Κάθε μέρα αξίζει!
Πίτσα με σπιτική ζύμη αργής ωρίμανσης

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για την ζύμη

450 g g Αλεύρι Αλεύρι
(για πίτσα ή σκληρό ή για όλες τις χρήσεις)
1 φακελάκια φακελάκι Μαγιά Μαγιά
(ξηρή)
Ζάχαρη Ζάχαρη
(1/2 κ.γ. κρυσταλλική)
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
1 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
300 ml ml Νερό Νερό
(χλιαρό)
1 κ.σ. κ.σ. Σιμιγδάλι Σιμιγδάλι
(ψιλό ή καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα)

Για την σάλτσα

2 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μικρό, ψιλοκομμένο)
1 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
10 φύλλα φύλλο Βασιλικός Βασιλικός
300 g g Τομάτες Τομάτα
(κονκασέ)

Πίτσα με σπιτική ζύμη αργής ωρίμανσης

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

60 min
(22)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την ζύμη

  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα 300 γρ από το αλεύρι μαζί με το ελαιόλαδο το αλάτι, τη ζάχαρη και την μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με 300 ml χλιαρό νερό.
  2. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουμε μια υγρή ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη καλά και το αφήνουμε σε ένα δροσερό σημείο του σπιτιού μας. Το καλοκαίρι μπορούμε και στο ψυγείο.
  4. Την επόμενη μέρα βάζουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα 150 γρ αλεύρι. Ζυμώνουμε για 1 λεπτό μέσα στο μπολ ώστε να ενσωματωθεί και το νέο αλεύρι και μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο όπου ζυμώνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.
  5. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε καθαρό μπολ που το έχουμε περάσει με λίγο λάδι και αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη, την αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να προθερμάνουμε καλά το φούρνο μας.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία που πάει. Αν έχουμε πέτρα πίτσας για το φούρνο τη βάζουμε και αυτή μέσα. Αλλιώς βάζουμε ένα ταψί του φούρνου μέσα στο φούρνο ανάποδα όμως.
  7. Μοιράζουμε το ζυμάρι στα δύο ή στα τέσσερα και με τη βοήθεια του πλάστη και σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε βάση πίτσας διαμέτρου 30 εκ.
  8. Με τα δάχτυλά μας προσπαθούμε η περιφέρεια της βάσης να είναι πιο παχιά από 1 εκ. ενώ το μέσο να μην έχει πάνω από 0,5 εκ πάχος.

Για την σάλτσα

  1. Βάζουμε το τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον βασιλικό και τα σοτάρουμε για ένα λεπτό.
  4. Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και το αφήνουμε για 15 λεπτά.
  5. Στο χρόνο αυτό το λάδι αρωματίζεται από το σκόρδο και τον βασιλικό.
  6. Αφαιρούμε το σκόρδο και τον βασιλικό.
  7. Προσθέτουμε την τομάτα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά της.
  8. Πριν την βάλουμε στην πίτσα αν έχει ακόμα αρκετά νερά μπορούμε να την σουρώσουμε σε λεπτό σουρωτήρι.

Για την πίτσα

  1. Βάζουμε το πρώτο ζυμάρι πάνω σε ένα ανάποδο ταψί φούρνου που το έχουμε πασπαλίσει με σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο πράγμα που θα του επιτρέψει να γλιστρήσει εύκολα στο ταψί που έχουμε στον φούρνο.
  2. Βάζουμε πάνω στο ζυμάρι τα υλικά που θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και το μεταφέρουμε, με προσοχή για να μην καούμε, στον φούρνο πάνω στο ανάποδο ταψί που έχουμε μέσα.
  3. Το ότι και τα δύο ταψιά είναι ανάποδα βοηθάνε στην εύκολη μεταφορά της πίτσας και όταν είναι ψημένη και όταν είναι άψητη μέσα και έξω από το φούρνο.
  4. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Παράλληλα ετοιμάζουμε την δεύτερη πίτσα που την βάζουμε στο φούρνο όταν βγει η πρώτη.

TIPS
1. Ανακατεύοντας τυρί κρέμα με ξύσμα λεμονιού και λίγο θυμάρι έχουμε μια ωραία βάση για pizza bianca.
2. Φυλλώδη λαχανικά όπως ρόκα ή σπανάκι τα βάζουμε πάνω στην πίτσα όταν βγει από τον φούρνο.
3. Μπορούμε να μισοψήσουμε τις βάσεις σκέτες στο φούρνο, να τις αφήσουμε να κρυώσουν και μετά, καλά τυλιγμένες να τις αφήσουμε στην κατάψυξη ώστε να ετοιμάσουμε τις επόμενες πίτσες ακόμα πιο γρήγορα. Ψήνονται από την κατάψυξη απευθείας.
4. Μπορούμε επίσης να ετοιμάσουμε διπλάσια ποσότητα ζύμης και να καταψύξουμε τη μισή, χωρίς να την ψήσουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής με toppings)
Ενέργεια: 940 kcal
Υδατάνθρακες: 112 γρ.
Σάκχαρα: 1,3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,7 γρ.
Πρωτεΐνη: 40,7 γρ.
Λιπαρά: 45,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 21,9 γρ.

14 Προϊόντα

Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απΜύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
01.04 - 30.04
-15%
2,44 €
2,05
Αλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΑλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
27.03 - 03.04
2,99
Ελληνικές τομάτες μεγαλόκαρπεςΕλληνικές τομάτες μεγαλόκαρπες
Ελληνικές τομάτες μεγαλόκαρπες
01.04 - 03.04
-32%
1,85 €
1,25
Ελληνικές τομάτες μεγαλόκαρπεςΕλληνικές τομάτες μεγαλόκαρπες
Ελληνικές τομάτες μεγαλόκαρπες
01.04 - 03.04
-21%
1,85 €
1,45
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
28.03 - 03.04
+ 1 Κg δώρο
2,75
Μινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένηΜινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένη
Μινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένη
28.03 - 03.04
Μόνο για λίγο
0,79
Aλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσειςAλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Aλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
01.03 - 31.03
-32%
4,46 €
2,99
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
01.03 - 31.03
-24%
0,29 €
0,22
Diamant Ζάχαρη λευκή ψιλήDiamant Ζάχαρη λευκή ψιλή
Diamant Ζάχαρη λευκή ψιλή
27.03 - 03.04
0,97
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοEleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
27.03 - 03.04
10,69
Χρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
27.03 - 03.04
0,69
Κρεμμύδια άσπραΚρεμμύδια άσπρα
Κρεμμύδια άσπρα
04.04 - 10.04
-23%
1,29 €
0,99

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Πλάστης σουρωτήρι