
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τη ζύμη
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια φλιτζάνι | Μέλι Μέλι | |
1 φλιτζάνια φλιτζάνι | Νερό Νερό | |
1 φλιτζάνια φλιτζάνι | Ζάχαρη Ζάχαρη | |
Χυμός λεμόνι
Χυμός λεμόνι (από 1 λεμόνι) |
Για το σερβίρισμα
kg kg | Σοκολάτα κουβερτούρα
Σοκολάτα κουβερτούρα (1/2, λιωμένη σε μπεν-μαρί) | |
Καρύδια
Καρύδι (χοντροκομμένα, προαιρετικά) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΜελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ζύμη
Σε μία μεγάλη μπασίνα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με την ζάχαρη, το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το κονιάκ ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το χυμό πορτοκαλιού μαζί με την σόδα. Αυτό το κάνουμε πάνω από το μείγμα, γιατί αφρίζει όταν ανακατεύουμε το χυμό με την σόδα. Αναμειγνύουμε καλά, προσθέτουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια, την κανέλα και το γαρίφαλο και σιγά σιγά το αλεύρι.Ανακατεύουμε μέχρι να επιτύχουμε μία ελαστική ζύμη. Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα σε σχήμα οβάλ και τα πιέζουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι για να μείνει το αποτύπωμά του από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 20 λεπτά περίπου.
Σιρόπι
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά. Βγάζουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να έρθουν σε χλιαρή θερμοκρασία και ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στο ταψί. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε για άλλα 5 λεπτά . Τα τοποθετούμε σε σχάρα και τα περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα μέχρι να τα καλύψει .
Tip
Προσέχουμε να μην ζυμώσουμε πολύ τα μελομακάρονα , γιατί θα βγάλουν πολύ λάδι. Ο χρόνος μελώματος εξαρτάται από το πόσο τραγανά τα θέλουμε.