
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τα γεμιστά Burgers:
Συνοδευτικά:
Κέτσαπ Κέτσαπ | ||
Μαγιονέζα Μαγιονέζα | ||
Μουστάρδα Μουστάρδα | ||
Μαρούλι Μαρούλι | ||
Τομάτες Τομάτα | ||
Ψωμιά
Ψωμί (Αφράτο ) | ||
Πατάτες
Πατάτα (Τραγανές πατάτες wedges με πάπρικα ) | ||
Αγγούρι
Αγγούρι (Relish Αγγουριού ) |
Για τις τραγανές πατάτες :
1 συσκευασία συσκευασία | Πατάτες
Πατάτα (μικρές με φλούδα, καλά πλυμένες) | |
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
Αλάτι Αλάτι | ||
Πιπέρι
Πιπέρι (Φρεσκοτριμμένο, μαύρο) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΓεμιστά Mini Burgers με τυρί. Συνοδεύονται με τραγανές πατάτες πάπρικας Wedges και relish αγγουριού
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Από τα πιο εύκολα και γρήγορα burger! Πολύ νόστιμα ιδίως μαζί με τις πατάτες και τη συνοδευτική σαλάτα. Mια υπέροχη συνταγή για ένα τέλειο βράδυ ταινίας. Οι πατάτες είναι τραγανές απέξω αλλά πολύ νόστιμες και ζουμερές εσωτερικά. Η δροσερή σαλάτα αγγουριού συνοδεύει υπέροχα το burger που πραγματικά είναι από άλλο πλανήτη!!
Για τα γεμιστά Burgers:
1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά ( κιμά, κρεμμύδι, μουστάρδα αλάτι και πιπέρι) και τα ζυμώνουμε καλά. Όσο πιο πολύ ζυμωθούν, τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα burger μας.
2. Χωρίζουμε το μείγμα του κιμά σε έξι (6) μέρη και πλάθουμε τα burger γεμίζοντας το κάθε ένα με ένα κομμάτι τυρί που το κλείνουμε καλά μέσα στον κιμά.
3. Τα ψήνουμε ελαφρά και από τις δυο πλευρές σε ένα τηγάνι με ραβδώσειςκαι μετά τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
4. Ψήνουμε στους στους 200°C για 15 λεπτά.
5. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση. Αλείφουμε με τις συνοδευτικές σάλτσες, προσθέτουμε μαρούλι, ντομάτα και τέλος ταburger.
6. Κλείνουμε τα ψωμάκια
7. Σερβίρουμε με τραγανές πατάτες wedges με πάπρικα (ακολουθεί συνταγή).
Για τις τραγανές πατάτες :
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 C°. Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με νερό.
2. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά.
3. Τις στραγγίζουμε και στη συνέχεια τις ραντίζουμε με κρύο νερό για να κρυώσουν ελαφρά.
4. Αφού κρυώσουν, τις κόβουμε σε wedges (κυδωνάτες) και τις τοποθετούμε επάνω σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόχαρτο.
5. Περιχύνουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο καιαλατοπιπερώνουμε.
6. Ψήνουμε τις πατάτες για 30 λεπτά στο φούρνο ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανές.
7. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μπολ.
8. Πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών και σερβίρουμε
Για τοRelish Αγγουριού :
1. Τρίβουμε τα αγγουράκια και το κρεμμύδι σε χονδρό τρίφτη. Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια μας, για να βγει όσο πιο πολύ νερό γίνεται.
2. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το ξίδι μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, και το μείγμα να δέσει ελαφρά.
3. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, τοτζίντζερκαι το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
4. Αφήνουμε τα υλικά μας να μαριναριστούν για μισή περίπου ώρα προτού τα σερβίρουμε σε ένα μπολ.
ΤΙP
- Ξεκινήστε πρώτα με τις πατάτες που θέλουν την περισσότερη ώρα
- Δοκιμάστε τη συνταγή και με κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου.
- Το relish διατηρείται στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/6 συνταγής)
Ενέργεια:918kcal
Υδατάνθρακες: 85,3γρ.
Σάκχαρα: 21,9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6,1 γρ.
Πρωτεΐνη:42,5 γρ.
Λιπαρά: 48,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά:13,3 γρ.