
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για την κρούστα/ βάση
4 κ.σ. κ.σ. | Κακάο
Κακάο (σκόνη) | |
100 g g | τριμμένη καρύδα τριμμένη καρύδα | |
175 g g | φοινίκια
φοινίκιο (χωρίς κουκούτσια) | |
200 g g | Αμύγδαλα Αμύγδαλο | |
60 ml ml | Πορτοκάλια
Πορτοκάλι (φρέσκο χυμό) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΤάρτα με μπανάνα και φιστικοβούτυρο και κρούστα σοκολάτας
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την κρούστα/ βάση
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, αλέθουμε όλα τα υλικά για την κρούστα.
- Σε μια αποσπώμενη φόρμα ζαχαροπλαστικής με διάμετρο 24 εκ. τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο στη βάση της.
- Αδειάζουμε το μίγμα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέσα στη φόρμα.
- Ακολούθως, πιέζουμε ελαφρά με το κουτάλι και στρώνουμε τη βάση ώστε να έχει παντού ίδιο πάχος. Παγώνουμε τη βάση στην κατάψυξη για 20΄.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
- Βγάζουμε τη φόρμα με τη βάση από την κατάψυξη.
- Αδειάζουμε το μείγμα με το φιστικοβούτυρο πάνω στην παγωμένη βάση και απλώνουμε καλά το μείγμα.
- Παγώνουμε το γλυκό ξανά στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει η γέμιση για να κόβεται, περίπου για μια ώρα.
- Κρατάμε το γλυκό στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.
- Είκοσι λεπτά πριν το σερβίρισμα, αναποδογυρίζουμε το γλυκό και αφαιρούμε το λαδόχαρτο. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου αναποδογυρίστε το ξανά (η κρούστα να είναι προς τα κάτω).
- Γαρνίρουμε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας και κόβουμε σε μερίδες.
TIP
Μπορούμε να σερβίρουμε και με λίγη χτυπημένη σαντιγί
Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/12 συνταγής)
Ενέργεια:451kcal
Υδατάνθρακες: 33,2 γρ.
Σάκχαρα: 21,2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7,9 γρ.
Πρωτεΐνη: 14,5 γρ.
Λιπαρά: 33,2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 9,5γρ.