Κάθε μέρα αξίζει!
Φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για 12 φαλάφελ των 50γρ.:

200 g g Ρεβίθια Ρεβίθια
(αποξηραμένα)
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(μέτριο, 120γρ., κομμένο στα τέσσερα)
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
4 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ολόκληρα φύλλα)
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
1 κ.γ. κ.γ. Κύμινο Κύμινο
κ.γ. κ.γ. Πιπέρι Πιπέρι
(½)
Φυτικό λάδι Φυτικό λάδι
(για το τηγάνισμα )

Για τη σάλτσα ταχίνι:

100 g g Ταχίνι Ταχίνι
50 g g Νερό Νερό
(χλιαρό)
Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
(από ½ λεμόνι)
Αλάτι Αλάτι
(Ιμαλαΐων)
Πιπέρι Πιπέρι

Φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

40 min
(37)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Απίθανα κεφτεδάκια! Τραγανά απέξω και ζουμερά από μέσα. Χορταστικά και υπέροχα! Υπάρχουν σε όλη τη μέση Ανατολή με διάφορες παραλλαγές στο τι όσπρια χρησιμοποιούνται, αν φτιάχνονται με ωμά ή βρασμένα όσπρια κτλ. Αξίζει να τα δοκιμάσετε! Θα ξετρελαθείτε.

Μέθοδος παρασκευής

Για τα φαλάφελ:

  1. Φουσκώνουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα. Όταν φουσκώσουν θα έχουμε γύρω στα 400γρ. ρεβίθια.
  2. Στραγγίζουμε καλά τα ρεβίθια και τα τοποθετούμε σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ με 1 ώρα.
  5. Όταν ξεκουραστεί, πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε επάνω σε ένα ταψί.
  6. Παράλληλα ετοιμάζουμε ένα τηγάνι με λάδι για το τηγάνισμα (περίπου ένα δάκτυλο σε βάθος) και το ζεσταίνουμε στους 180 βαθμούς σε μέτρια φωτιά.
  7. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες από τη μια μεριά μέχρι να ροδίσουν. Ακολούθως τους τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  8. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε επάνω σε σαλάτα μαζί με τη σάλτσα ταχίνι.

Για τη σάλτσα ταχίνι:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μία λεία σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό, αν το ταχίνι είναι αρκετά πηχτό.

TIP

  1. Από τα σημεία που θέλουν προσοχή με τα φαλάφελ είναι η θερμοκρασία του λαδιού στο τηγάνισμα. Δεν πρέπει να είναι κάτω από 180 βαθμούς, γιατί διαλύονται οι κεφτέδες κατά το ψήσιμό τους.
  2. Πολλές φορές η σάλτσα ταχίνι βγαίνει λίγο πικρή, ιδίως αν το ταχίνι μας είναι ολικής άλεσης και το λεμόνι είναι άγουρο. Λίγο μέλι βοηθάει πολύ.

11 Προϊόντα

Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλοDeluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
Deluxe Αλάτι Ιμαλαΐων σε μύλο
04.03 - 06.03
3,49
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλίαDeluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
Deluxe Αλάτι ιμαλαΐων ποικιλία
04.03 - 06.03
1,39
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλόKania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
Kania Θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι ψιλό
01.03 - 31.03
-24%
0,29 €
0,22
'Ολυμπος  Ταχίνι'Ολυμπος  Ταχίνι
'Ολυμπος Ταχίνι
11.03 - 31.03
3,05
'Ολυμπος  Ταχίνι με μέλι'Ολυμπος  Ταχίνι με μέλι
'Ολυμπος Ταχίνι με μέλι
11.03 - 31.03
3,65
Γλυκάνθη Ταχίνι μέλιΓλυκάνθη Ταχίνι μέλι
Γλυκάνθη Ταχίνι μέλι
11.03 - 31.03
6,29
Επιλογής Νηστίσιμα Ρεβύθια χονδράΕπιλογής Νηστίσιμα Ρεβύθια χονδρά
Επιλογής Νηστίσιμα Ρεβύθια χονδρά
11.03 - 31.03
3,69
Γλυκάνθη Ταχίνι με στέβιαΓλυκάνθη Ταχίνι με στέβια
Γλυκάνθη Ταχίνι με στέβια
11.03 - 31.03
2,79
Επιλογής Ρεβύθια χονδράΕπιλογής Ρεβύθια χονδρά
Επιλογής Ρεβύθια χονδρά
27.03 - 03.04
2,65
Γλυκάνθη Νηστίσιμα ΤαχίνιΓλυκάνθη Νηστίσιμα Ταχίνι
Γλυκάνθη Νηστίσιμα Ταχίνι
11.03 - 31.03
4,79
Κρεμμύδια άσπραΚρεμμύδια άσπρα
Κρεμμύδια άσπρα
04.04 - 10.04
-23%
1,29 €
0,99

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Μπλέντερ Επεξεργαστής τροφίμων Σύρμα χειρός