Κάθε μέρα αξίζει
Χριστουγεννιάτικα στολίδια από μπισκότο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Υλικά για τα μπισκότα:

250 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
(μαλακό)
250 g g Καστανή ζάχαρη Καστανή ζάχαρη
75 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
(λευκή )
1 Αυγά Αυγό
2 κ.σ. κ.σ. Γάλα Γάλα
500 g g Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο)
2 κ.γ. κ.γ. Κακάο Κακάο
(κοσκινισμένο)
1 κ.γ. κ.γ. Κανέλα Κανέλα
(τριμμένη)
κ.γ. κ.γ. Ξύσμα μανταρινιού Ξύσμα μανταρινιού
(½, ή πορτοκάλι)
1 πρέζες πρέζα Αλάτι Αλάτι
(Ιμαλαΐων)

Υλικά για το γλάσο:

200 g g Άχνη ζάχαρη Άχνη ζάχαρη
Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
(από ½ λεμόνι)
Ζαχαρωτά Ζαχαρωτά
(Χριστουγεννιάτικα )

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από μπισκότο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

60 min
(1)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μια όμορφη και οικονομική ιδέα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η ζύμη δε, φουσκώνει έτσι τα μπισκότα δε χάνουν το σχήμα τους. Το γλάσο δε, είναι υπέροχο, νόστιμο και αν θέλετε μπορείτε να το χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Για 40 κομμάτια των 30 γραμμαρίων:

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.
  2. Σε μίξερ με το εξάρτημα μίξερ (Κ) χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με την καστανή και λευκή ζάχαρη. Αφού xτυπηθεί καλά, προσθέτουμε το γάλα, το αβγό και χτυπάμε ξανά μέχρι να αφρατέψει.
  3. Ακολούθως, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά, το μείγμα από αλεύρι, το κακάο, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκάλι και το αλάτι.
  4. Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη, τυλίγουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για ½ περίπου ώρα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  6. Σε ένα πάγκο εργασίας τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την καλύπτουμε με ακόμη ένα κομμάτι λαδόκολλα. Αυτό θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε τη ζύμη με τον πλάστη χωρίς να κολλήσει.
  7. Με ένα πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. Κόβουμε τα μπισκότα με τα Χριστουγεννιάτικα κουπ-πάτ.
  8. Τοποθετούμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και με ένα καλαμάκι ανοίγουμε μια μικρή τρύπα στην κορυφή.
  9. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  10. Αφήνουμε να κρυώσουν, περνάμε την κλωστή από την τρύπα και γλασάρουμε.

Για το γλάσο:

  1. Τοποθετούμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο, κολλώδες γλάσο.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι περιχύνουμε λίγο από το γλάσο επάνω στα μπισκότα.
  3. Πασπαλίζουμε με Χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά.

TIP

  1. Μπορούμε να βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και μέσα στη ζύμη αλλά και να χρωματίσουμε και το γλάσο.
  2. Μπορούμε το γλάσο να το βάλουμε και σε ένα κορνέ με πολύ λεπτή μύτη και να κάνουμε πιο ιδιαίτερα σχέδια στα μπισκότα μας.

3 Προσφορές

Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτιΘαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
19.05 - 25.05
-24%
0,25 €
0,19*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Δέλτα  Φρέσκο γάλα πλήρες 3,5% / 1,5%Δέλτα  Φρέσκο γάλα πλήρες 3,5% / 1,5%
Δέλτα Φρέσκο γάλα πλήρες 3,5% / 1,5%
19.05 - 25.05
Απίστευτη τιμή
2,35*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΜύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
19.05 - 25.05
-33%
1,78 €
1,19*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Μίξερ Πλάστης Κουπ πατ χριστουγεννιάτικα