
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
250 g g | Αναρή
Αναρή (ανάλατη) | ||
80 g g | Ζάχαρη
Ζάχαρη (κρυσταλλική) | ||
κ.σ. κ.σ. | Κανέλα
Κανέλα (1/2, σκόνη) | ||
κ.γ. κ.γ. | Ξύσμα πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού (1/2) |
Για τη σάλτσα
250 g g | Μούρα
Μούρο (κατεψυγμένα, ξεπαγώστε 1 ώρα πριν) | ||
1 κ.σ. κ.σ. | Μέλι Μέλι | ||
φλιτζάνια φλιτζάνι | Χυμός μήλου
Χυμός μήλου (1/2) | ||
κ.γ. κ.γ. | Βανίλια
Βανίλια (1/2) |
Για το γαρνίρισμα
Άχνη ζάχαρη Άχνη ζάχαρη | |||
Αμύγδαλα
Αμύγδαλα (ψιλοκομμένα) | |||
Δυόσμος
Δυόσμος (φρέσκο) | |||
Φυτικό λάδι
Φυτικό λάδι (για τηγάνισμα) | |||
250 g g | Ραβιόλια
Ραβιόλια (νωπά, γεμιστά με τυρί μοτσαρέλα) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΤραγανά σοκολατένια ραβιόλια με γέμιση τυρί και σάλτσα μούρων
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μέχρι τώρα τα ζυμαρικά τα θεωρούσατε αλμυρό πιάτο… ορεκτικό ή και κυρίως. Στη συνταγή αυτή θα δείτε και μια άλλη χρήση τους, σαν επιδόρπιο και μάλιστα σαν ένα πολύ νόστιμο γλυκό… Μπορεί να σας ξενίζει αλλά πρέπει να το δοκιμάσετε.. θα ξετρελαθείτε σίγουρα!! Πάντως τα ζυμαρικά είναι για όλες τις περιπτώσεις.
Για τη γέμιση:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη ζύμη:
- Σε ένα μίξερ ή σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Φτιάχνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο.
- Προσθέτουμε στο βαθούλωμα τα αυγά, το λάδι και το οινοπνευματώδες ποτό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Τοποθετούμε σε πάγκο εργασίας και δουλεύουμε τη ζύμη με αλευρωμένα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένη μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Μοιράζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε 2 λεπτά φύλλα σε μία επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι με τη βοήθεια ενός πλάστη.
- Στο ένα φύλλο βάζουμε κουταλιές από τη γέμιση σε απόσταση 6 εκατοστών μεταξύ τους. Βουτάμε ένα πινέλο μαγειρικής σε νερό και υγραίνουμε τη ζύμη γύρω-γύρω από τη γέμιση.
- Βάζουμε το δεύτερο φύλλο της ζύμης από πάνω και το πιέζουμε με τα δάκτυλά μας τριγύρω, για να κολλήσει και να κλείσει.
- Χρησιμοποιούμε έναν κόφτη ζύμης ή ένα ποτήρι, για να κόψουμε τα ραβιόλια και πιέζουμε τις άκρες, για να κλείσουν καλά. Τοποθετούμε σε ταψί πασπαλισμένο με σιμιγδάλι.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα με λάδι τηγανίζουμε τα ραβιόλια, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη, σερβίρουμε με σάλτσα, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και φρέσκα φύλλα δυόσμο.
Μέθοδοςπαρασκευής για τη σάλτσα:
- Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμεόλα ταυλικά.
- Περνάμε τησάλτσα απόκόσκινοαν θέλουμε για να αφαιρέσουμετους σπόρους.
ΤΙP
- Είναι πολύ σημαντικό στις ζύμες να τις αφήνουμε να ξεκουραστούν ώστε να ξεδιπλωθεί η γλουτένη του αλευριού, να υγρανθεί καλά η ζύμη και να απορροφήσει τα υγρά ώστε να μπορούμε αργότερα να την ανοίξουμε με μεγαλύτερη ευκολία.
- Καλό είναι το δεύτερο φύλλο να το ανοίξουμε λίγο μεγαλύτερο από το πρώτο ώστε να μπορέσει να καλύψει επαρκώς τη γέμιση στο κάτω φύλλο.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/4 συνταγής)
Ενέργεια:658kcal
Υδατάνθρακες: 99γρ.
Σάκχαρα: 36 γρ.
Φυτικές Ίνες: 9,2γρ.
Πρωτεΐνη:21,1 γρ.
Λιπαρά: 17,5 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά:6,7 γρ.