Κάθε μέρα αξίζει!
Banana bread

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

3 Μπανάνες Μπανάνα
(για το μείγμα)
1 Μπανάνα Μπανάνα
(για τον πάτο του ταψιού)
3 Αυγά Αυγό
100 g g Καστανή ζάχαρη Καστανή ζάχαρη
150 ml ml Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο
275 Αλεύρι Αλεύρι
(που φουσκώνει μόνο του)
30 Καρύδια Καρύδι
(καρυδόψιχα)
0,5 κ.γ. κ.γ. Μοσχοκάρυδο Μοσχοκάρυδο
0,5 κ.γ. κ.γ. Κανέλα Κανέλα
0,5 κ.γ. κ.γ. Γαρύφαλλα Γαρύφαλλο

Banana bread

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

50 min
(179)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C και αφού λαδώσουμε μια φόρμα του κέικ, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι προσθέτοντας το baking powder και τα μπαχαρικά.
  3. Με ενα πιρούνι λιώνουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και αναμιγνύουμε με ένα σύρμα.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και με ένα μίξερ χειρός ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο.
  5. Στον πάτο του ταψιού τοποθετούμε μια μπανάνα την οποία κόψαμε σε μήκος από την μέση και περιχύνουμε με το μείγμα.
  6. Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά και με μια οδοντογλυφίδα βεβαιωνόμαστε πως έχει ψηθεί.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά