
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFish and Chips
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Η φοβερή Αγγλική συνταγή για τον καλύτερο μπακαλιάρο με κουρκούτι! Απίστευτο street food από την Αγγλία με υλικά που εύκολα μπορεί να βρούμε στην Ελλάδα! Δοκιμάστε το κουρκούτι αλά και τον τρόπο που ετοιμάζουμε τις πατάτες για μια συνταγή όνειρο. Θα το κάνετε και θα το ξανακάνετε!
- Στεγνώνουμε τα φιλέτα, τα πιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τις 4 κ.σ. αλεύρι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός το υπόλοιπο αλεύρι με την μπίρα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί χυλός.
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μία βαθιά κατσαρόλα.
- Τινάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου από το αλεύρι και τα βουτάμε στο χυλό.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά τα φιλέτα στην κατσαρόλα με το ηλιέλαιο το οποίο πρέπει να τα καλύπτει.
- Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα φιλέτα μας σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
- Παράλληλα γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το βάζουμε να βράσει.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια.
- Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε λίγο αλάτι και στην συνέχεια τις πατάτες και τις βράζουμε για 3 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
- Στη συνέχεια τις βάζουμε στο ηλιέλαιο που τηγανίσαμε τον μπακαλιάρο και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 κ.σ. μαγιονέζα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
- Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και σερβίρουμε την αρωματική μαγιονέζα με το ψάρι και τις πατάτες.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)
Ενέργεια: 800 kcal
Υδατάνθρακες: 59,3 γρ.
Σάκχαρα: 1,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4,7 γρ.
Πρωτεΐνη: 22 γρ.
Λιπαρά: 53,4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 6,7 γρ.
TIPS
1. Λίγο καλό ξύδι πάνω στο ψάρι και τις πατάτες είναι ο πιο γνωστός τρόπος που σερβίρουν το πιάτο αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο.
2. Από την άλλη δοκιμάστε να βάλετε μέσα στη μαγιονέζα λίγη ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη κάπαρη ή αγγουράκι τουρσί. Θα σας ενθουσιάσει!