Κάθε μέρα αξίζει!
Ψωμάκια γεμιστά με μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

4 Ψωμιά Ψωμί
(μικρά χωριάτικα ψωμάκια, 75γρ. το καθένα)

Για το μπουγιουρντί:

200 g g Φέτα Φέτα
(κομμένη σε 4 στενόμακρα κομμάτια)
1 Τομάτες Τομάτα
(μέτρια, ώριμη, 160γρ.)
1 Πιπεριές Φλωρίνης Πιπεριά Φλωρίνης
1 κ.γ. κ.γ. Πάπρικα Πάπρικα
40 g g Γραβιέρα Γραβιέρα
(τριμμένη, ή κεφαλοτύρι)
1 κ.γ. κ.γ. Ανάμικτα μπαχαρικά Ανάμικτα μπαχαρικά

Για το σερβίρισμα:

1 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 κ.γ. κ.γ. Ρίγανη Ρίγανη
2 Καυτερές πιπεριές Καυτερή πιπεριά
(μικρές, κομμένες σε ροδέλες)

Ψωμάκια γεμιστά με μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

55 min
(40)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Το μπουγιουρντί όλοι το γνωρίζουμε. Αυτή την υπέροχη ψημένη φέτα με τα καυτερά πιπέρια και τη δροσιά της ντομάτας. Εδώ θα το πάμε ένα βήμα πιο πέρα. Θα γεμίσουμε με το μπουγιουρντί μας ατομικά μικρά καρβελάκια, θα βάλουμε επιπλέον τυρί από πάνω το οποίο θα λιώσουμε με αποτέλεσμα να πάρουμε ένα κάτι σαν Ελληνικό Φοντύ! Είναι μια συνταγή που θα την λατρέψετε και είναι τρομερός μεζές για μπίρα ή για τσίπουρο!

Μέθοδος παρασκευής

  1. Κόβουμε τα ψωμάκια από πάνω δημιουργώντας ένα “καπάκι”. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα τους, αφήνοντας λίγη γύρω γύρω από τα τοιχώματα.
  2. Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ένα ταψάκι και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Κόβουμε 4 μικρά κομμάτια λαδόκολλα και 4 αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να εσωκλείσουμε αργότερα τα κομμάτια της φέτας (σαν μικρά πακέτα).
  4. Κόβουμε τη ντομάτα και την πιπεριά φλωρίνης σε μικρούς κύβους.
  5. Επάνω στα 4 μικρά κομμάτια λαδόκολλα τοποθετούμε τα 4 κομμάτια φέτας. Πάνω από το κάθε κομμάτι, τοποθετούμε τη ντομάτα, την πιπεριά Φλωρίνης και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
  6. Κλείνουμε το τυρί στη λαδόκολλα σαν πακέτο και έπειτα το τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο καλά καλά έτσι ώστε να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
  7. Ετοιμάζουμε και τα άλλα τρία κομμάτια τυρί με τον ίδιο τρόπο.
  8. Ψήνουμε για 13-15 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.
  9. Αφαιρούμε τα πακέτα από το φούρνο και τα ανοίγουμε προσεκτικά.
  10. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στο άδειο ψωμάκι και καλύπτουμε τη γέμιση της φέτας με την τριμμένη γραβιέρα. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τα καυτερά μπαχαρικά.
  11. Ψήνουμε ξανά στο φούρνο για 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσει η γραβιέρα.
  12. Αφού λιώσει η γραβιέρα, αφαιρούμε από το φούρνο και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος μαζί με το καπάκι τους. Το καπάκι μπορούμε να το κόψουμε σε μικρά μπαστουνάκια έτσι ώστε να παίρνουμε το ρευστό μείγμα μέσα από το ψωμί.
  13. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, επιπλέον καυτερά πιπέρια και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

TIP

  1. Πέρα από γραβιέρα μπορούμε να δοκιμάσουμε και άλλα τυριά που λιώνουν όπως κάποιο κασέρι.
  2. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με λαχανικά ωμά κομμένα σε μπαστουνάκια.
  3. Την ψίχα δεν την πετάμε. Την τρίβουμε στο μούλτι και την κρατάμε στην κατάψυξη για να την βάζουμε πάνω σε φαγητά που έχουν μπεσαμέλ πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή για να πανάρουμε κρεατικά και λαχανικά

15 Προϊόντα

Καραμολέγκος  Ψωμί τοστ φόρμαΚαραμολέγκος  Ψωμί τοστ φόρμα
Καραμολέγκος Ψωμί τοστ φόρμα
14.09 - 30.11
1,64
Χρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιοΧρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιο
Χρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιο
14.09 - 30.11
Στο εξής -11%
1,34 €
1,19
Πιπεριές τύπου Φλωρίνης  Πιπεριές τύπου Φλωρίνης
Πιπεριές τύπου Φλωρίνης
23.05 - 29.05
-26%
2,99 €
2,19
Αρτοσκεύασμα ολικής άλεσηςΑρτοσκεύασμα ολικής άλεσης
Αρτοσκεύασμα ολικής άλεσης
23.05 - 29.05
-30%
0,65 €
0,45
Ελληνικές τομάτες σε τσαμπίΕλληνικές τομάτες σε τσαμπί
Ελληνικές τομάτες σε τσαμπί
23.05 - 29.05
Μόνο
1,39
Χρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιοΧρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιο
Χρυσός Μύλος Ψωμί τοστ σταρένιο
22.05 - 29.05
1,29
ΦρατζόλαΦρατζόλα
Φρατζόλα
22.05 - 29.05
1,19
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοEleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Eleon Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
22.05 - 29.05
10,89
Γάλπο Γραβιέρα αγελάδοςΓάλπο Γραβιέρα αγελάδος
Γάλπο Γραβιέρα αγελάδος
01.05 - 31.05
-20%
4,15 €
3,29
Ελληνικές κερασοτομάτες σε τσαμπί Ελληνικές κερασοτομάτες σε τσαμπί
Ελληνικές κερασοτομάτες σε τσαμπί
30.05 - 05.06
-20%
2,49 €
1,99
Xωριάτικη φρατζόλαXωριάτικη φρατζόλα
Xωριάτικη φρατζόλα
30.05 - 05.06
2 τεμάχια
1,28 €
1,00
Ελληνικές τομάτες μεγαλόκαρπεςΕλληνικές τομάτες μεγαλόκαρπες
Ελληνικές τομάτες μεγαλόκαρπες
01.06 - 01.06
Μόνο
1,49
Γάλπο Τυρί φέτα άλμης Π.Ο.Π. Γάλπο Τυρί φέτα άλμης Π.Ο.Π.
Γάλπο Τυρί φέτα άλμης Π.Ο.Π.
23.05 - 29.05
-4€
21,99 €
17,99
Χρυσός Μύλος Ψωμί ολικής άλεσηςΧρυσός Μύλος Ψωμί ολικής άλεσης
Χρυσός Μύλος Ψωμί ολικής άλεσης
23.05 - 29.05
-31%
1,49 €
1,02
Μινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένηΜινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένη
Μινέρβα Χωριό Τομάτα τριμμένη
30.05 - 05.06
Μόνο για λίγο
0,75