
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΤσιπούρα φιλέτο «φρικασέ»
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Έχοντας την καταγωγή του στην Γαλλία, το ελληνικό φρικασέ διαφέρει αφού κάνει χρήση του μαρουλιού και άλλων χόρτων, καθώς και στο πλούσιο αυγολέμονο. Συνήθως μαγειρεύουμε φρικασέ με κρέας (αρνί, κοτόπουλο, χοιρινό), αλλά με ψάρι μπορούμε να δώσουμε έναν άλλο πολύ ιδιαίτερο και πλούσιο συνδυασμό γεύσης.
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα θερμαίνουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το σπανάκι και το μαρούλι κομμένο σε μεγάλα μέρη (4-5 εκατοστά) και τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Μόλις μαραθούν καλά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 200 ml νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα απλώνουμε από τη μεριά της σάρκας πάνω στα χόρτα μας. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ παίρνουμε μόνο τους κρόκους των αυγών και προσθέτουμε σε αυτούς τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας καλά σε μια μπασίνα. Από την κατσαρόλα μας παίρνουμε λίγα λίγα τα υγρά με μια κουτάλα και αναδεύουμε με ένα σύρμα προσθέτοντας στο μείγμα με το αυγό.
- Επιστρέφουμε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα. Ανακινούμε με κυκλικές κινήσεις ολόκληρη την κατσαρόλα, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Τιπ: Η συνταγή φίνεται πολύ νόστιμη και χωρίς την προσθήκη αυγού. Αν θέλετε δένετε στο τέλος με λίγο βούτυρο γάλακτος.