
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο
Ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΤηγανητό Κοτόπουλο με Πατάτες Σοτέ
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αδειάζουμε σε ένα μπολ το κεφίρ και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 30’ στο ψυγείο.
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλες και τις βάζουμε σε μιακατσαρόλα με νερό που βράζει για 10’ (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού).
- Σουρώνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και να φύγει ο ατμός.
- Σε ένα ταψάκι ή μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μείγμα μπαχαρικώνγια κρέατα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε την κότα καλά, την πανάρουμε στο μείγμα και τηγανίζουμε σε μέτρια προςδυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα (Το λάδι να έχει κάψει πρώτα).
- Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο με απορροφητικόχαρτί.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Μόλις το βούτυρο αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο λίγο από το κοτόπουλο, μερικές πατάτες και πράσινη σαλάτα.