού
28.09 - 31.01
4,69
Henninger Μπύρα 5% vol.Henninger Μπύρα 5% vol.
Henninger Μπύρα 5% vol.
07.12 - 13.12
5 + 1 δώρο
4,39
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
07.12 - 13.12
+500 g δώρο
1,18