Κάθε μέρα αξίζει
Κλασικό κέικ σοκολάτας

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τη ζύμη

200 g g Σοκολάτα κουβερτούρα Σοκολάτα κουβερτούρα
200 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
(καστανή)
150 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
(μαλακό)
3 Αυγά Αυγό
(μέτρια)
1 κ.γ. κ.γ. Μπράντι Μπράντι
130 g g Αλεύρι Αλεύρι
1 κ.γ. κ.γ. Βανίλια Βανίλια
Μπέικιν πάουντερ Μπέικιν πάουντερ
(1/2 κ.γ.)
1 πρέζες πρέζα Αλάτι Αλάτι
(Ιμαλαΐων)

Για τη σάλτσα

125 g g Μαύρη σοκολάτα 60% κακάο Μαύρη σοκολάτα 60% κακάο
200 g g Κρέμα γάλακτος Κρέμα γάλακτος
(30% λιπαρά)

Κλασικό κέικ σοκολάτας

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:15 h
(1)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μπορεί να είναι κλασικό αυτό το κέικ σοκολάτας αλλά αυτό δεν του στερεί τίποτε από τη νοστιμιά, την υφή και τη γλύκα του. Μπορείτε να μην κάνετε την επικάλυψη και να το φάτε σκέτο αλλά ειλικρινά δεν σας το προτείνουμε. Ένα καταπληκτικό γλυκό που θα γίνει το εβδομαδιαίο κέικ της οικογένειάς σας...

  1. Ετοιμάζουμε το ταψάκι: Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 16 εκατοστών. Το χαρτί θα πρέπει να εξέχει από τη βάση της φόρμας ένα εκατοστό έτσι ώστε να μην βγει το μείγμα από τη βάση. Εναλλακτικά, βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ 16 εκατοστών με τρύπα στη μέση και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη γύρω γύρω.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Ετοιμάζουμε το μείγμα: Λιώνουμε τα 200γρ. σοκολάτας σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Παράλληλα χτυπάμε σε ένα μίξερ το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά.
  5. Αφού χτυπηθούν καλά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το μπράντι και τη σοκολάτα.
  6. Τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το baking powder μαζί με το αλάτι.
  7. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Το κέικ δεν πρέπει να βγει εντελώς στεγνό από τον φούρνο γιατί θα συνεχίσει να ψήνεται για μερικά λεπτά ακόμα.
  8. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά το κέικ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
  9. Περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
  10. Ακολούθως αφήνουμε το κέικ να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  2. Βράζουμε το μείγμα και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθεί το μείγμα.

TIP
Για την επικάλυψη μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε και άλλο τύπο σοκολάτας.

Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/8 συνταγής)
Ενέργεια: 483 kcal
Υδατάνθρακες: 61 γρ.
Σάκχαρα: 42 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 6,9 γρ.
Λιπαρά: 39,4 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 23,6 γρ.

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Μπλέντερ Λαδόκολλα Στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 16 εκ.