Κάθε μέρα αξίζει
Πασχαλινά σοκολατένια αβγά

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για 3 αβγά διαστάσεων 10Χ7 εκ.

200 g g Σοκολάτα 74% κακάο Σοκολάτα 74% κακάο
(κομμένη σε μικρά κομμάτια)
Σοκολάτα Σοκολάτα
(Mικρές σοκολάτες για το γέμισμα του αυγού)

Πασχαλινά σοκολατένια αβγά

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:25 h
(2)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τα σοκολατένια αβγά τα βλέπουμε κάθε χρόνο στα ζαχαροπλαστεία και φανταζόμαστε ότι είναι πολύ δύσκολο να τα φτιάξουμε εμείς. Αλλά δεν είναι έτσι. Εδώ σας δείχνουμε πόσο εύκολο είναι να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι με ελάχιστα υλικά και μερικά σκεύη. Φυσικά μπορείτε να πάρετε τη συνταγή και να την αναπτύξετε όσο θέλετε με άλλα υλικά και πολλές εκπλήξεις μέσα στα σοκολατένια αυγά.

  1. Καθαρίζουμε καλά το εσωτερικό της κάθε φόρμας κάθε φορά με ζεστό τρεχούμενο νερό και καθαρό πανί κουζίνας.
  2. Λιώνουμε τα 130γρ σοκολάτας σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά. Τα υπόλοιπα 70γρ τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα αφού λιώσει η αρχική ποσότητα. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις έξι - μισές- φόρμες των αυγών εσωτερικά και τις αφήνουμε για 5΄- 7΄ στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
  4. Θα χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία τρεις φορές έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα παχύ στρώμα σοκολάτας.
  5. Παράλληλα, σημαντικό είναι με μια σπάτουλα να λειάνουμε το σημείο στο οποίο θα ενώσουμε τα δύο κομμάτια του αυγού έτσι ώστε το αβγό μας να ενωθεί πιο σωστά.
  6. Εάν περισσέψει λίγη σοκολάτα την τοποθετούμε με τη βοήθεια μιας μαρίζ στο κέντρο των αυγών.
  7. Αφήνουμε τα αυγά για 10΄ στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά η σοκολάτα και τα ξεφορμάρουμε επάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Καλύτερα να φορέσουμε γάντια για να μην δημιουργηθούν αποτυπώματα πάνω στο αυγό.
  8. Για να ενωθούν τα δύο κομμάτια του αυγού, ζεσταίνουμε ελαφρά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε για 2 δευτερόλεπτα το ένα μισό αυγό με την ένωση προς τα κάτω έτσι ώστε να λιώσει η σοκολάτα. Ακολούθως ενώνουμε τα δυο μισά των αυγών μαζί.
  9. Πριν τα ενώσουμε γεμίζουμε με μικρές σοκολάτες.

TIP

  1. Αντί για σοκολάτες μπορούμε να βάλουμε μικρά δωράκια, καραμέλες ή ότι άλλο σκεφτούμε. Και φυσικά δεν χαίρονται μόνο τα παιδιά με ένα τέτοιο δώρο αλλά και οι μεγάλοι ιδίως όταν ξέρουν ότι είναι φτιαγμένο από τα χέρια μας.
  2. Είναι πολύ εύκολο να αφαιρέσουμε τα μισά αβγά από τις φόρμες χτυπώντας ελαφρά τη φόρμα στο τραπέζι μας.