Κάθε μέρα αξίζει!
Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τη ζύμη

4 φλιτζάνια φλιτζάνι Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
2 kg kg Αλεύρι Αλεύρι
1 φλιτζάνια φλιτζάνι Ζάχαρη Ζάχαρη
1 κ.σ. κ.σ. Κανέλα Κανέλα
1 κ.σ. κ.σ. Γαρύφαλλα Γαρύφαλλο
1 φλιτζάνια φλιτζάνι Χυμός πορτοκάλι Χυμός πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού Ξύσμα πορτοκαλιού
(από 2 πορτοκάλια)
1 κ.σ. κ.σ. baking powder baking powder
1 κ.σ. κ.σ. Μαγειρική σόδα Μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνια φλιτζάνι Κονιάκ Κονιάκ
(φλυτζάνι του καφέ)

Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια φλιτζάνι Μέλι Μέλι
1 φλιτζάνια φλιτζάνι Νερό Νερό
1 φλιτζάνια φλιτζάνι Ζάχαρη Ζάχαρη
Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
(από 1 λεμόνι)

Για το σερβίρισμα

kg kg Σοκολάτα κουβερτούρα Σοκολάτα κουβερτούρα
(1/2, λιωμένη σε μπεν-μαρί)
Καρύδια Καρύδι
(χοντροκομμένα, προαιρετικά)

Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

45 min
(142)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ζύμη

Σε μία μεγάλη μπασίνα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με την ζάχαρη, το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το κονιάκ ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το χυμό πορτοκαλιού μαζί με την σόδα. Αυτό το κάνουμε πάνω από το μείγμα, γιατί αφρίζει όταν ανακατεύουμε το χυμό με την σόδα. Αναμειγνύουμε καλά, προσθέτουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια, την κανέλα και το γαρίφαλο και σιγά σιγά το αλεύρι.Ανακατεύουμε μέχρι να επιτύχουμε μία ελαστική ζύμη. Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα σε σχήμα οβάλ και τα πιέζουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι για να μείνει το αποτύπωμά του από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 20 λεπτά περίπου.

Σιρόπι

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά. Βγάζουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να έρθουν σε χλιαρή θερμοκρασία και ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στο ταψί. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε για άλλα 5 λεπτά . Τα τοποθετούμε σε σχάρα και τα περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα μέχρι να τα καλύψει .

Tip

Προσέχουμε να μην ζυμώσουμε πολύ τα μελομακάρονα , γιατί θα βγάλουν πολύ λάδι. Ο χρόνος μελώματος εξαρτάται από το πόσο τραγανά τα θέλουμε.

5 Προσφορές

Γλυκάνθη Limited Edition Μέλι ανθέων εσπεριδοειδών ΠελοποννήσουΓλυκάνθη Limited Edition Μέλι ανθέων εσπεριδοειδών Πελοποννήσου
Γλυκάνθη Limited Edition Μέλι ανθέων εσπεριδοειδών Πελοποννήσου
28.09 - 31.01
3,99
Όλυμπος Φυσικός χυμός πορτοκάλιΌλυμπος Φυσικός χυμός πορτοκάλι
Όλυμπος Φυσικός χυμός πορτοκάλι
28.09 - 04.10
Απίστευτη τιμή
2,39
Χρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτουΧρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτου
Χρυσός Μύλος Βιολογικό αλεύρι μαλακού σίτου
28.09 - 04.10
Μόνο για λίγο
1,59
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
05.10 - 11.10
+500 g δώρο
1,15
Βοσινάκη Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΒοσινάκη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Βοσινάκη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
05.10 - 11.10
Μόνο για λίγο
4,79