
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΚροκέτες με ρεβίθα και γλυκοπατάτα ψημένες στον φούρνο με συνοδευτική σάλτσα ταχίνι-γιαούρτι και πράσινη σαλάτα με μηλόξιδο
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καμιά φορά είναι απαραίτητο να ξεγελάμε λίγο τα παιδιά για να φάνε όσπρια και αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή για κάτι τέτοιο..Νόστιμο και πλήρες φαγητό, η γλυκοπατάτα μαζί με τα ρεβίθια του δίνουν υπέροχη υφή. Η σάλτσα με το ταχίνι είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό. Και το ότι οι κροκέτες αυτές είναι ψημένες στο φούρνο είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που κάνει τις κροκέτες ακαταμάχητες!
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα. Όταν φουσκώσουν θα έχουμε γύρω στα 400γρ. ρεβίθια.
- Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα τοποθετούμε σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αρχίζουμε με τη γλυκοπατάτα, το αυγό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, το αλάτι, το κύμινο και το πιπέρι.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
- Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Στρώνουμε 1 ταψί με λαδόχαρτο.
- Όταν ξεκουραστεί το μείγμα, πλάθουμε με το μείγμα 10 (δέκα) μπέργκερς και τα τοποθετούμε τα επάνω στο ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόχαρτο.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
ΤΙP
- Αντί για γλυκοπατάτα μπορούμε να κάνουμε τη συνταγή και με ψημένη κολοκύθα.
- Προσοχή να μην πλάσουμε τα μπιφτέκια πολύ χοντρά.. θα μας δυσκολέψουν στο ψήσιμο
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/10 συνταγής)
Ενέργεια: kcal
Υδατάνθρακες: γρ.
Σάκχαρα: γρ.
Φυτικές Ίνες: γρ.
Πρωτεΐνη: γρ.
Λιπαρά: γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: γρ.