Κάθε μέρα αξίζει
Αγιορείτικοι ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι και μέλι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τους ρεβυθοκεφτέδες:

200 g g Ρεβίθια Ρεβίθια
(αποξηραμένα)
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μέτριο, 120γρ., κομμένο στα τέσσερα )
1 Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο
(κομμένο στα τρία)
4 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(φύλλα)
2 κ.σ. κ.σ. Άνηθος Άνηθος
(φύλλα)
14 φύλλα φύλλο Δυόσμος Δυόσμος
(φρέσκο)
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
κ.γ. κ.γ. Πιπέρι Πιπέρι
(½)
Αλεύρι Αλεύρι
(για το πανάρισμα)
Φυτικό λάδι Φυτικό λάδι
(για το τηγάνισμα)

Για τη σάλτσα ταχίνι με μέλι:

100 g g Ταχίνι Ταχίνι
50 g g Νερό Νερό
(χλιαρό)
Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
(από ½ λεμόνι)
Αλάτι Αλάτι
(Ιμαλαΐων)
Πιπέρι Πιπέρι
1 κ.γ. κ.γ. Μέλι Μέλι

Συνοδευτικά:

Σαλάτα Σαλάτα
(ανάμεικτη)

Αγιορείτικοι ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι και μέλι

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

55 min
(7)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σας έχουμε μια από τις πιο ωραίες νηστίσιμες συνταγές. Ρεβιθοκεφτέδες! Τραγανοί και νόστιμοι, αρέσουν σε όλη την οικογένεια. Ναι, γίνονται τηγανητοί, αλλά που και που μπορείτε να τους φτιάχνετε. Είναι υπέροχοι σε σάντουιτς, αλλά και σαν μεζεδάκια. Στο Άγιο όρος τους τιμούν πολύ και αξίζει να τους τιμήσετε και εσείς.

Μέθοδος παρασκευής

Για τους ρεβυθοκεφτέδες: (12 τεμάχια των 50γρ.)

  1. Φουσκώνουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα σε ένα μπολ με 1,5 λίτρο νερό και στραγγίζουμε. Όταν φουσκώσουν θα έχουμε γύρω στα 400γρ. ρεβίθια.
  2. Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αρχίζουμε με το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι .
  3. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
  4. Όταν ξεκουραστεί το μείγμα, πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε επάνω σε ταψί.
  5. Παράλληλα ετοιμάζουμε ένα πιάτο με αλεύρι όπως και ένα τηγάνι με λάδι για το τηγάνισμα (περίπου ένα δάκτυλο σε βάθος) που το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και να φτάσει τους 180 βαθμούς Κελσίου.
  6. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε από τη μια μεριά μέχρι να ροδίσουν. Τους γυρίζουμε και τους τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  7. Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε επάνω στη σαλάτα μαζί με το ταχίνι.

Για τη σάλτσα ταχίνι με μέλι:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μία λεία σάλτσα.

2 Προσφορές

Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΜύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μύλοι Αγίου Γεωργίου Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
19.05 - 25.05
-33%
1,78 €
1,19*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.
Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτιΘαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι
19.05 - 25.05
-24%
0,25 €
0,19*
* Οι προσφορές του φυλλαδίου, παρά τις προσεγμένες παραγγελίες, ενδέχεται να εξαντληθούν από την πρώτη μέρα. Λόγω περιορισμένου χώρου σε ορισμένα καταστήματα πιθανόν να μην βρείτε κάποια από τα διαφημιζόμενα προϊόντα.

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Επεξεργαστής τροφίμων