Κάθε μέρα αξίζει
Βάφλες με σπιτική πραλίνα φουντουκιού και φρούτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τις βάφλες

240 g g Αλεύρι Αλεύρι
1 κ.σ. κ.σ. Αλάτι Αλάτι
3 κ.σ. κ.σ. Ζάχαρη Ζάχαρη
(κρυσταλλική)
4 κ.γ. κ.γ. Μπέικιν πάουντερ Μπέικιν πάουντερ
(όχι γεμάτα)
2 Αυγά Αυγό
(μέτρια)
370 ml ml Γάλα Γάλα
(πλήρες)
80 g g Βούτυρο Βούτυρο
(λιωμένο)
1 Βανιλίνη Βανιλίνη

Για την πραλίνα φουντουκιού

100 g g Φουντούκια Φουντούκι
200 ml ml Γάλα Γάλα
(πλήρες)
30 g g Γάλα Γάλα
(σε σκόνη)
20 g g Μέλι Μέλι
Αλάτι Αλάτι
(λίγο)
160 g g Σοκολάτα κουβερτούρα Σοκολάτα κουβερτούρα
(ψιλοκομμένη)

Για το σερβίρισμα

Φρούτα Φρούτα
(φρέσκα, σε φέτες)
Μέλι Μέλι

Βάφλες με σπιτική πραλίνα φουντουκιού και φρούτα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:10 h
(1)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Συνταγή για ένα υπέροχο πρωινό.. το καλό είναι ότι το μείγμα για τις βάφλες μπορείτε να το ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να είναι έτοιμο το πρωί που θα ξυπνήσετε. Το ίδιο και η πραλίνα φουντουκιού που ταιριάζει τέλεια με τις βάφλες... Ένα υπέροχο πιάτο που θα το λατρέψετε, για πρωινό ή απογευματινό ή για όλες τις ώρες!

Για τις βάφλες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη και μπέικιν.
  2. Προθερμαίνουμε το ειδικό σκεύος που θα ψήσουμε τις βάφλες μας.
  3. Σε ένα άλλο μπολ με τη βοήθεια του σύρματος χειρός χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο και τέλος τη βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα με τα υγρά μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα.
  5. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας παίρνουμε από το μείγμα και το τοποθετούμε στο σκεύος και ψήνουμε τις βάφλες μας μια τη φορά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Συνοδεύουμε με φρέσκα φρούτα και την πραλίνα μας ή μέλι.

Για την πραλίνα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού.
  3. Τα αφαιρούμε, τα τρίβουμε μέσα σε μια πετσέτα αν έχουν φλούδια και τα κρατάμε ζεστά.
  4. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι και το αλάτι και λιώνουμε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων προσέχοντας να μην την κάψουμε. Τα ζεσταίνουμε για μικρό χρονικό διάστημα (30 δευτερόλεπτα) και ανακατεύουμε ενδιάμεσα.
  5. Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα πολύ δυνατό μούλτι και ξεκινάμε να τα χτυπάμε.
  6. Χτυπάμε για 5 λεπτά σταματώντας ανά λεπτό, καθαρίζοντας με μια σπάτουλα τα τοιχώματα του μούλτι. Τα φουντούκια θα ξεκινήσουν να βγάζουν τα λάδια τους και θα γίνονται σαν πάστα. Προσοχή και πάλι στο να μην δουλεύουμε συνέχεια το μούλτι γιατί μπορεί να χαλάσουμε το μοτέρ του.
  7. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε με το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και το μείγμα με το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα άλλη μια φορά.
  8. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολάκι στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε κάποιες ώρες, αλλά στο τέλος θα έχει την υφή που θέλουμε.

TIPS
1. Μπορούμε να βάλουμε μείγμα σοκολάτας κουβερτούρας (π.χ. κανονική και γάλακτος) αντί για μόνο κανονική.
2. Μπορούμε μέσα στο μείγμα της βάφλας καθώς το ψήνουμε να βάλουμε κομμάτια φρούτων, ξηρούς καρπούς, κομμάτια από μπισκότο ή σοκολάτα.
3. Το μείγμα για τις βάφλες μπορεί να μείνει στο ψυγείο για μερικές μέρες και μάλιστα θα γίνει ακόμα καλύτερο σε υφή από την επόμενη μέρα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια: 896 kcal
Υδατάνθρακες: 88,6 γρ.
Σάκχαρα: 31,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 8,4 γρ.
Πρωτεΐνη: 18,4 γρ.
Λιπαρά: 53,6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 93,3 γρ.

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Μπλέντερ Σύρμα χειρός