Κάθε μέρα αξίζει!
Γαλοπούλα γεμιστή

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1 τεμάχια τεμάχιο Γαλοπούλα Γαλοπούλα
(νωπή Γαλλίας)
100 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
(σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.σ. κ.σ. Δεντρολίβανο Δεντρολίβανο
(ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. κ.σ. Θυμάρι Θυμάρι
(ψιλοκομμένο)
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
κ.γ. κ.γ. Πιπέρι Πιπέρι

Για την γέμιση

200 g g Συκωτάκια κοτόπουλο Συκωτάκι κοτόπουλο
(ψιλοκομμένα)
200 g g Κάστανο Κάστανο
(βρασμένα)
100 g g Δαμάσκηνα Δαμάσκηνα
(αποξηραμένα)
75 g g Σταφίδες Σταφίδα
(σουλτανίνες)
200 g g Ρύζι Ρύζι
(Καρολίνα)
50 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(λιωμένο)
75 g g Κουκουνάρια Κουκουνάρι
ματσάκια ματσάκι Δυόσμος Δυόσμος
(ψιλοκομμένο)
ματσάκια ματσάκι Φασκόμηλο Φασκόμηλο
1 κ.γ. κ.γ. Κανέλα Κανέλα
300 ml ml Ζωμός κοτόπουλου Ζωμός κοτόπουλου
50 ml ml Κονιάκ Κονιάκ
50 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
150 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι

Γαλοπούλα γεμιστή

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

3:30 h
(20)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C καθώς ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ρύζι και τα συκωτάκια και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό, την κανέλα, τις σταφίδες με το κονιάκ και βράζουμε μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν έτοιμο.
  4. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τα δαμάσκηνα, τα κάστανα, τον δυόσμο και το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Μέσα σε ένα δοχείο, ετοιμάζουμε το άλειμμα της γαλοπούλας, προσθέτοντας στο βούτυρο τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα, την αλοίφουμε με το άλειμμα βουτύρου που ετοιμάσαμε και την ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 2,5 ώρες.
  7. Σερβίρουμε τη γαλοπούλα με πατάτες φούρνου και βραστά λαχανικά.