Κάθε μέρα αξίζει
Κρεπες με πραλίνα σοκολάτας, φουντούκια και φράουλες

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

Για τις κρέπες

90 g g Αλεύρι Αλεύρι
20 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
1 πρέζες πρέζα Αλάτι Αλάτι
2 Αυγά Αυγό
1 Κρόκοι αυγού Κρόκος αυγού
30 g g Βούτυρο Βούτυρο
(λιωμένο)
240 g g Γάλα Γάλα
(χλιαρό)

Για την επικάλυψη

Πραλίνα Πραλίνα
(σοκολάτας)

Γαρνίρισμα

3 Φράουλες Φράουλα
4 Φουντούκια Φουντούκι
(σπασμένα, καβουρδισμένα)
σιρόπια σιρόπι
(σοκολάτας)

Κρεπες με πραλίνα σοκολάτας, φουντούκια και φράουλες

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

25 min
(11)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ενα μπωλ κοσκινίζουμε το αλέυρι και προσθετουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα
  3. Στη συνέχεια βάζουμε το βούτυρο και σταδιακά προσθέτουμε και το γάλα το οποιο εχουμε βράσει ελαφρώς και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 15 εκ. να κάψει (σε μέτρια φωτιά) και βάζουμε λίγο βούτυρο να πάει παντού.
  5. Με μια μέτρια κουτάλα σουπας πάιρνουμε μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι για περίπου 40” και γυρνάμε την κρέπα. Μόλις ψηθεί κι από την άλλη πλευρά τη βγάζουμε από το τηγάνι.
  6. Ανά πέντε κρέπες προσθέτουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι.
  7. Τοποθετούμε στο πιάτο την κρέπα και με μια σπάτουλα απλώνουμε την πραλίνα σοκολάτας.
  8. Διπλώνουμε τις κρέπες σε τριγωνάκια
  9. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα φουντούκια, φράουλες και σιρόπι σοκολάτας