Κάθε μέρα αξίζει!
Πορτοκαλόπιτα με παγωτό

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

150 g g Φύλλο κρούστας Φύλλο κρούστας
(μπακλαβά)
200 g g Στραγγιστά γιαούρτια Στραγγιστό γιαούρτι
200 g g Ηλιέλαιο Ηλιέλαιο
4 Αυγά Αυγό
(μέτρια)
150 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
5 g g baking powder baking powder
5 g g Ξύσμα πορτοκαλιού Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. κ.γ. Βανίλια Βανίλια
(φρέσκια)

Σιρόπι

120 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
40 g g Νερό Νερό
50 g g Χυμός πορτοκάλι Χυμός πορτοκάλι
κ.σ. κ.σ. Φλούδα πορτοκαλιού Φλούδα πορτοκαλιού
(1/2)

Επιλογές παγωτού για το σερβίρισμα

Παγωτό καϊμάκι Παγωτό καϊμάκι
Παγωτό με στραγγιστό γιαούρτι και μέλι Παγωτό με στραγγιστό γιαούρτι και μέλι
Παγωτό βανίλια Παγωτό βανίλια
Καρύδια Καρύδι
(ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα)

Πορτοκαλόπιτα με παγωτό

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:40 h
(37)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένα γλυκό που έχει κατακτήσει μικρούς και μεγάλους! Υπέροχο σιροπιαστό με ένα υπέροχο κόλπο.. Η ζύμη της που δεν είναι ζύμη αλλά λεπτοκομμένα φύλλα μπακλαβά που έχουν ξεραθεί. Το υπέροχο άρωμα του πορτοκαλιού πραγματικά την κάνει τόσο Ελληνική. Την κάνουν και με άλλα εσπεριδοειδή όπως λεμόνια ή λάιμ ή μανταρίνια αλλά τη γεύση της αυθεντικής πορτοκαλόπιτας δεν θα την βρείτε με άλλο τρόπο. Δοκιμάστε τη και θα μας θυμηθείτε!

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί και μειωθεί λίγο η θερμοκρασία του το κρυώνουμε στο ψυγείο.
  2. Ανοίγουμε τα φύλλα του μπακλαβά σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να σκληρύνουν για 1 ώρα το λιγότερο. Στη συνέχεια, τα θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την πορτοκαλόπιτα. Χτυπάμε όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά και να φουσκώσουν λίγο τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε μέσα το θρυμματισμένο φύλλο του μπακλαβά και ανακατεύουμε.
  5. Τοποθετούμε το μείγμα της πορτοκαλόπιττας μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 18 εκατοστών και ψήνουμε στους 165˚C για 40 λεπτά.
  6. Αφού τη βγάλουμε από το φούρνο περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  7. Την αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για 10 λεπτά και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  8. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό της επιλογής μας και ψιλοκομμένο καρύδι.

TIP

Αν βιάζεστε τα φύλλα μπορείτε να τα ξεράνετε γρήγορα στο φούρνο αν τον έχουμε ανάψει στους 60 βαθμούς.

Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/8 συνταγής):

Ενέργεια: 691 kcal
Υδατάνθρακες: 64,9 γρ.
Σάκχαρα: 52,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,5 γρ.
Πρωτεΐνη:11,1 γρ.
Λιπαρά: 43,4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 10,5 γρ.

12 Προσφορές

Νώμα Αυγά αχυρώνα LΝώμα Αυγά αχυρώνα L
Νώμα Αυγά αχυρώνα L
21.09 - 27.09
-25% με κουπόνι Lidl Plus
3,29 €
2,45
Καρδίς Φύλλο κρούστας για πίτεςΚαρδίς Φύλλο κρούστας για πίτες
Καρδίς Φύλλο κρούστας για πίτες
21.09 - 27.09
-20%
1,69 €
1,35
Καρδίς Φύλλο κρούστας για γλυκάΚαρδίς Φύλλο κρούστας για γλυκά
Καρδίς Φύλλο κρούστας για γλυκά
21.09 - 27.09
-20%
1,99 €
1,59
Bon Gelati Παγωτό βανίλια BourbonBon Gelati Παγωτό βανίλια Bourbon
Bon Gelati Παγωτό βανίλια Bourbon
21.09 - 27.09
-30%
5,49 €
3,84
Γάλπο Γιαούρτι στραγγιστό 2%Γάλπο Γιαούρτι στραγγιστό 2%
Γάλπο Γιαούρτι στραγγιστό 2%
21.09 - 27.09
-25%
2,49 €
1,85
Klas Oil ΗλιέλαιοKlas Oil Ηλιέλαιο
Klas Oil Ηλιέλαιο
21.09 - 27.09
Απίστευτη τιμή
8,59
Δροσιά  Επιτραπέζιο νερόΔροσιά  Επιτραπέζιο νερό
Δροσιά Επιτραπέζιο νερό
21.09 - 27.09
Μόνο για λίγο
0,18
Νώμα Αυγά φρέσκα Μ / Αυγά φρέσκαΝώμα Αυγά φρέσκα Μ / Αυγά φρέσκα
Νώμα Αυγά φρέσκα Μ / Αυγά φρέσκα
20.09 - 26.09
2,65
Vita D'or ΗλιέλαιοVita D'or Ηλιέλαιο
Vita D'or Ηλιέλαιο
20.09 - 26.09
1,75
Diamant Ζάχαρη λευκή ψιλήDiamant Ζάχαρη λευκή ψιλή
Diamant Ζάχαρη λευκή ψιλή
20.09 - 26.09
1,19
Eviva Χυμός  πορτοκάλι  100%Eviva Χυμός  πορτοκάλι  100%
Eviva Χυμός πορτοκάλι 100%
20.09 - 26.09
0,75
Γάλπο Γιαούρτι αγελάδος 3,9%Γάλπο Γιαούρτι αγελάδος 3,9%
Γάλπο Γιαούρτι αγελάδος 3,9%
20.09 - 26.09
1,29

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Στρογγυλό ταψί 18 εκ.