
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΤηγανητό Κοτόπουλο με Πατάτες Σοτέ
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αδειάζουμε σε ένα μπολ το κεφίρ και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 30’ στο ψυγείο.
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλες και τις βάζουμε σε μιακατσαρόλα με νερό που βράζει για 10’ (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού).
- Σουρώνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και να φύγει ο ατμός.
- Σε ένα ταψάκι ή μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μείγμα μπαχαρικώνγια κρέατα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε την κότα καλά, την πανάρουμε στο μείγμα και τηγανίζουμε σε μέτρια προςδυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα (Το λάδι να έχει κάψει πρώτα).
- Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με απορροφητικόχαρτί.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Μόλις το βούτυρο αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο λίγο από το κοτόπουλο, μερικές πατάτες και πράσινη σαλάτα.