
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τη ζύμη:
425 g g | Σφολιάτα
Σφολιάτα (συσκευασία έτοιμη ανοιγμένη, διαστάσεων 40×32 εκ.) | ||
1 | Αυγά
Αυγό (χτυπημένο, για το άλειμμα) | ||
3 κ.σ. κ.σ. | Αλεύρι
Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα) |
Για τη γέμιση:
8 φέτες φέτα | Φιλέτα γαλοπούλας
Φιλέτο γαλοπούλας (καπνιστό, κομμένες στα δύο) | ||
100 g g | Τυρί κρέμα Τυρί κρέμα |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΣπιτικά κρουασανάκια με γέμιση φιλέτο γαλοπούλας και τυρί
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τέλεια και πολύ γρήγορα σπιτικά κρουασάν. Έτοιμα σε λίγα λεπτά γεμιστά με τυρί και γαλοπούλα. Σκέφτεστε τίποτε καλύτερο; Η σφολιάτα είναι υπέροχη και τραγανή και η γέμιση ζουμερή και νόστιμη.
- Ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε αλευρωμένο πάγκο τη ζύμη της σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός μεγάλου χάρακα και του εργαλείου κοπής για πίτσα, χωρίζουμε τη σφολιάτα σε 8 μεγάλα ορθογώνια.
- Το κάθε ορθογώνιο το χαράζουμε και το κόβουμε με μια διαγώνια γραμμή σχηματίζοντας έτσι 16 τρίγωνα.
- Σε κάθε τρίγωνο τοποθετούμε πρώτα τη μισή φέτα από το φιλέτο γαλοπούλας και ακολούθως ισομοιράζουμε το τυρί.
- Ξεκινώντας από τη βάση τυλίγουμε τα κρουασάν εσωκλείοντας τη γέμιση.
- Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ταψί με λαδόχαρτο με την ένωση να βλέπει προς τα κάτω (για να μην ανοίξουν).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Επαλείφουμε τα κρουασάν με το αυγό με τη βοήθεια ενός πινέλου.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
ΤΙP
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο τριμμένο τυρί πριν τα βάλουμε στο φούρνο.
- Στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε ότι άλλο θέλουμε όπως ας πούμε κομματάκια ψητής πιπεριάς, διάφορα είδη τυριών κτλ..
- Με το μαχαίρι κάνουμε μια μικρή τομή στη βάση του κάθε τριγώνου έτσι ώστε να ανοίξει λίγο και να πάρει πιο όμορφο σχήμα το κρουασάν μας.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/16 συνταγής)
Ενέργεια:176 kcal
Υδατάνθρακες: 20 γρ.
Σάκχαρα: 4,8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
Πρωτεΐνη:3,9 γρ.
Λιπαρά: 8,9 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά:4,5 γρ.