Κάθε μέρα αξίζει
Σπανακόπιτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

1 kg kg Σπανάκι Σπανάκι
(κατεψυγμένο)
1 συσκευασία συσκευασία Φύλλο κρούστας Φύλλο κρούστας
(για πίτες)
1 ματσάκια ματσάκι Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο
2 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένος)
2 κ.σ. κ.σ. Άνηθος Άνηθος
(ψιλοκομμένος)
κ.σ. κ.σ. Δυόσμος Δυόσμος
(1/2)
1 τεμάχια τεμάχιο Λεμόνια Λεμόνι
(ξύσμα)
250 g g Τυρί φέτα Τυρί φέτα
2 Αυγά Αυγό
4 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
(φρεσκοτριμμένο)
φλιτζάνια φλιτζάνι Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(1/2, για το άλειμμα των φύλλων)

Σπανακόπιτα

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:15 h
(14)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ξεπαγώνουμε το σπανάκι, το τοποθετούμε σε τρυπητό και το στίβουμε για να αφαιρέσουμε τα υγρά.
  2. Ξεπαγώνουμε και το φύλλο κρούστας μας για να μπορέσουμε να το δουλέψουμε στην συνέχεια.
  3. Εντωμεταξύ, ψιλοκόβουμε το μαιντανό, το δυόσμο, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  4. Σε ενα μπωλ μεταφέρουμε το σπανάκι μας και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατέυουμε.
  5. Στην συνέχεια χτυπάμε τα αυγά μας σε ενα μπωλάκι και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
  6. Κατόπιν προσθέτουμε και την φέτα την οποία εχουμε σπάσει με ενα πιρούνι, αλατοπιπερώνουμε, το ξυσμα απο λεμόνι και ανακατεύουμε.
  7. Ανοίγουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε ένα ένα στην βάση του ταψιού που έχουμε ήδη λαδώσει με τις άκρες να προεξέχουν απο το ταψί. ( 4 φύλλα)
  8. Ενδιάμεσα, τα λαδώνουμε καλά ούτως ώστε να έχουν τραγανή υφή μετά το ψήσιμο.
  9. Βάζουμε με ένα κουτάλι την γέμιση η οποία είναι κρύα και καλά στραγγισμένη ώστε να μην μεταφερθούν πολλά υγρα.
  10. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων μέσα στο ταψί και προσθέτουμε άλλα 5-6 φύλλα απο πάνω ελαφρώς τσαλακωμένα σε οριζόντια κατεύθυνση το ένα δίπλα απο το άλλο.
  11. Παιρνάμε ενα μαχαίρι περιμετρικα του ταψιού
  12. Πασπαλίζουμε με σισάμι και λαδώνουμε ξανά την επιφάνεια της πίτα μας καλά.
  13. Την χαράζουμε διαγώνια για να έχουμε μετά κομμάτια σε σχήμα ρόμβου.
  14. Την ψήνουμε στην μέση του φούρνου, σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 C σε αέρα και αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.

2 Προσφορές

Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτιΘαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
19.05 - 25.05
-24%
0,25 €
0,19*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Νώμα Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXLΝώμα Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXL
Νώμα Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο XXL
19.05 - 25.05
-3€
30,23 €
27,23*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Ταψί στρογγυλό με διάμετρο 24 cm