Κάθε μέρα αξίζει!
Κουλουράκια σμυρνέικα του Πάσχα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1 kg kg Αλεύρι Αλεύρι
(μαλακό)
φλιτζάνια φλιτζάνι Βούτυρο Βούτυρο
(1 & 1/2)
4 Αυγά Αυγό
φλιτζάνια φλιτζάνι Ζάχαρη Ζάχαρη
(1 & 1/2)
2 Βανίλια Βανίλια
1 φλιτζάνια φλιτζάνι Γάλα Γάλα
(φρέσκο)
1 Ασπράδι αυγού Ασπράδι αυγού
1 κ.γ. κ.γ. Αμμωνία ανθρακική Αμμωνία ανθρακική

Κουλουράκια σμυρνέικα του Πάσχα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

60 min
(71)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το βάζουμε σε λεκάνη, ανοίγουμε στο κέντρο µια λακουβίτσα, ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά χτυπημένα µε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα χλιαρό στο οποίο έχουμε λιώσει την αµµωνία
  2. Ζυμώνουμε µέχρι να σχηματιστεί µια µαλακή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε κορδόνι που διπλώνουμε στα τρία σαν βαρκούλα ή σε όποιο σχήμα θέλουμε
  3. Τα απλώνουμε σε βουτυρωμένο ή µε λαδόκολλα ή µε σιλικόνη ταψί, αλλά µε απόσταση µεταξύ τους και τα αλείφουμε µε το ελαφρά χτυπημένο ασπράδι αυγού.
  4. Ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 30΄, ανάλογα µε το µέγεθος.