
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το φαγητό:
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΧοιρινό Bourguignon
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Νόστιμη παραλλαγή του διάσημου πιάτου Beef Bourguignion. Το πιάτο μπορεί να παρασκευαστεί και με κοτόπουλο. Η αυθεντική συνταγή, καταγεγραμμένη από τη Τζούλια Τσάιλντ, είναι παραλλαγή της πρώτης συνταγής του Γάλλου Εσκοφιέ και είναι αυτή που χρησιμοποιείται κυρίως. Εδώ κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα, μιας και η αυθεντική συνταγή είναι πολύ απαιτητική για κάποιον που θέλει να την ακολουθήσει από το σπίτι.
Μέθοδος παρασκευής
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο και τσιγαρίζουμε καλά τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και προσθέτουμε το μπέικον. Σοτάρουμε μέχρι να βγάλει το λίπος του και να πάρει χρώμα και αυτό.
- Ακολούθως, προσθέτουμε το χοιρινό μέχρι να κοκκινίσει καλά.
- Αφαιρούμε το χοιρινό σε ένα πιάτο και κρατάμε το λίπος από το μπέικον στην κατσαρόλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μέχρι τα λαχανικά να πάρουν χρώμα και να κοκκινίσουν καλά.
- Ακολούθως προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπράντι και ανάβουμε προσεκτικά με αναπτήρα.
- Σβήνουμε με το ξηρό κόκκινο κρασί και τον ζωμό.
- Ακολούθως προσθέτουμε πίσω στην κατσαρόλα το κρέας με το μπέικον, την πάστα ντομάτας και το θυμάρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο ζωμό.
- Αφού ψηθεί το χοιρινό, προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε αναμείξει με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αφομοιωθεί.
- Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα τα ψημένα μανιτάρια και τα κρεμμύδια.
- Σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι και ανά διαστήματα ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τέλος, σερβίρουμε το κρέας επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, γαρνίροντάς το με ξινή κρέμα, ξιδάτο παντζάρι, και πασπαλίζοντας με σχοινόπρασο και φρέσκο θυμάρι.
ΤΙP
- Το φαγητό μπορεί εύκολα να μείνει για την επόμενη μέρα, και μάλιστα θα είναι ακόμα πιο νόστιμο
- Φυσικά, πέρα από κοτόπουλο και χοιρινό, γίνεται και με μοσχαρίσιο κρέας, αλλά να ξέρουμε ότι θα χρειαστεί περισσότερο μαγείρεμα.