
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΧοιρινή μπριζόλα φούρνου με μανιτάρια, δεντρολίβανο και σάλτσα γιαουρτιού
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Και όμως το γιαούρτι μπορεί να μας δώσει από τις πιο νόστιμες σάλτσες σε ένα μας φαγητό, πέρα από το γεγονός ότι είναι υγιεινό και διαιτητικό. Παρέα με τα μανιτάρια, αυτές οι μπριζόλες θα σας κλέψουν την καρδιά και θα τις μαγειρεύετε ξανά και ξανά για να βουτάτε στην πιο νόστιμη λευκή σάλτσα που έχετε δοκιμάσει.
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα μανιτάρια, το σκόρδο ψιλοκομμένο και φύλλα από το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Το ίδιο κάνουμε και με τις μπριζόλες τις οποίες τοποθετούμε ανάμεσα στα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
- Ανοίγουμε τον φούρνο, ρίχνουμε το κρασί και το βούτυρο και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
- Τοποθετούμε τα μανιτάρια και τις μπριζόλες σε μία πιατέλα.
- Ρίχνουμε λίγο νερό στο ταψί για να πάρουμε τα γλάσα από το ψήσιμο. Αδειάζουμε σε μία μπασίνα και προσθέτουμε τόσο γιαούρτι, ώστε να έχουμε μια ωραία λευκή σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό μαζί με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Τιπ: Μια γρήγορη μαρινάδα (15 λεπτά) σε λευκό κρασί θα κάνει το κρέας σας πιο μαλακό και πιο νόστιμο.