
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΓιουβαρλάκια λεμονάτα
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Υπέροχη παραδοσιακή συνταγή που αγαπάμε πολύ και είμαστε σίγουροι ότι και εσείς την αγαπάτε. Τα γιουβαρλάκια είτε αυγολέμονο είτε με τομάτα είναι από τα κλασσικά πιάτα της κουζίνας και αρέσουν ιδίως στα μικρά παιδιά. Αρκετά λεμονάτα και νόστιμα με το ρύζι να κρατάει και να ρουφάει τη γεύση από τον ζωμό λαχανικών. Δοκιμάστε τη!
- Βάζουμε το νερό με τον ζωμό λαχανικών σε πλατιά μεγάλη κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό με μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες.
- Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, αλατίζοντας ελαφρά και προσθέτοντας λίγο πιπέρι.
- Παράλληλα βάζουμε σε μία λεκάνη τον κιμά, τα ασπράδια, το υπόλοιπο πιπέρι και αλάτι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ρύζι και το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε καλά τα υλικά και πλάθουμε γιουβαρλάκια των 50g.
- Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμη 22-25 λεπτά, ξαφρίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τους 3 κρόκους, το 1/3 από κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο κορν φλάουρ σε δόσεις ανακατεύοντας καλά ώστε να μην κάνει σβόλους.
- Παίρνουμε με μία κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τον ρίχνουμε σιγά σιγά στους κρόκους.
- Προσθέτουμε 3-4 κουτάλες με ζωμό ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και μόλις το φαγητό πάρει μία βράση, το αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με ένα φύλλο βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
TIPS
1. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε κορν φλάουρ στο δέσιμο του αυγολέμονου. Το κάνουμε όμως αν θέλουμε μια πιο πηχτή σάλτσα. Αν θέλουμε πιο ελαφρύ το φαγητό απλά δένουμε με τους κρόκους και το λεμόνι.
2. Με το ίδιο μείγμα του κιμά μπορούμε να γεμίσουμε κολοκυθάκια αφού αφαιρέσουμε το εσωτερικό τους ώστε να κάνουμε κολοκυθάκια γεμιστά ακολουθώντας την συνταγή έπειτα.
3. Εκτός από πατάτα μπορούμε να βάλουμε και άλλα λαχανικά όπως ρέβα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 1008 kcal
Υδατάνθρακες: 56,5 γρ.
Σάκχαρα: 1,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 57,5 γρ.
Λιπαρά: 61 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 18,7 γρ.