
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΓεμιστό φιλέτο στήθος κοτόπουλου τυλιγμένο με μπέικον
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ένα φαγητό που ακούγεται κάπως υπερβολικό. Αλλά δεν είναι! Οι φέτες του μπέικον πραγματικά κρατάνε ζουμερό το κρέας του στήθους του κοτόπουλου, του δίνουν γεύση και όσο αλάτι πρέπει. Επίσης, η τραγανή υφή του μπέικον είναι ό,τι καλύτερο γύρω από το κοτόπουλο. Από την άλλη, το κοτόπουλο είναι γεμιστό με γραβιέρα η οποία λιώνει και δίνει ακόμα περισσότερη γεύση στο φαγητό μας! Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές του πιάτου αυτού που θα μας εντυπωσιάσουν! Ρίξτε μια ματιά στα TIPS.
- Ανοίγουμε σε κάθε φιλέτο προσεκτικά μια "τσέπη" με ένα μαχαίρι στη μέση και κατά μήκος του φιλέτου.
- Την γεμίζουμε με τη μισή τριμμένη γραβιέρα.
- Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο με το μπέικον και το κλείνουμε στις άκρες με λίγες οδοντογλυφίδες, για να μην βγει η γέμιση.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ.
- Ανακατεύουμε, σοτάρουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού αφήσουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, στο τέλος τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφού πιει τα υγρά του αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βάζουμε τα φιλέτα να σοταριστούν μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές για 10 λεπτά περίπου.
- Μόλις ροδίσει καλά το μπέικον, μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, κόβουμε τα φιλέτα σε φέτες, γαρνίρουμε με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με τη σαλάτα.
TIPS
1. Αντί για μπέικον, δοκιμάστε να τυλίξετε το κοτόπουλο με προσούτο. Γίνεται ακόμα πιο τραγανό και ενδιαφέρον από το μπέικον.
2. Μπορείτε αντί για σαλάτα να σερβίρετε το φαγητό με κάποιο άμυλο. Θα σας προτείναμε τον πουρέ πατάτας ή καρότου.
3. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε το κοτόπουλο με κάποιο άλλο τυρί όπως τριμμένη μοτσαρέλα ή ακόμα και με κάποιο πέστο.
4. Το μπέικον αλλά και το τυρί είναι αρκετά αλμυρά οπότε προσέξτε πόσο αλάτι θα βάλετε.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)
Ενέργεια: 572 kcal
Υδατάνθρακες: 13,9 γρ.
Σάκχαρα: 0,9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
Πρωτεΐνη: 56 γρ.
Λιπαρά: 24,2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3,2 γρ.