
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
Για το ντιπ
Για το σερβίρισμα
μυρωδικά
μυρωδικό (ψιλοκομμένα, της αρεσκείας μας) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΚεφτεδάκια με γιαούρτι και φέτα
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κεφτεδάκια!!! Σε ποιόν δεν αρέσουν! Γεύση από τα παιδικά μας χρόνια που μένει όσος καιρός και να περάσει. Το άρωμα του δυόσμου, του κρεμμυδιού, της μαντζουράνας που τηγανίζονται είναι πραγματικά καταπληκτικά! Εδώ σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για τους πιο νόστιμους κεφτέδες αλλά και μια έκπληξη. Ένα υπέροχο συνοδευτικό, ένα ντιπ με φέτα που πάει τον κεφτέ σε άλλο επίπεδο! Δοκιμάστε τους!!!
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Αδειάζουμε το κρεμμύδι σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Στύβουμε αρκετά καλά το ψωμί, το προσθέτουμε μαζί με τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά.
- Προσθέτουμε δυόσμο, μαντζουράνα, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, αυγό, πελτέ τομάτας και το κρεμμύδι που έχει πια κρυώσει.
- Το ζυμώνουμε ξανά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Βάζουμε αλεύρι σε ένα ταψί σε βάθος 3 χιλ. για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες μας.
- Πλάθουμε κεφτέδες σε μέγεθος μπάλας του πινγκ πονγκ και τους αλευρώνουμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο τόσο όσο να σκεπάζονται οι κεφτέδες.
- Τηγανίζουμε αφήνοντάς τους να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα.
- Τους γυρνάμε και μόλις είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα περιττά λάδια.
- Για το ντιπ, βάζουμε σε ένα μπλέντερ το αγγούρι, το τυρί, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και τα χτυπάμε.
- Σκεπάζουμε το ντιπ με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε τους κεφτέδες με το ντιπ τυριού και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της αρεσκείας μας.
TIPS
1. Το ντιπ μπορούμε να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα.
2. Το μείγμα για τους κεφτέδες επίσης μπορούμε να το έχουμε έτοιμο από την προηγούμενη μέρα.
3. Το κρεμμύδι το σοτάρουμε ελαφρά για να είναι πιο εύπεπτοι οι κεφτέδες και να έχουν πιο ωραία γεύση μιας και το ωμό, κομμένο κρεμμύδι απελευθερώνει ουσίες με άσχημη γεύση καθώς περνάνε οι ώρες.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 798 kcal
Υδατάνθρακες: 50,6 γρ.
Σάκχαρα: 7,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 21,3 γρ.
Λιπαρά: 56,9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 15,6 γρ.