
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για την ζύμη
150 g g | Αλεύρι
Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο) | ||
κ.γ. κ.γ. | Αλάτι
Αλάτι (1/2) | ||
120 g g | Βούτυρο Βούτυρο | ||
30 ml ml | Νερό
Νερό (πολύ παγωμένο) | ||
30 ml ml | Ρούμι
Ρούμι (μαζί με το νερό) |
Για τη γέμιση
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΤραγανή πίτα κόκκινης κολοκύθας με σπιτική ζύμη με ρούμι
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Αυτή η τάρτα κολοκύθας είναι υπέροχη. Γίνεται με πουρέ κολοκύθας που μπορεί να τον έχουμε έτοιμο από μέρες πριν και αν έχουμε έτοιμη και τη ζύμη τότε το γλυκό μας θα είναι έτοιμο σε χρόνο μηδέν. Τα αρώματα της κολοκύθας και τα ζεστά μπαχαρικά είναι ό,τι πρέπει για να μας ζεστάνουν μια κρύα μέρα ενώ το άρωμα από το ρούμι που βάλαμε στη ζύμη θα απογειώσει τις γεύσεις!
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι.
Για τη ζύμη
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε και το βούτυρο.
- Χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά.
- Λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό μαζί με το ρούμι. Όταν έχουμε μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια τότε σταματάτε να βάζουμε επιπλέον υγρά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, τυλίγουμε το κάθε κομμάτι της ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1-2 ώρες στο ψυγείο (μπορείτε να την φυλάξετε μέχρι και 5 ημέρες ψυγείο ή 3 μήνες κατάψυξη).
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 1 ταψάκι (διαμ. 25 εκ.) για τάρτες και προθερμαίνουμε το φούρνο στους175°C.
- Όταν ξεκουραστεί η ζύμη την ανοίγουμε με ένα πλάστη ως εξής:
- Τοποθετούμετη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και πιέζουμε την λίγο με τα χέρια να απλώσει.
- Βάζουμε ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλα από πάνω και με τον πλάστη ανοίγουμε σε κύκλοδιαμ.30 εκατοστών.
- Για να τη βάλουμε στο ταψί, τοποθετούμε το ταψί μπρούμυτα πάνω στο φύλλο και γλιστρώντας το χέρι σας κάτω από τη λαδόκολλα το αναποδογυρίζουμε, να πάει η ζύμη από πάνω. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
- Στρώνουμε καλά τη ζύμη στη βάση της φόρμας και στα πλάγια και στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω της λαδόκολλα στο μέγεθος της βάσης του ταψιού.
- Βάζουμε φασόλια ή άλλο βαρύ όσπριο πάνω στην λαδόκολλα, για να εμποδίσουμε τη ζύμη να φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
- Διακοσμούμε τη πίτα γύρω γύρω “τσιμπώντας” τις άκρες της ζύμης και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
- Βγάζουμε τη μισοψημένη ζύμη από το φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια μαζί με το λαδόχαρτο και γεμίζουμε με το μείγμα της κολοκύθας μέχρι τα ¾ του ύψους της φόρμας.
- Ψήνουμε για 55’-60’ λεπτά στους 175°C.
- Ότανβγειη πίτα από το φούρνο θα είναι ακόμα ελαφρώς ρευστή στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν από το σερβίρισμα. Μπορεί επίσης να παρασκευαστεί και από την προηγουμένη και να σερβιριστεί κρύα.
TIP
- Μια ωραία ιδέα είναι να σερβίρουμε την τάρτα με λίγη χτυπημένη σαντιγί.
- Δοκιμάστε τη και με γλυκοπατάτα.
- Τα φασόλια δεν τα πετάτε.. τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κρατάτε σε μια σακούλα για την επόμενη φορά που θα ψήσετε μια τάρτα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά κομμάτι (1/10 συνταγής):
Ενέργεια: 409 kcal
Υδατάνθρακες: 44,3 γρ.
Σάκχαρα: 21,5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 4,1 γρ.
Πρωτεΐνη:6,5 γρ.
Λιπαρά: 23,3 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 13,9 γρ.