
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τη ζύμη
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΚλασική σοκολατόπιτα με τραγανό χειροποίητο φύλλο
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μια τάρτα σοκολάτας με μια πολύ ωραία γκανάζ σοκολάτας που πρέπει να τη δοκιμάσετε. Όσο πρέπει σοκολατένια φτιαγμένη με δύο είδη σοκολάτας για ακόμα πιο πλούσια γεύση! Επίσης σας δείχνουμε 2 τρόπους για να φτιάχνετε φύλλο για τάρτα χωρίς να έχουμε πλάστη και ένα έξυπνο τρόπο να ψήνετε την τάρτα σας χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε μέσα βάρη!
Όλα τα έχει αυτή η συνταγή και πρέπει να την δοκιμάσετε!
Για τη ζύμη
- Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άµµος (ρίζιασμα).
- Προσθέτουμε τους κρόκους με το νερό (ή το ποτό της επιλογής μας) και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Μη την δουλέψετε πολύ γιατί θα μαζέψει στο ψήσιμο.
- Βγάζουμε την ζύμη από το μίξερ και την σχηματίζουμε σαν ένα στενόμακρο λουκάνικο.
- Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Όταν η ζύμη παγώσει, την τοποθετούμε επάνω σε σανίδα κοπής και την κόβουμε σε φέτες του 0,5 εκατοστού.
- Στρώνουμε με λαδόχαρτο μια ταρτιέρα διαμέτρου 27 εκατοστών. Το χαρτί θα πρέπει να εξέχει από τη φόρμα ένα εκατοστό έτσι ώστε να βγει πιο εύκολα η ζύμη της τάρτας όταν ψηθεί.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια (ροδέλες) της ζύμης μέσα στη τάρτα. Ενώνουμε τη ζύμη με τα δάκτυλα μας μέχρι να έχουμε μια ολόκληρη ενωμένη βάση τάρτας.
- Τοποθετούμε ξανά τη τάρτα μέσα στη κατάψυξη για μισή ώρα. Με αυτό το τρόπο αποφεύγετε τον κλασικό τρόπο ψησίματος της τάρτας με λαδόχαρτο και φασόλια.
- Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και την ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C (ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά).
- Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την αφαιρούμε προσεκτικά σε ένα δίσκο σερβιρίσματος. Αφαιρούμε και το λαδόχαρτο.
Για τη γέμιση
- Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος.
- Φέρνουμε σε βρασμό το μείγμα και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τις σοκολάτες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουμε μέσα στο λιωμένο μείγμα, το κρύο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Για την τάρτα
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη ψημένη τάρτα.
- Αφήνουμε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου για 4 ώρες μέχρι να κρυώσει και να δέσει το μείγμα της τάρτας ή τοποθετούμε το ψυγείο για δύο ώρες για πιο γρήγορα αποτελέσματα.
- Πασπαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.
TIP
Φτιαχτέ διπλή ποσότητα ζύμης και αφήνουμε τη μισή καλά διπλωμένη σε μεμβράνη στην κατάψυξη. Μπορείτε να την έχουμε μετά για ένα μήνα και να φτιάξετε την επόμενη τάρτα ακόμα πιο γρήγορα!
Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/12 συνταγής):
Ενέργεια: 545 kcal
Υδατάνθρακες: 45,7 γρ.
Σάκχαρα: 22,5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,8 γρ.
Πρωτεΐνη:5,5 γρ.
Λιπαρά: 37,7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 23 γρ.