
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΓαρίδες με λιγκουίνι και ανανά
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μια σούπερ συνταγή, τρομερά γρήγορη και εύκολη αλλά και εξαιρετικά νόστιμη και διαφορετική. Η προσθήκη του τζίντζερ και του ανανά πάει το φαγητό σε άλλο επίπεδο γεύσης και η απλή γαριδομακαρονάδα γίνεται ένα υπέροχο ανεβασμένο και διαφορετικό πιάτο.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό και αλάτι.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα που τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μετά το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, το σκόρδο, τον ανανά, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το μηλόξιδο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λιγκουίνι, αφού τα έχουμε σουρώσει, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά.
- Σερβίρουμε αμέσως και στολίζουμε με λίγο μαϊντανό, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
TIPS
1. Το τζίντζερ το έχουμε στην κατάψυξη καθαρισμένο. Όταν είναι παγωμένο τρίβεται καλύτερα.
2. Οι γαρίδες, οι σουπιές και τα καλαμάρια θέλουν λίγο μαγείρεμα. Αλλιώς σκληραίνουν πολύ.
3. Βάζουμε πρώτα στην κατσαρόλα και μετά το λάδι. Ο λόγος είναι για να αποφύγουμε ατυχήματα από το καυτό λάδι.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 697 kcal
Υδατάνθρακες: 101,3 γρ.
Σάκχαρα: 7,7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4,8 γρ.
Πρωτεΐνη: 36,8 γρ.
Λιπαρά: 15,4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2,4 γρ.