Κάθε μέρα αξίζει!
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ξηρούς καρπούς, μανταρίνι, ρούμι, φρέσκια βανίλια και με επικάλυψη σοκολάτας

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

150 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
(σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κύβους)
50 g g Άχνη ζάχαρη Άχνη ζάχαρη
30 g g Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις, ΔΕΝ χρειάζεται κοσκίνισμα)
20 g g Κακάο Κακάο
κ.γ. κ.γ. baking powder baking powder
(1/3)
Βανίλια Βανίλια
(1/2 λοβός, καθαρισμένος, θέλουμε μόνο τα σποράκια του)
1 κ.γ. κ.γ. Ξύσμα μανταρινιού Ξύσμα μανταρινιού
25 g g Χυμός μανταρίνι Χυμός μανταρίνι
(1 μικρό)
20 g g Ρούμι Ρούμι
250 g g Ξηροί καρποί Ξηροί καρποί
(αλεσμένους, αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια)

Για την επικάλυψη:

100 g g Μαύρη σοκολάτα Μαύρη σοκολάτα
(λιωμένη, για φοντί)
100 g g Λευκή σοκολάτα Λευκή σοκολάτα
(λιωμένη, για φοντί)

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ξηρούς καρπούς, μανταρίνι, ρούμι, φρέσκια βανίλια και με επικάλυψη σοκολάτας

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:10 h
(9)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καταπληκτικά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από τα χέρια μας. Πολύ αρωματικά από το ρούμι και το μανταρίνι. Η βανίλια δε ταιριάζει με όλα τα παραπάνω που πραγματικά καλό είναι να μην την αφήσετε εκτός. Είναι μια υπέροχη συνταγή που θα μπει στο οπλοστάσιό σας. Είναι και υπέροχα τα μπισκότα αυτά σαν δώρο σε φίλες και φίλους την περίοδο των γιορτών.

Για 18 κομμάτια των 30 γραμμαρίων:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165οC.
  2. Ψιλοκόβουμε τους ξηρούς καρπούς σ’ ένα μπλεντεράκι.
  3. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη φρέσκια βανίλια, το baking powder, το ξύσμα και χυμό μανταρινιού, το ρούμι και τα φουντούκια.
  5. Συνεχίζουμε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για ακόμη 5’.
  6. Μαζεύουμε τη ζύμη με τα χέρια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15’ μέσα σε πλαστική μεμβράνη.
  7. Για να φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικα σχήματα βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε μια διπλωμένη λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, απλώνουμε το μείγμα σε φύλλο πάχους 4mm και σχηματίζουμε Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα κουπ-πάτ.
  8. Μεταφέρουμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄ ή μέχρι να ροδίσουν.
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  10. Βουτάμε το μισό μπισκότο σε λιωμένη σοκολάτα ή απλά με ένα πιρούνι περιχύνουμε από πάνω τη σοκολάτα κάνοντας γραμμές.
  11. Τοποθετούμε σε σχάρα μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί.

Οδηγίες για το MonsieurCuisine

  1. Ζυγίζουμε τους ξηρούς καρπούς με τη ζυγαριά. Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς στο δοχείο ανάμειξης (κάδο). Ψιλοκόβουμε για 15 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 9. Αφαιρούμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο δοχείο ανάμειξης (κάδο). Την κάνουμε άχνη για 15 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 9.
  3. Ακολούθως προσθέτουμε το βούτυρο. Ρυθμίζουμε για 10 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 8 και πατάμε το START.
  4. Τοποθετούμε στο δοχείο ανάμειξης (κάδο) το εξάρτημα ανάδευσης και χτυπάμε για 1 λεπτό/ ταχύτητα 4.
  5. Ακολούθως αφαιρούμε το εξάρτημα ανάδευσης και με μια σπάτουλα ξεκολλάμε το βούτυρο από τα τοιχώματα του κάδου.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα όλα τα υλικά της συνταγής, ζυγίζοντάς τα στη ζυγαριά. Αρχίζουμε με το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια, το ξύσμα και χυμό μανταρίνι, το ρούμι και τους ξηρούς καρπούς.
  7. Ζυμώνουμε για 1:30 λεπτά (πατώντας το πλήκτρο KNEAD). Μαζεύουμε την ζύμη με τα χέρια και την αφήνουμε την να ξεκουραστεί 15’ μέσα σε πλαστική μεμβράνη. Προσοχή στη λεπίδα.
  8. Συνεχίζουμε όπως πιο πάνω.

TIP

  1. Ότι μείνει από τον καθαρισμένο λοβό βανίλιας μπορούμε να το βάλουμε μέσα στο δοχείο με τη ζάχαρη έτσι ώστε να την αρωματίσει όλη.
  2. Η ζύμη μπορεί να μείνει στην κατάψυξη για ένα μήνα και να φτιάχνουμε μπισκότα όποτε θέλουμε.

11 Προϊόντα

Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
11.04 - 31.05
+300 g δώρο
1,15
Alesto Selection Μείγμα ξηρών καρπών και κράνμπεριAlesto Selection Μείγμα ξηρών καρπών και κράνμπερι
Alesto Selection Μείγμα ξηρών καρπών και κράνμπερι
02.05 - 08.05
-30%
2,65 €
1,85
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για τσουρέκιΧρυσός Μύλος Αλεύρι για τσουρέκι
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για τσουρέκι
29.04 - 05.05
-25%
1,25 €
0,93
Χρυσός Μύλος  ΦαρίναΧρυσός Μύλος  Φαρίνα
Χρυσός Μύλος Φαρίνα
29.04 - 01.05
-90% στο 2ο τεμάχιο
0,84 €
0,46
Belbake Αλεύρι ντίνκελBelbake Αλεύρι ντίνκελ
Belbake Αλεύρι ντίνκελ
11.04 - 31.05
1,89
Belbake Βιολογικό αλεύρι καρύδαςBelbake Βιολογικό αλεύρι καρύδας
Belbake Βιολογικό αλεύρι καρύδας
11.04 - 31.05
1,49
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απΜύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
01.04 - 30.04
-15%
2,44 €
2,05
Αλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΑλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
24.04 - 01.05
2,80
Χρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
24.04 - 01.05
0,69
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
25.04 - 01.05
+ 1 Κg δώρο
2,75
Χρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις XXLΧρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις XXL
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις XXL
25.04 - 01.05
XXL
2,39

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Κουπ πατ χριστουγεννιάτικα Μίξερ Μπλέντερ Μούλτι Πλάστης