
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
1 kg kg | Ανάμεικτος κιμάς Ανάμεικτος κιμάς | ||
βόειος/χοιρινός | |||
200 g g | Κρεμμύδια Κρεμμύδι | ||
ψιλοκομμένο | |||
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | |||
για το τηγάνισμα | |||
1 κ.σ. κ.σ. | Πελτέ τομάτας Πελτέ τομάτας | ||
1 κ.σ. κ.σ. | Φρέσκια μαντζουράνα Φρέσκια μαντζουράνα | ||
ψιλοκομμένη | |||
1 κ.σ. κ.σ. | Πάπρικα Πάπρικα | ||
γλυκιά | |||
2 | Αυγά Αυγό | ||
450 g g | Ψωμιά Ψωμί | ||
ψίχα μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε γάλα | |||
2 κ.σ. κ.σ. | Δυόσμος Δυόσμος | ||
1 κ.σ. κ.σ. | Αλάτι Αλάτι | ||
0,5 κ.σ. κ.σ. | Πιπέρι Πιπέρι | ||
Αλεύρι Αλεύρι |
Για το ντιπ
200 g g | Γιαούρτι Γιαούρτι | ||
200 g g | Τυρί φέτα Τυρί φέτα | ||
1 σκελίδες σκελίδα | Σκόρδα Σκόρδο | ||
1 | Αγγούρι Αγγούρι | ||
χωρίς τους σπόρους | |||
1 κ.σ. κ.σ. | Δυόσμος Δυόσμος | ||
ψιλοκομμένος | |||
0,5 κ.σ. κ.σ. | Αλάτι Αλάτι | ||
0,3 κ.σ. κ.σ. | Πιπέρι Πιπέρι |
Κεφτεδάκια με γιαούρτι και φέτα
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
0:30
min
(1)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Το αφήνετε το κρεμμύδι να κρυώσει.
- Στύβετε αρκετά καλά το ψωμί, το ρίχνετε στον κιμά και ζυμώνετε πολύ καλά.
- Προσθέτετε τον δυόσμο, την μαντζουράνα, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, 2 αυγά, τον πελτέ τομάτας και το κρεμμύδι που έχει.
- Το ζυμώνετε ξανά πολύ καλά.
- Το σκεπάζετε με μία μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
- Για να πλάθετε τους κεφτέδες βάζετε αλεύρι σε ένα ταψί.
- Πλάθετε κεφτέδες με τα χέρια σας και τους αλευρώνετε.
- Σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο τόσο, όσο να σκεπάζονται οι κεφτέδες.
- Τηγανίζετε, αφήνοντάς τους να πάρουν πρώτα ένα χρυσαφί χρώμα.
- Τους γυρνάτε και μόλις είναι έτοιμοι, τους τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.
- Για το ντιπ ρίχνετε σε ένα μπλέντερ, το αγγούρι το τυρί, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο και τα χτυπάτε.
- Σκεπάζετε το ντιπ με μία μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο.
- Σερβίρετε τους κεφτέδες με το ντιπ τυριού και πασπαλίζετε με μυρωδικό της αρεσκείας σας.