Κάθε μέρα αξίζει
Εύκολη και γρήγορη πίτσα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τη βάση

400 g g Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)
1 φακελάκια φακελάκι Μαγιά Μαγιά
(ξερή, 8 γρ.)
1 κ.γ. κ.γ. Ζάχαρη Ζάχαρη
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
2 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(& επιπλέον για το πασπάλισμα)
220 - 230 ml ml Νερό Νερό
(χλιαρό)
1 κ.σ. κ.σ. Σιμιγδάλι Σιμιγδάλι
(ψιλό ή καλαμποκάλευρο για το πασπάλισμα)

Εύκολη και γρήγορη πίτσα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

50 min
(4)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ποιος δεν αγαπάει την πίτσα; Από τα πιο γνωστά comfort φαγητά! Και συνήθως αυτό που κάνουμε είναι να την παραγγέλνουμε. Αλλά μπορούμε στον ίδιο χρόνο που θα κάνει να έρθει από το μαγαζί της γειτονιάς μας να ετοιμάσουμε μια υπέροχη πίτσα με σπιτική ζύμη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τις έτοιμες. Για να μην πω ότι θα είναι πιο νόστιμη ακόμα. Εδώ σας έχουμε μια υπέροχη συνταγή για τη βάση της και με την κατάλληλη επιλογή των υλικών από το ψυγείο σας σε λίγα λεπτά θα απολαμβάνετε μια υπέροχη σπιτική πίτσα.

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στην πιο ψηλή θερμοκρασία που πάει. Αν έχουμε πέτρα πίτσας για το φούρνο τη βάζουμε και αυτή μέσα. Αλλιώς βάζουμε ένα ταψί του φούρνου μέσα στο φούρνο ανάποδα όμως.
  2. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  3. Κάνουμε μια γούβα στη μέση και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα 220 ml νερό.
  4. Ανάλογα με το αλεύρι και την εποχή του χρόνου μπορεί το ζυμάρι μας να πάρει 220 και μέχρι 240 ml. Το χειμώνα περισσότερο και το καλοκαίρι λιγότερο.
  5. Ξεκινάμε ρίχνοντας τα 220 ml και προσθέτουμε και άλλο αν χρειάζεται.
  6. Ζυμώνουμε για 2 λεπτά με τα χέρια μας ίσα ίσα να πάρουμε μια ζύμη και την μεταφέρουμε σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο εργασίας όπου την ζυμώνουμε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
  7. Την αφήνουμε σκεπασμένη μερικά λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά που θα βάλουμε από πάνω.
  8. Μοιράζουμε το ζυμάρι στα δύο ή στα τέσσερα και με τη βοήθεια του πλάστη και σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε βάση πίτσας διαμέτρου 30 εκ.
  9. Με τα δάχτυλά μας προσπαθούμε η περιφέρεια της βάσης να είναι πιο παχιά από 1 εκ. ενώ το μέσο να μην έχει πάνω από 0,5 εκ πάχος.
  10. Βάζουμε το πρώτο ζυμάρι πάνω σε ένα ανάποδο ταψί φούρνου που το έχουμε πασπαλίσει με σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο πράγμα που θα του επιτρέψει να γλιστρήσει εύκολα στο ταψί που έχουμε στο φούρνο.
  11. Βάζουμε πάνω στο ζυμάρι τα υλικά που θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και το μεταφέρουμε με προσοχή για να μην καούμε στο φούρνο πάνω στο ανάποδο ταψί που έχουμε μέσα.
  12. Το ότι και τα δύο ταψιά είναι ανάποδα βοηθάνε στην εύκολη μεταφορά της πίτσας και όταν είναι ψημένη και όταν είναι άψητη μέσα και έξω από το φούρνο.
  13. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
  14. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη δεύτερη πίτσα που την βάζουμε στο φούρνο όταν βγει η πρώτη.

TIPS
1. Ανακατεύοντας τυρί κρέμα με ξύσμα λεμονιού και λίγο θυμάρι έχουμε μια ωραία βάση για pizza bianca.
2. Μια εύκολη σάλτσα τομάτας γίνεται ανακατεύοντας κονκασέ με λίγη κέτσαπ και τριμμένη φρυγανιά.
3. Φυλλώδη λαχανικά όπως ρόκα ή σπανάκι τα βάζουμε πάνω στην πίτσα όταν βγει από τον φούρνο.
4. Μπορούμε να μισοψήσουμε τις βάσεις σκέτες στο φούρνο, να τις αφήσουμε να κρυώσουν και μετά, καλά τυλιγμένες, να τις αφήσουμε στην κατάψυξη ώστε να ετοιμάσουμε τις επόμενες πίτσες ακόμα πιο γρήγορα. Ψήνονται από την κατάψυξη απευθείας.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής με toppings)
Ενέργεια: 900 kcal
Υδατάνθρακες: 102 γρ.
Σάκχαρα: 1,1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,4 γρ.
Πρωτεΐνη: 40,5 γρ.
Λιπαρά: 47,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 23,5 γρ.

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Πλάστης