Κάθε μέρα αξίζει!
Κροκέτες με ρεβίθια και γλυκοπατάτα ψημένες στον φούρνο με συνοδευτική σάλτσα ταχίνι-γιαούρτι και πράσινη σαλάτα με μηλόξιδο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

200 g g Ρεβίθια Ρεβίθια
(αποξηραμένα )
200 g g Γλυκοπατάτα Γλυκοπατάτα
(ψημένη στον φούρνο)
1 Αυγά Αυγό
(μέτριο )
1 Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο
(κομμένο στα τρία)
4 κ.σ. κ.σ. Κόλιαντρο Κόλιαντρο
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
1 κ.γ. κ.γ. Κύμινο σε σκόνη Κύμινο σε σκόνη
κ.γ. κ.γ. Πιπέρι Πιπέρι
(1/2)

Συνοδευτικά υλικά που θα τοποθετηθούν στο πιάτο

Σάλτσα Σάλτσα
(ταχίνι με γιαούρτι )
Σαλάτα Σαλάτα
(πράσινη )
Αγγουράκι τουρσί Αγγουράκι τουρσί

Κροκέτες με ρεβίθα και γλυκοπατάτα ψημένες στον φούρνο με συνοδευτική σάλτσα ταχίνι-γιαούρτι και πράσινη σαλάτα με μηλόξιδο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

60 min
(9)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καμιά φορά είναι απαραίτητο να ξεγελάμε λίγο τα παιδιά για να φάνε όσπρια και αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή για κάτι τέτοιο..Νόστιμο και πλήρες φαγητό, η γλυκοπατάτα μαζί με τα ρεβίθια του δίνουν υπέροχη υφή. Η σάλτσα με το ταχίνι είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό. Και το ότι οι κροκέτες αυτές είναι ψημένες στο φούρνο είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που κάνει τις κροκέτες ακαταμάχητες!

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα. Όταν φουσκώσουν θα έχουμε γύρω στα 400γρ. ρεβίθια.
  2. Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα τοποθετούμε σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αρχίζουμε με τη γλυκοπατάτα, το αυγό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, το αλάτι, το κύμινο και το πιπέρι.
  3. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
  4. Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Στρώνουμε 1 ταψί με λαδόχαρτο.
  5. Όταν ξεκουραστεί το μείγμα, πλάθουμε με το μείγμα 10 (δέκα) μπέργκερς και τα τοποθετούμε τα επάνω στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόχαρτο.
  6. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

ΤΙP

  1. Αντί για γλυκοπατάτα μπορούμε να κάνουμε τη συνταγή και με ψημένη κολοκύθα.
  2. Προσοχή να μην πλάσουμε τα μπιφτέκια πολύ χοντρά.. θα μας δυσκολέψουν στο ψήσιμο

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/10 συνταγής)

Ενέργεια: kcal

Υδατάνθρακες: γρ.

Σάκχαρα: γρ.

Φυτικές Ίνες: γρ.

Πρωτεΐνη: γρ.

Λιπαρά: γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: γρ.

7 Προϊόντα

Νώμα Αυγά φρέσκα βιολογικής γεωργίας ΜΝώμα Αυγά φρέσκα βιολογικής γεωργίας Μ
Νώμα Αυγά φρέσκα βιολογικής γεωργίας Μ
25.04 - 01.05
-35%
3,39 €
2,19
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39
Νώμα Ρεβύθια ΘεσσαλίαςΝώμα Ρεβύθια Θεσσαλίας
Νώμα Ρεβύθια Θεσσαλίας
25.04 - 01.05
-20%
1,69 €
1,35
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
29.04 - 05.05
-30%
0,65 €
0,45
Επιλογής Νηστίσιμα Ρεβύθια χονδράΕπιλογής Νηστίσιμα Ρεβύθια χονδρά
Επιλογής Νηστίσιμα Ρεβύθια χονδρά
11.03 - 04.05
3,69
Ελληνικά φρέσκα αυγά μεσαίαΕλληνικά φρέσκα αυγά μεσαία
Ελληνικά φρέσκα αυγά μεσαία
11.04 - 31.05
5,99

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Επεξεργαστής τροφίμων