Κάθε μέρα αξίζει!
Βακαλάος πλακί στον φούρνο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1300 g g Βακαλάος Βακαλάος
(υγράλατος)
100 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 kg kg Πατάτες Πατάτα
(καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες)
100 g g Χοντρό σέλερι Χοντρό σέλερι
(κομμένο σε λεπτές φέτες)
300 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερό, κομμένο στη μέση και μετά σε φέτες πάχους 5χιλ.)
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένες)
2 κουτιά κουτί Τομάτες Τομάτα
(κονκασέ (800γρ.))
250 ml ml Ρετσίνα Ρετσίνα
300 ml ml Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
6 g g Αλάτι Αλάτι
1 g g Πιπέρι Πιπέρι
4 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
2 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένος)

Για το σερβίρισμα

Μαϊντανός Μαϊντανός
(λίγα φύλλα, σγουρός)
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(φρέσκο)

Βακαλάος πλακί στον φούρνο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:50 h
(24)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μια λίγο διαφορετική συνταγή για μπακαλιάρο, αλλά πραγματικά θα σας ενθουσιάσει. Το ψάρι σιγοψήνεται μέσα στη σάλτσα του στο φούρνο, μελώνει και δένει τόσο καλά με τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά. Έχουμε επιλέξει ελληνικά προϊόντα, όπως τη ρετσίνα, που μας δίνουν τόσο ωραίες γεύσεις και μας γυρίζουν στο παρελθόν. Μια συνταγή εύκολη, με το φούρνο να κάνει όλη τη δουλειά!

  1. Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί όλα τα υλικά εκτός από τον βακαλάο, την δάφνη και τον μαΐντανό, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
  2. Πριν να είναι έτοιμες οι πατάτες, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τον βακαλάο τον οποίο βυθίζουμε στη σάλτσα, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και πασπαλίζουμε με τον μαΐντανό.
  3. Ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμα μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες και το ψάρι. Προσέχουμε το ψάρι να είναι πάντα σκεπασμένο μέσα στα υγρά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα ζωμό ή νερό.
  4. Μιοράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με λίγο μαΐντανό και φρέσκο ελαιόλαδο.

TIPS
1. Στο ξαλμύρισμα καλό είναι να δοκιμάσουμε λίγο ψάρι, κόβοντας και ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι σε ένα τηγανάκι, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχει ξαλμυριστεί σωστά.
2. Γενικά για το ξαλμύρισμα θα χρειαστούμε 34-35 ώρες σε νερό που το αλλάζουμε 5-6 φορές και το ψάρι το χρονικό διάστημα αυτό πρέπει να είναι πάντα στο ψυγείο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 792 kcal
Υδατάνθρακες: 63,3 γρ.
Σάκχαρα: 11,9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 9,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 65,6 γρ.
Λιπαρά: 26,2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3,9 γρ.

13 Προϊόντα

Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
25.04 - 01.05
-19%
1,35 €
1,09
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
29.04 - 05.05
-30%
0,65 €
0,45
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
25.04 - 01.05
-29%
1,35 €
0,95
Σκόρδα Σκόρδα
Σκόρδα
25.04 - 01.05
-15%
0,49 €
0,42
Μινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένηΜινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένη
Μινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένη
25.04 - 01.05
Μόνο για λίγο
0,79
Ελληνικές τομάτες μεγαλόκαρπεςΕλληνικές τομάτες μεγαλόκαρπες
Ελληνικές τομάτες μεγαλόκαρπες
27.04 - 28.04
Μόνο
1,49
Πατάτες ΚύπρουΠατάτες Κύπρου
Πατάτες Κύπρου
25.04 - 01.05
Μόνο
1,33
Πατάτες Μεσσηνίας  νέας σοδειάςΠατάτες Μεσσηνίας  νέας σοδειάς
Πατάτες Μεσσηνίας νέας σοδειάς
02.05 - 08.05
Μόνο
0,79
Ελληνικά κρεμμύδια άσπρα ν. σοδειάςΕλληνικά κρεμμύδια άσπρα ν. σοδειάς
Ελληνικά κρεμμύδια άσπρα ν. σοδειάς
02.05 - 08.05
-23%
1,29 €
0,99
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοEleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
24.04 - 01.05
10,89
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
02.05 - 08.05
-20%
0,29 €
0,23