
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τις κρέπες
90 g g | Αλεύρι Αλεύρι | ||
20 g g | Ζάχαρη Ζάχαρη | ||
1 πρέζες πρέζα | Αλάτι Αλάτι | ||
2 | Αυγά Αυγό | ||
1 | Κρόκοι αυγού Κρόκος αυγού | ||
30 g g | Βούτυρο
Βούτυρο (λιωμένο) | ||
240 g g | Γάλα
Γάλα (χλιαρό) |
Για την επικάλυψη
Πραλίνα
Πραλίνα (σοκολάτας) |
Γαρνίρισμα
3 | Φράουλες Φράουλα | ||
4 | Φουντούκια
Φουντούκι (σπασμένα, καβουρδισμένα) | ||
σιρόπια
σιρόπι (σοκολάτας) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΚρέπες με πραλίνα σοκολάτας, φουντούκια και φράουλες
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Στη συνέχεια βάζουμε το βούτυρο και σταδιακά προσθέτουμε και το γάλα το οποίο έχουμε βράσει ελαφρώς και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 15 εκ. να κάψει (σε μέτρια φωτιά) και βάζουμε λίγο βούτυρο να πάει παντού.
- Με μια μέτρια κουτάλα σούπας παίρνουμε μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι για περίπου 40” και γυρνάμε την κρέπα. Μόλις ψηθεί κι από την άλλη πλευρά τη βγάζουμε από το τηγάνι.
- Ανά πέντε κρέπες προσθέτουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι.
- Τοποθετούμε στο πιάτο την κρέπα και με μια σπάτουλα απλώνουμε την πραλίνα σοκολάτας.
- Διπλώνουμε τις κρέπες σε τριγωνάκια.
- Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα φουντούκια, φράουλες και σιρόπι σοκολάτας.