Κάθε μέρα αξίζει!
Ριζότο άγριων μανιταριών με παρμεζάνα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

700 g g Ανάμεικτα άγρια μανιτάρια Ανάμεικτα άγρια μανιτάρια
(κατεψυγμένα)
1 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
3 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(κόκκινα)
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
1 Καρότα Καρότο
300 g g Ρύζι Ρύζι
1 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
100 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
900 ml ml Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
1 κ.σ. κ.σ. Λάδι Λάδι
(για τηγάνισμα)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
100 g g Παρμεζάνα Παρμεζάνα
2 φύλλα φύλλο Μαϊντανός Μαϊντανός
50 g g Μασκαρπόνε τυρί Μασκαρπόνε τυρί

Ριζότο άγριων μανιταριών με παρμεζάνα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

40 min
(72)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ξεπαγώνουμε τα άγρια μανιτάρια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Εν τω μεταξύ ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα. Βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μαζί με το ρύζι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη δάφνη και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Όσο το κρασί σιγοβράζει, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό λαχανικών.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, συμπληρώνουμε με ζεστό ζωμό ώσπου να καλύψει το ρύζι, επαναλαμβάνοντας μόλις εξατμιστούν τα υγρά.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι.
Τηγανίζουμε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Τρίβουμε την παρμεζάνα και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι μετά από περίπου 20 λεπτά, ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το 1/3 της παρμεζάνας και τον μαϊντανό μέσα στο ρύζι.
Σερβίρουμε το ριζότο σε πιάτα, απλώνουμε από πάνω τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Λιπαρά36,8 g Υδατάνθρακες127,4 g Πρωτεΐνη52,6 g kCal1153 Kilojoule4833