Κάθε μέρα αξίζει
Κρασάτο ρολό χοιρινό κατσαρόλας με κριθαράκι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για το ρολό

150 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ολόκληρη, καθαρισμένη)
1 κλαδάκια κλαδάκι Δεντρολίβανο Δεντρολίβανο
850 g g Χοιρινό ρολό Χοιρινό ρολό
(έτοιμο)
200 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
200 g g Πράσα Πράσο
(χονδροκομμένο)
200 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερό, ψιλοκομμένο)
170 g g Καρότα Καρότο
(χονδροκομμένο)
500 ml ml Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
2 κλαδάκια κλαδάκι Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι

Για το κριθαράκι

80 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
120 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερό, ψιλοκομμένο)
200 g g Κριθαράκι Κριθαράκι
(χονδρό)
60 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
400 g g Τομάτες Τομάτα
(κονκασέ)
100 g g Μανιτάρια Μανιτάρι
(κομμένα σε λεπτές φέτες)
150 ml ml Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
2 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
(1/2 κ.γ.)

Κρασάτο ρολό χοιρινό κατσαρόλας με κριθαράκι

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

2:00 h
(2)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένα πολύ νόστιμο φαγητό το οποίο ετοιμάζεται σε λίγο χρόνο. Το ρολό χοιρινό είναι πολύ απλό στο ψήσιμό του και το κριθαράκι είναι γεμάτο γεύση από τα μανιτάρια και τις τομάτες. Ένα φαγητό ακόμα και για επίσημο τραπέζι που θα μαγέψει τους καλεσμένους μας.

  1. Ζεσταίνουμε τα 100g ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο.
  2. Σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
  3. Tοποθετούμε προσεκτικά στο τηγάνι το χοιρινό ρόλο και το σοτάρουμε γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές του για να πάρει χρώμα για 10-12 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε, μέχρι να σωθούν σχεδόν τα υγρά του.
  6. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα 50g ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το καρότο.
  7. Σοτάρουμε για 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  8. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρολό και προσεκτικά ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και το θυμάρι.
  9. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 35-40 λεπτά, γυρίζοντας το ρολό στην κατσαρόλα 2-3 φορές.
  10. Για το κριθαράκι, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  11. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα για 1-2 λεπτά.
  12. Ύστερα σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά.
  13. Προσθέτουμε και τη τομάτα.
  14. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον ζωμό λαχανικών.
  15. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, όταν τραβήξει τα υγρά του και δοκιμάζουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλάτι.
  16. Για το σερβίρισμα βάζουμε σε μια πιατέλα το κριθαράκι και από πάνω τοποθετούμε το ρολό, κομμένο σε ροδέλες.
  17. Περιχύνουμε το ρολό με λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα του.
  18. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

TIPS
1. Τα λαχανικά που βάλαμε μαζί με το ρολό δεν τα σερβίρουμε. Έδωσαν όλη τους τη γεύση στο φαγητό. Αν θέλουμε μπορούμε να τα προσθέσουμε στο κριθαράκι μαζί με τα μανιτάρια.
2. Αντί για κριθαράκι μπορούμε να σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι σαν πιλάφι.
3. Για διαφορετικές υφές στο φαγητό μπορούμε να μην βάλουμε όλο το κριθαράκι από την αρχή. Το 1/3 να το σοτάρουμε περισσότερο και το υπόλοιπο να το βάλουμε 1 λεπτό αργότερα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 1335 kcal
Υδατάνθρακες: 63,8 γρ.
Σάκχαρα: 16,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5,8 γρ.
Πρωτεΐνη: 38 γρ.
Λιπαρά: 104,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 28,9 γρ.

3 Προσφορές

Εύ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χανίων Κρήτης Π.Γ.Ε. XXLΕύ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χανίων Κρήτης Π.Γ.Ε. XXL
Εύ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χανίων Κρήτης Π.Γ.Ε. XXL
Ελληνικά βιολογικά κρεμμύδια άσπρα νέας σοδειάςΕλληνικά βιολογικά κρεμμύδια άσπρα νέας σοδειάς
Ελληνικά βιολογικά κρεμμύδια άσπρα νέας σοδειάς
Ελληνικές τομάτες σε τσαμπίΕλληνικές τομάτες σε τσαμπί
Ελληνικές τομάτες σε τσαμπί
Κρασάτο ρολό χοιρινό κατσαρόλας με κριθαράκι
2:00 h

Κρασάτο ρολό χοιρινό κατσαρόλας με κριθαράκι

Υλικά

Σκόρδο (ολόκληρη, καθαρισμένη)
1 σκελίδα
Δεντρολίβανο
1 κλαδάκι
Χοιρινό ρολό (έτοιμο)
850 g
Πράσο (χονδροκομμένο)
200 g
Καρότο (χονδροκομμένο)
170 g
Φρέσκο θυμάρι
2 κλαδάκι
Ελαιόλαδο
230 ml
Κρεμμύδι (ξερό, ψιλοκομμένο)
320 g
Κριθαράκι (χονδρό)
200 g
Λευκό κρασί
260 ml
Τομάτα (κονκασέ)
400 g
Μανιτάρι (κομμένα σε λεπτές φέτες)
100 g
Ζωμός λαχανικών
650 ml
Αλάτι
2 κ.γ.
Πιπέρι (1/2 κ.γ.)
Κρασάτο ρολό χοιρινό κατσαρόλας με κριθαράκι
2:00 h

Step 1

Κρασάτο ρολό χοιρινό κατσαρόλας με κριθαράκι

Ένα πολύ νόστιμο φαγητό το οποίο ετοιμάζεται σε λίγο χρόνο. Το ρολό χοιρινό είναι πολύ απλό στο ψήσιμό του και το κριθαράκι είναι γεμάτο γεύση από τα μανιτάρια και τις τομάτες. Ένα φαγητό ακόμα και για επίσημο τραπέζι που θα μαγέψει τους καλεσμένους μας.

  1. Ζεσταίνουμε τα 100g ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο.
  2. Σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
  3. Tοποθετούμε προσεκτικά στο τηγάνι το χοιρινό ρόλο και το σοτάρουμε γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές του για να πάρει χρώμα για 10-12 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε, μέχρι να σωθούν σχεδόν τα υγρά του.
  6. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα 50g ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το καρότο.
  7. Σοτάρουμε για 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  8. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρολό και προσεκτικά ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και το θυμάρι.
  9. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 35-40 λεπτά, γυρίζοντας το ρολό στην κατσαρόλα 2-3 φορές.
  10. Για το κριθαράκι, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  11. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα για 1-2 λεπτά.
  12. Ύστερα σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά.
  13. Προσθέτουμε και τη τομάτα.
  14. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον ζωμό λαχανικών.
  15. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, όταν τραβήξει τα υγρά του και δοκιμάζουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλάτι.
  16. Για το σερβίρισμα βάζουμε σε μια πιατέλα το κριθαράκι και από πάνω τοποθετούμε το ρολό, κομμένο σε ροδέλες.
  17. Περιχύνουμε το ρολό με λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα του.
  18. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

TIPS
1. Τα λαχανικά που βάλαμε μαζί με το ρολό δεν τα σερβίρουμε. Έδωσαν όλη τους τη γεύση στο φαγητό. Αν θέλουμε μπορούμε να τα προσθέσουμε στο κριθαράκι μαζί με τα μανιτάρια.
2. Αντί για κριθαράκι μπορούμε να σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι σαν πιλάφι.
3. Για διαφορετικές υφές στο φαγητό μπορούμε να μην βάλουμε όλο το κριθαράκι από την αρχή. Το 1/3 να το σοτάρουμε περισσότερο και το υπόλοιπο να το βάλουμε 1 λεπτό αργότερα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 1335 kcal
Υδατάνθρακες: 63,8 γρ.
Σάκχαρα: 16,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 5,8 γρ.
Πρωτεΐνη: 38 γρ.
Λιπαρά: 104,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 28,9 γρ.

Σκόρδο (ολόκληρη, καθαρισμένη): 1 σκελίδα
Δεντρολίβανο: 1 κλαδάκι
Χοιρινό ρολό (έτοιμο): 850 g
Πράσο (χονδροκομμένο): 200 g
Καρότο (χονδροκομμένο): 170 g
Φρέσκο θυμάρι: 2 κλαδάκι
Ελαιόλαδο: 230 ml
Κρεμμύδι (ξερό, ψιλοκομμένο): 320 g
Κριθαράκι (χονδρό): 200 g
Λευκό κρασί: 260 ml
Τομάτα (κονκασέ): 400 g
Μανιτάρι (κομμένα σε λεπτές φέτες): 100 g
Ζωμός λαχανικών: 650 ml
Αλάτι: 2 κ.γ.
Πιπέρι (1/2 κ.γ.)
Κρασάτο ρολό χοιρινό κατσαρόλας με κριθαράκι

Feedback

How did you like cooking with us?

Σχετικές συνταγές

Σοφιγάδο με ταλιατέλες

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Σοφιγάδο με ταλιατέλες
2:00 h
(4)
Γιουβαρλάκια λεμονάτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Γιουβαρλάκια λεμονάτα
1:45 h
(8)
Χταποδάκι κρασάτο με χούμους

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Χταποδάκι κρασάτο με χούμους
2:00 h
(4)
Καλαμαράκια λεμονάτα με φάβα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Καλαμαράκια λεμονάτα με φάβα
1:50 h
(4)
Σαλάτα με φακές & γαρίδες

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Σαλάτα με φακές & γαρίδες
1:10 h
(5)
Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα σκόρδου

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα σκόρδου
1:15 h
(13)
Τσιπούρα με τομάτα και ψητά λαχανικά

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Τσιπούρα με τομάτα και ψητά λαχανικά
20 min
(1)
Βακαλάος πλακί στον φούρνο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Βακαλάος πλακί στον φούρνο
1:50 h
(2)
Καλαμαράκια με σάλτσα μουστάρδας και κοφτό μακαρονάκι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Καλαμαράκια με σάλτσα μουστάρδας και κοφτό μακαρονάκι
60 min
(9)
Λαβράκι κρασάτο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Λαβράκι κρασάτο
50 min
(2)
Μπούτι κοτόπουλο στο φούρνο με πιλάφι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Μπούτι κοτόπουλο στο φούρνο με πιλάφι
1:10 h
(12)
Μπάρμπεκιου με μαρινάτο χοιρινό κρέας

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Μπάρμπεκιου με μαρινάτο χοιρινό κρέας
1:10 h
(2)
Στήθος κοτόπουλου με γιαούρτι και ρύζι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Στήθος κοτόπουλου με γιαούρτι και ρύζι
50 min
(12)
Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Γαριδομακαρονάδα
60 min
(2)
Κεφτεδάκια με γιαούρτι και φέτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Κεφτεδάκια με γιαούρτι και φέτα
60 min
(2)