Κάθε μέρα αξίζει
Ατομικά λάβα κέικ σοκολάτας

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

300 g g Σοκολάτα κουβερτούρα Σοκολάτα κουβερτούρα
300 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
360 g g Καστανή ζάχαρη Καστανή ζάχαρη
9 Αυγά Αυγό
(μέτρια )
2 Βανίλια Βανίλια
(φρέσκιες, καθαρισμένες)
210 g g Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο)
κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
(1/2, Ιμαλαΐων)

Ατομικά λάβα κέικ

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

55 min
(16)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Πραγματικά ένα εκρηκτικό γλυκό.. Το υγρό και καυτό εσωτερικό του σε αντίθεση με το παγωτό που το συνοδεύει πραγματικά εντυπωσιάζει. Γεύσεις και υφές που εναλλάσσονται και μια πολύ εύκολη παρασκευή είναι τα ατού του. Τέλειο τελείωμα ενός δείπνου αλλά και μια ένοχη απόλαυση ενός απογεύματος θα σας ξετρελάνει.

  1. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη σοκολάτα. Βάζουμε το μπολ σε bain marie και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
  2. Όταν λιώσουν τα υλικά, αφαιρούμε προσεκτικά το μπολ από την φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
  3. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
  4. Ακολούθως προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας µε το σύρμα μέχρι ο χυλός να γίνει λείος.
  6. Χρησιμοποιώνταςδύο κουτάλια της σούπας,μοιράζουμετο μείγμα σε 24 ατομικά φορμάκιασιλικόνηςμέχρι τα ¾ του ύψους τους.
  7. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς κελσίου για 10΄.
  8. Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε ακόμη 5΄ μέχρι να κρυώσουν ελαφρά.
  9. Στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

ΤΙP

  1. Είναι σημαντικό να ψηθούν τα γλυκά μας το σωστό χρόνο ώστε να μείνουν μερικώς υγρά από μέσα για να έχουμε το οπτικό αποτέλεσμα που θέλουμε.
  2. Ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός οπότε καλό θα είναι να ψήσουμε ένα δυο πρώτα ώστε να βρούμε το χρόνο ψησίματος για τον δικό μας φούρνο.
  3. Επίσης μιας και το ψήσιμο συνεχίζεται και εκτός φούρνου πρέπει να λάβουμε και αυτό υπόψη μας καθώς ετοιμάζουμε το γλυκό μας. Οπότε ο χρόνος αναμονής μέχρι το σερβίρισμα να είναι σταθερός ώστε το γλυκό να φτάσει σε μας άψογο και ζουμερό.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/24 συνταγής):

Ενέργεια:273 kcal

Υδατάνθρακες: 29,7 γρ.

Σάκχαρα: 20,9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1,1 γρ.

Πρωτεΐνη:3,8 γρ.

Λιπαρά: 15,7 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά:9,3 γρ.

2 Προσφορές

Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτιΘαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
19.05 - 25.05
-24%
0,25 €
0,19*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΜύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
19.05 - 25.05
-33%
1,78 €
1,19*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Σύρμα χειρός Φορμάκι σιλικόνης