Κάθε μέρα αξίζει!
Τσουρέκια με σταφίδες & καρύδια, γεμιστά με αμυγδαλόπαστα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1 kg kg Αλεύρι Αλεύρι
3 φακελάκια φακελάκι Μαγιά Μαγιά
(ξερή ή 50g νωπή)
500 ml ml Γάλα Γάλα
φλιτζάνια φλιτζάνι Ζάχαρη Ζάχαρη
(1/2)
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
κ.γ. κ.γ. Κανέλα Κανέλα
(1½)
125 g g Βούτυρο αγελάδος Βούτυρο αγελάδος
(σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
2 Αυγά Αυγό
(σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού
(από 1 λεμόνι)
Ξύσμα πορτοκαλιού Ξύσμα πορτοκαλιού
(από 1 πορτοκάλι)
1 φλιτζάνια φλιτζάνι Σταφίδες ξανθές Σταφίδες ξανθές
φλιτζάνια φλιτζάνι Σταφίδες μαύρες Σταφίδες μαύρες
(½)
φλιτζάνια φλιτζάνι Καρύδια Καρύδια
(½, κοπανισμένα)
Αμυγδαλόπαστα Αμυγδαλόπαστα
(έτοιμη)

Για το φινίρισμα

1 Κρόκοι αυγού Κρόκος αυγού
Βούτυρο Βούτυρο
(λίγο)
Άχνη ζάχαρη Άχνη ζάχαρη

Τσουρέκια με σταφίδες & καρύδια, γεμιστά με αμυγδαλόπαστα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

2:00 h
(47)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Εκτέλεση:

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 40οC. Μέσα σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά και τη μισή ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Αφήνετε το προζύμι στο φούρνο να αφρίσει και να φουσκώσει.

2. Βάζετε στο μίξερ τους γάντζους και ρίχνετε στον κάδο το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, τις σταφίδες, τα ξύσματα των εσπεριδοειδών και ανακατεύετε λίγο. Προσθέτετε τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και το προζύμι. Βάζετε το μίξερ σε λειτουργία και ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα. Μισολιώνετε σε ένα μπρίκι το βούτυρο και το προσθέτετε σταδιακά στη ζύμη μέχρι να το απορροφήσει όλο. Προς το τέλος προσθέτετε και τα καρύδια. Όταν όλη η ζύμη γίνει λεία, μαλακή και μαζευτεί όλη πάνω στους γάντζους χωρίς να κολλάει στα τοιχώματα του κάδου, σταματάτε το μίξερ.

3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε λεκανίτσα, τη σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας και την αφήνετε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Χρειάζονται 40 λεπτά περίπου.

4. Βγάζετε τη ζύμη από το φούρνο, την πιέζετε να καθίσει και τη χωρίζετε στα τρία. Ανοίγετε πάνω στον πάγκο σας τα κομμάτια σε οβάλ σχήμα. Χωρίζετε το marzipan στα τρία και το πλάθετε σε τρία κορδόνια τα οποία τοποθετείτε στο κέντρο κάθε οβάλ κομματιού. Τυλίγετε τις ζύμες σε τρία ρολά.

5. Τοποθετείτε τις φρατζόλες σε απόσταση τη μία από την άλλη πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το βάζετε στο φούρνο να φουσκώσει. Τότε το αλείφετε απαλά με το αβγό και ανεβάζετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα τσουρέκια.

6. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν. Όταν γίνουν χλιαρά, με ένα πινέλο τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.