Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το πασπάλισμα
Άχνη ζάχαρη
Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΒασιλόπιτα
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Με το μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι
να αφρατέψουν. - Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη μαστίχα, τη βανίλια, το ξύσμα των πορτοκαλιών και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το γάλα, λίγο λίγο το αλεύρι και το baking powder και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο έτοιμο ταψί.
- Πριν το ψήσιμο, εάν επιθυμούμε, βάζουμε στη βασιλόπιτα μας το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 50 - 60 λεπτά. - Αφήνουμε να κρυώσει, διακοσμούμε αναλόγως της αρεσκείας μας, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
TIPS
Θα χρειαστούμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 23 εκ., στη βάση της οποίας θα στρώσουμε λαδόκολλα.