Κάθε μέρα αξίζει!
Vegan Pizza swirls

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Αγγελική Σπανού
Αγγελική Σπανού
Μία συνταγή από την Αγγελική Σπανού, παθολόγο και vegan food blogger.

Υλικά

Για το ζυμάρι

180 g g Αλεύρι ολικής άλεσης Αλεύρι ολικής άλεσης
180 g g Καλαμποκάλευρο Καλαμποκάλευρο
8 g g Μαγιά Μαγιά
κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
(2/3)
220 g g Νερό Νερό
(χλιαρό)
60 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο

Για την γέμιση

500 g g Μανιτάρια Μανιτάρι
1 τεμάχια τεμάχιο Πιπεριές Πιπεριά
(πράσινη ή χρωματιστή)
3 κ.σ. κ.σ. πάστα ελιάς πάστα ελιάς
1 συσκευασία συσκευασία Σάλτσα τομάτας Σάλτσα τομάτας
2 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
(1/2)
Πιπέρι Πιπέρι
(λίγο)
1 κ.γ. κ.γ. Ρίγανη Ρίγανη
(ξερή)
130 g g τυριά Τυρί
(φυτικό, τριμμένο)
Μαϊντανός Μαϊντανός
(για σερβίρισμα)

Vegan Pizza swirls

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

30 min
(6)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μία υπέροχη συνταγή για τα πιο νόστιμα, vegan, ατομικά πιτσάκια, για εσάς που προσέχετε τι τρώτε.Η σπιτική τραγανή ζύμη από αλεύρι ολικής, τα λαχανικά, τα μανιτάρια και το τυρί συνθέτουν ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, για κάθε ώρα της ημέρας.Ιδανικό και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, προσφέρει όλη τη γεύση και απόλαυση μίας πίτσας.

  • Σε βαθύ μπολ βάζουμε τα αλεύρια με το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Σε μικρό μπολάκι διαλύουμε την μαγιά στο νερό και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 5 λεπτά.
  • Ενώνουμε τα υγρά με τα άλευρα και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη απαλή ζύμη.
  • Αφήνουμε σκεπασμένη με πανί τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  • Απλώνουμε την ζύμη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί με τον πλάστη μέχρι να φτιάξουμε ένα ορθογώνιο πάχους ενός εκατοστού.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την σάλτσα ντομάτας με το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε την σάλτσα πάνω στην ζύμη.
  • Απλώνουμε την πάστα ελιάς πάνω στην σάλτσα και με σπάτουλα την απλώνουμε καλά.
  • Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα τοποθετούμε πάνω στο ζυμάρι.
  • Πασπαλίζουμε το φυτικό τυρί.
  • Με τα χέρια μας γυρίζουμε την ζύμη σε ρολό από την πιο στενή μεριά προσέχοντας να είναι ίσιο.
  • Μόλις τυλίξουμε όλη την ζύμη σε ρολό, με το μαχαίρι μας, κόβουμε κομμάτια ρολάκια ανά δύο εκατοστά.
  • Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί που το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά περίπου .

TIP

1. Δοκιμάστε αντί για σάλτσα ντομάτας να κάνετε τα ρολά με πέστο βασιλικού, κουκουνάρια, φυτική μοτσαρέλα και ελαιόλαδο
2. Ένας εύκολος τρόπος για να κόβετε τα ρολά μιας και το μαχαίρι πολλές φορές τα πιέζει και τα κάνει πλατιά είναι με οδοντικό νήμα.

6 Προσφορές

Claudel/Istara  Γαλλικά τυριά ποικιλίαClaudel/Istara  Γαλλικά τυριά ποικιλία
Claudel/Istara Γαλλικά τυριά ποικιλία
21.09 - 27.09
2,99
Νώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι ΜεσολογγίουΝώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
Νώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
21.09 - 27.09
2,79
Μανιτάρια λευκά γίγαςΜανιτάρια λευκά γίγας
Μανιτάρια λευκά γίγας
21.09 - 27.09
Μόνο
1,99
Kerrygold Τυρί κλασικό RegatoKerrygold Τυρί κλασικό Regato
Kerrygold Τυρί κλασικό Regato
21.09 - 27.09
Μόνο για λίγο
3,95
Baresa Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάταςBaresa Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
Baresa Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
21.09 - 27.09
XXL
0,85
Δροσιά  Επιτραπέζιο νερόΔροσιά  Επιτραπέζιο νερό
Δροσιά Επιτραπέζιο νερό
21.09 - 27.09
Μόνο για λίγο
0,18

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Ρηχό ταψί Σπάτουλα