Κάθε μέρα αξίζει!
Βασιλόπιτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

300 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
(σε θερμοκρασία δωματίου)
400 g g Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)
250 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
200 ml ml Γάλα Γάλα
4 τεμάχια τεμάχιο Αυγά Αυγό
2 κ.γ. κ.γ. baking powder baking powder
κ.γ. κ.γ. Μοσχοκάρυδο Μοσχοκάρυδο
(μισή)
1 κ.γ. κ.γ. Μαστίχα Μαστίχα
(αλεσμένη)
2 κ.γ. κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας Εκχύλισμα βανίλιας
2 τεμάχια τεμάχιο Ξύσμα πορτοκαλιού Ξύσμα πορτοκαλιού

Για το πασπάλισμα

Άχνη ζάχαρη Άχνη ζάχαρη
(προαιρετικά)

Βασιλόπιτα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:20 h
(42)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι
    να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη μαστίχα, τη βανίλια, το ξύσμα των πορτοκαλιών και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, λίγο λίγο το αλεύρι και το baking powder και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο έτοιμο ταψί.
  5. Πριν το ψήσιμο, εάν επιθυμούμε, βάζουμε στη βασιλόπιτα μας το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε
    σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 50 - 60 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει, διακοσμούμε αναλόγως της αρεσκείας μας, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

TIPS

Θα χρειαστούμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 23 εκ., στη βάση της οποίας θα στρώσουμε λαδόκολλα.