Κάθε μέρα αξίζει!
Dolce/ Επιδόρπιο – Σοκολατένια cupcakes Τιραμισού

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τη βάση (ζύμη)

70 g g Αλεύρι ολικής άλεσης Αλεύρι ολικής άλεσης
(κοσκινισμένο)
12 g g Κακάο Κακάο
1 κ.γ. κ.γ. baking powder baking powder
1 πρέζες πρέζα Αλάτι Αλάτι
35 g g Καστανή ζάχαρη Καστανή ζάχαρη
κ.γ. κ.γ. Κανέλα Κανέλα
(1/2, αλεσμένη)
1 Αυγά Αυγό
κ.σ. κ.σ. Ξίδι Ξίδι
(1/2)
2 κ.σ. κ.σ. Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
(λιωμένο)
1 Μήλα Μήλο
(τριμμένο σε χοντρό τρίφτη)

Για το σιρόπι καφέ

2 κ.σ. κ.σ. Κόκκινο κρασί Κόκκινο κρασί
(γλυκό)
φλιτζάνια φλιτζάνι Ζάχαρη Ζάχαρη
(1/4)

Για την επικάλυψη (frosting)

60 g g Άχνη ζάχαρη Άχνη ζάχαρη
(κοσκινισμένη)
100 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
(μαλακό)
200 g g Μασκαρπόνε τυρί Μασκαρπόνε τυρί
(ή κρεμώδες τυρί)
1 κ.σ. κ.σ. σιρόπια σιρόπι
(από κεράσια)

Για το στόλισμα

Κακάο Κακάο
(για το πασπάλισμα)
Κεράσια Κεράσια
(αμαρένα)

Dolce/ Επιδόρπιο - Σοκολατένια cupcakes Τιραμισού

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:25 h
(18)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αυτά τα μάφιν είναι για μεγάλους! Σοκολατένια αλλά και με κρέμα για να αρέσουν σε όλους. Γλυκό ό,τι πρέπει για μετά από ένα ελαφρύ Ιταλικό γεύμα αλλά και για μετά τον μεσημεριανό ύπνο!

Για το σιρόπι καφέ

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι έτσι ώστε να κρυώσει καλά μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε .
  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι Προσθέτουμε όλα τα υλικά και βράζουμε τα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε το να κρυώσει και τοποθετούμε το στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το “φτερό” το βούτυρο με το τυρί κρέμα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη χτυπάμε και αυτή για ένα λεπτό.
  3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε να κρυώσει λίγο στο ψυγείο.

Για τη βάση (ζύμη)

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη βάση.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ίσα ατομικά φορμάκια σιλικόνης, καλύπτοντας τα ¾ τους.
  3. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175ο C για 16’-18΄. Για να σιγουρευτούμε ό,τι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήνουμε τα λίγο ακόμη.
  4. Βγάζουμε τα φορμάκια από το φούρνο και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού Κάνουμε μερικές τρύπες. Με ένα κουταλάκι του γλυκού τα περιχύνουμε με το σιρόπι.
  5. Τα αφήνουμε ακόμη 15΄ μέχρι να κρυώσουν στην κατάψυξη πριν το στόλισμα. Στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε.
  6. Στολίζουμε με την επικάλυψη και με κακάο και κεράσια

TIP

Τα cupcake ψημένα αντέχουν στην κατάψυξη για ένα μήνα άνετα.. Κάνουμε διπλή ποσότητα και αφήνουμε τα μισά εκεί.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής):

Ενέργεια: 445 kcal
Υδατάνθρακες: 38,9 γρ.
Σάκχαρα: 28,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,5 γρ.
Πρωτεΐνη:5,3 γρ.
Λιπαρά: 29,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 18,2 γρ.

6 Προσφορές

Νώμα Αυγά φρέσκα Μ / Αυγά φρέσκαΝώμα Αυγά φρέσκα Μ / Αυγά φρέσκα
Νώμα Αυγά φρέσκα Μ / Αυγά φρέσκα
27.09 - 03.10
2,65
Diamant Ζάχαρη λευκή ψιλήDiamant Ζάχαρη λευκή ψιλή
Diamant Ζάχαρη λευκή ψιλή
27.09 - 03.10
1,19
Νώμα Φρέσκα ελληνικά αυγά μεσαία ελευθέρας βοσκήςΝώμα Φρέσκα ελληνικά αυγά μεσαία ελευθέρας βοσκής
Νώμα Φρέσκα ελληνικά αυγά μεσαία ελευθέρας βοσκής
09.10 - 11.10
-25%
2,39 €
1,79
Ελληνικά μήλα starking νέας σοδειάςΕλληνικά μήλα starking νέας σοδειάς
Ελληνικά μήλα starking νέας σοδειάς
28.09 - 04.10
-41%
1,69 €
0,99
Νώμα Αυγά φρέσκα βιολογικής γεωργίας ΜΝώμα Αυγά φρέσκα βιολογικής γεωργίας Μ
Νώμα Αυγά φρέσκα βιολογικής γεωργίας Μ
28.09 - 04.10
-30%
3,79 €
2,65
Ελληνικά μήλα Gala νέας σοδειάςΕλληνικά μήλα Gala νέας σοδειάς
Ελληνικά μήλα Gala νέας σοδειάς
05.10 - 11.10
-26%
1,49 €
1,09

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Φόρμες για ατομικά κέικς Χάρτινες θήκες για muffins Κόσκινο