
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τον μπακαλιάρο
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΜπακαλιάρος Σκορδαλιά με σπιτικές τηγανητές πατάτες
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για να ξαρμυρίσουμε τον μπακαλιάρο
1.Πλένουμε τον μπακαλιάρο με άφθονο κρύο νερό και τον κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
2.Τοποθετούμε τα κομμάτια του ψαριού μέσα σε ένα σουρωτήρι.
3.Στη συνέχεια τα βάζουμε για 24 ώρες σε ένα μπολ, γεμάτο νερό, αλλάζοντας το νερό κάθε 4-5 ώρες.
Για τη σκορδαλιά
1.Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μας.
2.Σε προθερμασμένο φούρνο (170 oC) ψήνουμε για 30 λεπτά τα σκόρδα, τα οποία έχουμε λαδώσει ελαφρώς.Εναλλακτικά,μπορούμε απλά να τρίψουμε τα σκόρδα ωμά.
4.Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις πατάτες, τα σκόρδα, το μηλόξιδο και αλατοπιπερώνουμε.
5.Πολτοποιούμε ρίχνοντας το ελαιόλαδο, μέχρι η σκορδαλιά μας να έχει την
κατάλληλη υφή.
Για το κουρκούτι
1.Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, baking powder, corn flour, αλάτι, πιπέρι και την μπύρα, την οποία έχουμε ανοίξει 30 λεπτά πριν, διατηρώντας την παγωμένη στο ψυγείο. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένας λείος και παχύρευστος χυλός.
Για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου
1.Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο.
2.Σε ένα πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλευρώνουμε καλά ένα-ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
3.Στη συνέχεια βουτάμε το ψάρι στο κουρκούτι και το αφήνουμε στο λάδι κατακόρυφα.
4.Όταν η κρούστα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, αφαιρούμε τον μπακαλιάρο και τον τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.
5.Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά και τις σπιτικές τηγανητές πατάτες.