Κάθε μέρα αξίζει!
Γεμιστό φιλέτο στήθος κοτόπουλου τυλιγμένο με μπέικον

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

2 Στήθη κοτόπουλου Στήθος κοτόπουλο
(φιλέτο)
30 g g Γραβιέρα Γραβιέρα
(τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη)
50 g g Μπέικον Μπέικον
(σε φέτες)
40 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(χωρισμένο)
40 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερό, ψιλοκομμένο)
40 g g Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο
(ψιλοκομμένο)
60 g g Πιπεριές Φλωρίνης Πιπεριά Φλωρίνης
(σε μικρά καρέ)
60 g g Τομάτες Τομάτα
(κονκασέ χωρίς τα υγρά της)
20 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
(ξηρό)
2 κ.γ. κ.γ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένο)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
Ρίγανη Ρίγανη

Για το σερβίρισμα

Δεντρολίβανο Δεντρολίβανο
(΄λίγο, ψιλοκομμένο)
Σαλάτα Σαλάτα
(φρέσκια με τοματίνια και φυλλώδη λαχανικά)

Γεμιστό φιλέτο στήθος κοτόπουλου τυλιγμένο με μπέικον

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

60 min
(34)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένα φαγητό που ακούγεται κάπως υπερβολικό. Αλλά δεν είναι! Οι φέτες του μπέικον πραγματικά κρατάνε ζουμερό το κρέας του στήθους του κοτόπουλου, του δίνουν γεύση και όσο αλάτι πρέπει. Επίσης, η τραγανή υφή του μπέικον είναι ό,τι καλύτερο γύρω από το κοτόπουλο. Από την άλλη, το κοτόπουλο είναι γεμιστό με γραβιέρα η οποία λιώνει και δίνει ακόμα περισσότερη γεύση στο φαγητό μας! Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές του πιάτου αυτού που θα μας εντυπωσιάσουν! Ρίξτε μια ματιά στα TIPS.

  1. Ανοίγουμε σε κάθε φιλέτο προσεκτικά μια "τσέπη" με ένα μαχαίρι στη μέση και κατά μήκος του φιλέτου.
  2. Την γεμίζουμε με τη μισή τριμμένη γραβιέρα.
  3. Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο με το μπέικον και το κλείνουμε στις άκρες με λίγες οδοντογλυφίδες, για να μην βγει η γέμιση.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  5. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ.
  7. Ανακατεύουμε, σοτάρουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
  8. Αφού αφήσουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, στο τέλος τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφού πιει τα υγρά του αφαιρούμε από τη φωτιά.
  10. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει σε ένα μπολ.
  11. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βάζουμε τα φιλέτα να σοταριστούν μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές για 10 λεπτά περίπου.
  12. Μόλις ροδίσει καλά το μπέικον, μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.
  13. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, κόβουμε τα φιλέτα σε φέτες, γαρνίρουμε με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με τη σαλάτα.

TIPS
1. Αντί για μπέικον, δοκιμάστε να τυλίξετε το κοτόπουλο με προσούτο. Γίνεται ακόμα πιο τραγανό και ενδιαφέρον από το μπέικον.
2. Μπορείτε αντί για σαλάτα να σερβίρετε το φαγητό με κάποιο άμυλο. Θα σας προτείναμε τον πουρέ πατάτας ή καρότου.
3. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε το κοτόπουλο με κάποιο άλλο τυρί όπως τριμμένη μοτσαρέλα ή ακόμα και με κάποιο πέστο.
4. Το μπέικον αλλά και το τυρί είναι αρκετά αλμυρά οπότε προσέξτε πόσο αλάτι θα βάλετε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/2 συνταγής)
Ενέργεια: 572 kcal
Υδατάνθρακες: 13,9 γρ.
Σάκχαρα: 0,9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.
Πρωτεΐνη: 56 γρ.
Λιπαρά: 24,2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3,2 γρ.

17 Προϊόντα

Ελληνικές τομάτες μεγαλόκαρπεςΕλληνικές τομάτες μεγαλόκαρπες
Ελληνικές τομάτες μεγαλόκαρπες
08.05 - 08.05
-21%
1,85 €
1,45
Ελληνικά Κρεμμυδάκια φρέσκαΕλληνικά Κρεμμυδάκια φρέσκα
Ελληνικά Κρεμμυδάκια φρέσκα
02.05 - 08.05
-25%
0,79 €
0,59
Γάλπο Γραβιέρα αιγοπρόβειαΓάλπο Γραβιέρα αιγοπρόβεια
Γάλπο Γραβιέρα αιγοπρόβεια
08.05 - 08.05
-35%
5,89 €
3,79
Λευκός οίνος Λευκός οίνος
Λευκός οίνος
02.05 - 08.05
Από την ποικιλία μας
4,99
Entelia  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδοEntelia  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Entelia Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
02.05 - 08.05
Μόνο για λίγο
9,99
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
29.04 - 05.05
-30%
0,65 €
0,45
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
25.04 - 01.05
-19%
1,35 €
1,09
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοEleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
24.04 - 01.05
10,89
Λευκός οίνος Πλαγιές Κιθαιρώνα Π.Γ.Ε.Λευκός οίνος Πλαγιές Κιθαιρώνα Π.Γ.Ε.
Λευκός οίνος Πλαγιές Κιθαιρώνα Π.Γ.Ε.
29.04 - 05.05
-30%
2,89 €
2,02
Μινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένηΜινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένη
Μινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένη
25.04 - 01.05
Μόνο για λίγο
0,79
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
25.04 - 01.05
-29%
1,35 €
0,95
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
02.05 - 08.05
-20%
0,29 €
0,23
Πιπεριές Φλωρίνης  Πιπεριές Φλωρίνης
Πιπεριές Φλωρίνης
08.05 - 08.05
Μόνο
2,99
Ελληνικά κρεμμύδια άσπρα ν. σοδειάςΕλληνικά κρεμμύδια άσπρα ν. σοδειάς
Ελληνικά κρεμμύδια άσπρα ν. σοδειάς
02.05 - 08.05
-23%
1,29 €
0,99
Νώμα Γραβιέρα Κρήτης τριμμένη Π.Ο.Π.Νώμα Γραβιέρα Κρήτης τριμμένη Π.Ο.Π.
Νώμα Γραβιέρα Κρήτης τριμμένη Π.Ο.Π.
08.05 - 08.05
-25%
3,29 €
2,45

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Οδοντογλυφίδα