Κάθε μέρα αξίζει!
Fish and chips με συνοδευτική σάλτσα ταρτάρ

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για το χυλό:

200 g g Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)
50 g g Καλαμποκάλευρο Καλαμποκάλευρο
(ή ριζάλευρο)
2 κ.γ. κ.γ. baking powder baking powder
1 σφηνάκια σφηνάκι Βότκα Βότκα
(παγωμένο)
330 ml ml Μπύρες Μπύρα
(παγωμένη )
1 κ.γ. κ.γ. Μέλι Μέλι
κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
(½)

Για το ψάρι:

500 g g Μπακαλιάρος Μπακαλιάρος
Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις, για το πανάρισμα)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
2 Λεμόνια Λεμόνι
(κομμένα σε τέταρτα, για το σερβίρισμα)

Για τις πατάτες:

3 Πατάτες Πατάτα
(μεγάλες, καλά πλυμένες με το φλούδι τους)
Αλάτι Αλάτι
2 κ.γ. κ.γ. Πάπρικα Πάπρικα
1 κ.σ. κ.σ. Ρίγανη Ρίγανη

Για το τηγάνισμα:

Φυτικό λάδι Φυτικό λάδι

Για τη σάλτσα ταρτάρ:

250 g g Μαγιονέζα Μαγιονέζα
3 Αγγουράκι τουρσί Αγγουράκι τουρσί
(ψιλοκομμένα)
1 Αυγά Αυγό
(βραστό, ψιλοκομμένο)
3 κ.σ. κ.σ. Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ψιλοκομμένο)
2 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένο)
2 κ.γ. κ.γ. Μουστάρδα Μουστάρδα
κ.γ. κ.γ. Πιπέρι Πιπέρι
(½, ή ανάμεικτα μπαχαρικά με τσίλι)

Fish and chips με συνοδευτική σάλτσα ταρτάρ

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

1:40 h
(19)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της Αγγλίας, φαγητό του δρόμου, φαγητό για μετά τις pub και τους αγώνες ποδοσφαίρου. Μπορεί να μην σερβίρουν πια τις πατάτες σε χωνάκια από εφημερίδες και μπορεί να βρεις αυτό το πιάτο και σε μεγάλα και ακριβά εστιατόρια αλλά παραμένει ένα βαθιά νόστιμο φαγητό και η σάλτσα ταρτάρ θα σας εκπλήξει πολύ ευχάριστα αν δεν την έχετε δοκιμάσει.

Μέθοδος παρασκευής:

Για τη σάλτσα ταρτάρ:

  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα προσθέτουμε στη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Για τις πατάτες τηγανητές:

  1. Ετοιμάζουμε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μια κατσαρόλα με λάδι.
  2. Πλένουμε καλά τις πατάτες με το φλούδι τους.
  3. Κόβουμε τις πατάτες σε chips, τις τοποθετούμε σε κρύο νερό και ξεπλένουμε καλά μέχρι να φύγει το άμυλο τους.
  4. Αφαιρούμε το νερό και τις απλώνουμε σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν καλά.
  5. Μέχρι να στεγνώσουν οι πατάτες ζεσταίνουμε το λάδι στους 190 ºC. Τηγανίζουμε τις πατάτες λίγες λίγες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  6. Αφού ροδοκοκκινίσουν, τις βάζουμε στο πιάτο με το απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα παραπανίσια λάδια.
  7. Ακολούθως τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε ρίγανη, πάπρικα και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Για το χυλό και το ψάρι:

  1. Ετοιμάζουμε ένα πιάτο με αλεύρι, δύο πιάτα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μια κατσαρόλα με λάδι που το ζεσταίνουμε στους (190 ºC).
  2. Τοποθετούμε τα ολόκληρα φιλέτα επάνω στο πιάτο με το απορροφητικό χαρτί και τα στραγγίζουμε τα καλά. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Ακολούθως κόβουμε το ψάρι σε στενόμακρα κομμάτια μήκους 10 εκατοστών και πάχος 3-4 εκατοστά.
  4. Λίγο πριν μαγειρέψουμε το ψάρι ετοιμάζουμε το χυλό: Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι, μαζί με το baking powder και γρήγορα ανακατεύουμε την παγωμένη βότκα μαζί με την παγωμένη μπίρα, το μέλι και το αλάτι ώστε να έχουμε ένα παχύρρευστο μίγμα.
  5. Μπορεί να υπάρχουν και μερικοί σβόλοι από το αλεύρι.
  6. Αφού ετοιμάσουμε το χυλό, βουτάμε ένα ένα κομμάτια από το ψάρι στο αλεύρι, το τινάζουμε ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  7. Βάζουμε το μπολ με το χυλό δίπλα στο καυτό λάδι.
  8. Βουτάμε το ψάρι στο χυλό και στη συνέχεια, το βάζουμε αμέσως προσεκτικά στο καυτό λάδι. Ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα κολλήσει το ψάρι στον πάτο της κατσαρόλας.
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με ακόμα 4-5 κομμάτια ψάρια. Δεν τα ψήσουμε όλα μαζί γιατί θα κολλήσουν. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  10. Αφαιρούμε τα ψάρια από το λάδι, τα τοποθετούμε στο δεύτερο πιάτο με το απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφού στραγγίξουν από το περίσσιο λάδι σερβίρουμε αμέσως.
  11. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, σάλτσα ταρτάρ και λεμόνι.

TIP

  1. Ετοιμάστε μεγαλύτερη ποσότητα από την ταρτάρ και κρατήστε τη στο ψυγείο. Ιδανική για σάντουιτς, για μπιφτέκια και για κοτόπουλο.
  2. Αντί για μπακαλιάρο μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε άλλο ψάρι αρκεί να είναι σε φιλέτο.

32 Προϊόντα

Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απΜύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι φαρίν απ
01.04 - 30.04
-15%
2,44 €
2,05
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39
Hellmann's MayonnaiseHellmann's Mayonnaise
Hellmann's Mayonnaise
19.09 - 30.11
-9%
5,44 €
4,91
Condito Μαγιονέζα ClassicCondito Μαγιονέζα Classic
Condito Μαγιονέζα Classic
19.09 - 30.11
-5%
3,24 €
3,05
Hellmann's Μουστάρδα κανονικήHellmann's Μουστάρδα κανονική
Hellmann's Μουστάρδα κανονική
19.09 - 30.11
-10%
5,25 €
4,71
Hellmann's Μουστάρδα καυτερήHellmann's Μουστάρδα καυτερή
Hellmann's Μουστάρδα καυτερή
19.09 - 30.11
-10%
5,25 €
4,71
Ocean Sea Μπακαλιάρος φιλέτο Ocean Sea Μπακαλιάρος φιλέτο
Ocean Sea Μπακαλιάρος φιλέτο
19.09 - 30.11
-20%
3,79 €
3,01
Γλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρωνΓλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρων
Γλυκάνθη Ελληνικό μέλι ανθέων και κωνοφόρων
19.09 - 30.11
-8%
3,39 €
3,09
Belbake Αλεύρι ντίνκελBelbake Αλεύρι ντίνκελ
Belbake Αλεύρι ντίνκελ
11.04 - 31.05
1,89
Belbake Βιολογικό αλεύρι καρύδαςBelbake Βιολογικό αλεύρι καρύδας
Belbake Βιολογικό αλεύρι καρύδας
11.04 - 31.05
1,49
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
25.04 - 01.05
-19%
1,35 €
1,09
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Ιωδιούχο αλάτι ψιλό
29.04 - 05.05
-30%
0,65 €
0,45
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
Ελληνικά κρεμμύδια κόκκινα
25.04 - 01.05
-29%
1,35 €
0,95
Χρυσός Μύλος  ΦαρίναΧρυσός Μύλος  Φαρίνα
Χρυσός Μύλος Φαρίνα
29.04 - 01.05
-90% στο 2ο τεμάχιο
0,84 €
0,46
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για τσουρέκιΧρυσός Μύλος Αλεύρι για τσουρέκι
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για τσουρέκι
29.04 - 05.05
-25%
1,25 €
0,93
Heinz Μουστάρδα απαλήHeinz Μουστάρδα απαλή
Heinz Μουστάρδα απαλή
25.04 - 01.05
Μόνο για λίγο
2,69
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι σίτου για όλες τις χρήσεις
25.04 - 01.05
+ 1 Κg δώρο
2,75
Χρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις XXLΧρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις XXL
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις XXL
25.04 - 01.05
XXL
2,39
Νώμα Αυγά φρέσκα βιολογικής γεωργίας ΜΝώμα Αυγά φρέσκα βιολογικής γεωργίας Μ
Νώμα Αυγά φρέσκα βιολογικής γεωργίας Μ
25.04 - 01.05
-35%
3,39 €
2,19
Πατάτες ΚύπρουΠατάτες Κύπρου
Πατάτες Κύπρου
25.04 - 01.05
Μόνο
1,33
Ελληνικά φρέσκα αυγά μεσαίαΕλληνικά φρέσκα αυγά μεσαία
Ελληνικά φρέσκα αυγά μεσαία
11.04 - 31.05
5,99
Μέλι ανθέων XXLΜέλι ανθέων XXL
Μέλι ανθέων XXL
11.04 - 31.05
+100 g δώρο
4,29
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
11.04 - 31.05
+300 g δώρο
1,15
Πατάτες Μεσσηνίας  νέας σοδειάςΠατάτες Μεσσηνίας  νέας σοδειάς
Πατάτες Μεσσηνίας νέας σοδειάς
02.05 - 08.05
Μόνο
0,79
Heinz Μαγιονέζα seriously goodHeinz Μαγιονέζα seriously good
Heinz Μαγιονέζα seriously good
02.05 - 08.05
Μόνο για λίγο
3,99
Ελληνικά κρεμμύδια άσπρα ν. σοδειάςΕλληνικά κρεμμύδια άσπρα ν. σοδειάς
Ελληνικά κρεμμύδια άσπρα ν. σοδειάς
02.05 - 08.05
-23%
1,29 €
0,99
Νώμα Αυγά φρέσκα ΜΝώμα Αυγά φρέσκα Μ
Νώμα Αυγά φρέσκα Μ
24.04 - 01.05
2,45
Αλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΑλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλλατίνη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
24.04 - 01.05
2,80
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
02.05 - 08.05
-20%
0,29 €
0,23
Χρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
24.04 - 01.05
0,69
Ocean Sea Mπακαλιάρος ολόκληρος χωρίς κεφάλιOcean Sea Mπακαλιάρος ολόκληρος χωρίς κεφάλι
Ocean Sea Mπακαλιάρος ολόκληρος χωρίς κεφάλι
24.04 - 01.05
4,15