Κάθε μέρα αξίζει!
Fish and Chips

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

The Eaters
The Eaters
Εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Υλικά

250 g g Φιλέτα παστού μπακαλιάρου Φιλέτο παστού μπακαλιάρου
(ξαλμυρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια)
Μαύρο πιπέρι Μαύρο πιπέρι
(φρεσκοτριμμένο)
190 g g Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις + 4 κ.σ. αλεύρι για τα φιλέτα)
300 g g Μπίρες Μπίρα
(παγωμένη)
Ζάχαρη Ζάχαρη
(1/2 κ.γ.)
3 κ.γ. κ.γ. Μπέικιν πάουντερ Μπέικιν πάουντερ
Αλάτι Αλάτι
(1/2 κ.γ.)
Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο
(για το τηγάνισμα)
1 kg kg Πατάτες Πατάτα
150 g g Μαγιονέζα Μαγιονέζα
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(λιωμένη)
Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι
(μόνο τα φύλλα)

Fish and Chips

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

40 min
(8)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Η φοβερή Αγγλική συνταγή για τον καλύτερο μπακαλιάρο με κουρκούτι! Απίστευτο street food από την Αγγλία με υλικά που εύκολα μπορεί να βρούμε στην Ελλάδα! Δοκιμάστε το κουρκούτι αλά και τον τρόπο που ετοιμάζουμε τις πατάτες για μια συνταγή όνειρο. Θα το κάνετε και θα το ξανακάνετε!

  1. Στεγνώνουμε τα φιλέτα, τα πιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τις 4 κ.σ. αλεύρι.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός το υπόλοιπο αλεύρι με την μπίρα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί χυλός.
  3. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μία βαθιά κατσαρόλα.
  4. Τινάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου από το αλεύρι και τα βουτάμε στο χυλό.
  5. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα φιλέτα στην κατσαρόλα με το ηλιέλαιο το οποίο πρέπει να τα καλύπτει.
  6. Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  7. Αφήνουμε τα φιλέτα μας σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
  8. Παράλληλα γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το βάζουμε να βράσει.
  9. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια.
  10. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε λίγο αλάτι και στην συνέχεια τις πατάτες και τις βράζουμε για 3 λεπτά.
  11. Τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  12. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο ηλιέλαιο που τηγανίσαμε τον μπακαλιάρο και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
  13. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 κ.σ. μαγιονέζα.
  14. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
  15. Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και σερβίρουμε την αρωματική μαγιονέζα με το ψάρι και τις πατάτες.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)
Ενέργεια: 800 kcal
Υδατάνθρακες: 59,3 γρ.
Σάκχαρα: 1,4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4,7 γρ.
Πρωτεΐνη: 22 γρ.
Λιπαρά: 53,4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 6,7 γρ.

TIPS
1. Λίγο καλό ξύδι πάνω στο ψάρι και τις πατάτες είναι ο πιο γνωστός τρόπος που σερβίρουν το πιάτο αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο.
2. Από την άλλη δοκιμάστε να βάλετε μέσα στη μαγιονέζα λίγη ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη κάπαρη ή αγγουράκι τουρσί. Θα σας ενθουσιάσει!

7 Προσφορές

Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απΜύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
19.09 - 30.11
-9%
2,70 €
2,45
Belbake Βιολογικό αλεύρι καρύδαςBelbake Βιολογικό αλεύρι καρύδας
Belbake Βιολογικό αλεύρι καρύδας
16.11 - 22.11
Μόνο για λίγο
1,49
Χρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
16.11 - 22.11
+500 g δώρο
1,18
Hellmann's Real MayonnaiseHellmann's Real Mayonnaise
Hellmann's Real Mayonnaise
19.09 - 30.11
-10%
3,98 €
3,58
Henninger Μπύρα 5% vol.Henninger Μπύρα 5% vol.
Henninger Μπύρα 5% vol.
07.12 - 13.12
5 + 1 δώρο
4,39
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
07.12 - 13.12
+500 g δώρο
1,18
Heinz Μαγιονέζα seriously goodHeinz Μαγιονέζα seriously good
Heinz Μαγιονέζα seriously good
07.12 - 13.12
Μόνο για λίγο
4,69