Κάθε μέρα αξίζει
Brownies σοκολάτας με τυρί μασκαρπόνε

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για το μείγμα τυριού

250 g g Μασκαρπόνε τυρί Μασκαρπόνε τυρί
200 g g Τυρί κρέμα Τυρί κρέμα
65 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
(κρυσταλλική)
1 Αυγά Αυγό
(μεγάλο)
Βανίλια Βανίλια
(1/2 φακελάκι ή 1/2 κ.γ. φρέσκια βανίλια)
30 g g Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)

Για το μείγμα σοκολάτας

200 g g Σοκολάτα 74% κακάο Σοκολάτα 74% κακάο
100 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
200 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
Βανίλια Βανίλια
(1/2 φακελάκι ή 1/2 κ.γ. φρέσκια βανίλια)
2 Αυγά Αυγό
(μεγάλα)
65 g g Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)
Αλάτι Αλάτι
(1/4 κ.γ. Ιμαλαΐων)

Brownies σοκολάτας με τυρί μασκαρπόνε

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:20 h
(1)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Brownie! Πολύ σοκολατένιο αλλά το τυρί το κάνει πολύ πιο ελαφρύ και νόστιμο. Έντονο γλυκό και με βαθιά γεύση δεν είναι "για χόρταση" αλλά τρώγεται σε μικρά κομμάτια μαζί με τον καφέ ή μετά το φαγητό. Βέβαια και σαν δώρο σε φίλους ένα τέτοιο Brownie θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Για το ταψί

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί 22 εκατοστών με λαδόκολλα. Ιδανικά, η λαδόκολλα θα πρέπει να εξέχει από το ταψί για να διευκολύνει τη διαδικασία αφαίρεσης του γλυκού από το ταψί.

Για το μείγμα τυριού

  1. Ετοιμάζουμε το μείγμα τυριού: τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
  2. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το μείγμα σοκολάτας.

Για το μείγμα σοκολάτας

  1. Τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Σε αυτό θα προστεθούν σταδιακά όλα τα υλικά του μείγματος.
  2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  3. Αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ακολούθως προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τα ανακατεύουμε στο μπολ μαζί με τη σοκολάτα.
  7. Αφού ανακατευτούν καλά, τοποθετούμε στο ταψί τα ¾ του μείγματος της σοκολάτας και απλώνουμε παντού.
  8. Από πάνω βάζουμε το μείγμα τυριού και με μια μαρίζ το απλώνουμε παντού.
  9. Ρίχνουμε στην επιφάνεια κουταλιές από το υπόλοιπο ¼ μείγμα των brownies που έχουμε κρατήσει στο μπολ.
  10. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή ένα λεπτό μαχαίρι ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις τα δύο μείγματα, ώστε να σχηματιστούν "νερά".
  11. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν οι άκρες και το μείγμα στο κέντρο να πήξει.
  12. Αφαιρούμε από τον φούρνο όταν είναι έτοιμο.
  13. Ιδανικά αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες και κόβουμε σε τετράγωνα.

TIP
Μπορούμε να βάλουμε και ξηρούς καρπούς στο μείγμα για το brownie. Τα καρύδια ιδίως του πάνε πολύ.

Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/16 συνταγής)
Ενέργεια: 334 kcal
Υδατάνθρακες: 27,7 γρ.
Σάκχαρα: 19,6 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 4,9 γρ.
Λιπαρά: 22,8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 13,7 γρ.

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Σύρμα χειρός Μαρίζ Ταψί τετράγωνο 22 εκ.