Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για την γέμιση
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΓαλοπούλα γεμιστή
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C καθώς ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ρύζι και τα συκωτάκια και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, την κανέλα, τις σταφίδες με το κονιάκ και βράζουμε μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν έτοιμο.
- Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τα δαμάσκηνα, τα κάστανα, τον δυόσμο και το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνουμε.
- Μέσα σε ένα δοχείο, ετοιμάζουμε το άλειμμα της γαλοπούλας, προσθέτοντας στο βούτυρο τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Γεμίζουμε τη γαλοπούλα, την αλοίφουμε με το άλειμμα βουτύρου που ετοιμάσαμε και την ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 2,5 ώρες.
- Σερβίρουμε τη γαλοπούλα με πατάτες φούρνου και βραστά λαχανικά.