Κάθε μέρα αξίζει!
Τηγανόψωμο Χαλκιδικής

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Υλικά

500 g g Αλεύρι Αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)
1 σακουλάκια σακουλάκι Μαγιά Μαγιά
(ξερή )
7 g g Αλάτι Αλάτι
300 ml ml Νερό Νερό
(χλιαρό)
15 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(και έξτρα για το τηγάνισμα)
500 g g Τυρί φέτα Τυρί φέτα

Τηγανόψωμο Χαλκιδικής

Αυτή η συνταγή σου άρεσε

Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε

Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά

2:00 h
(225)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Νομίζω ότι όλες οι γιαγιάδες μας έφτιαχναν τηγανόψωμο. Ήταν το τέλειο σνακ για το σχολείο αλλά και για τη δουλειά γιατί εύκολα το τρως, δεν χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και επίσης είναι εύκολο να μεταφερθεί. Τα τηγανόψωμα στη Χαλκιδική είναι λίγο πιο έξυπνα στην κατασκευή τους και μοιάζουν με μικρά αλμυρά ντόνατ.

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και προσθέτουμε το αλάτι.
  2. Ύστερα ανοίγουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και σιγά-σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, για να γλυκάνει η ζύμη και να μαλακώσει.
  4. Όση ώρα ζυμώνουμε, βάζουμε στο χέρι λίγο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη.
  5. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές για να μη γίνει το ζυμάρι μας μαστιχωτό.
  6. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μετά με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί ο όγκος του.
  7. Έπειτα τρίβουμε τη φέτα στον χοντρό τρίφτη.
  8. Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι, ζυμώνουμε 2-3 φορές ακόμα.
  9. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 100g.
  10. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα φύλλα και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια στο μέγεθος ενός πορτοκαλιού με τη βοήθεια ενός κουπ πατ.
  11. Παίρνουμε ένα φύλλο, βάζουμε 1 κουταλιά φέτα και λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο.
  12. Πιέζουμε στα πλάγια με τα δάχτυλα πολύ καλά, για να κλείσει.
  13. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  14. Θα πρέπει να βγουν 18 τεμάχια περίπου.
  15. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν απ’ έξω, αλλά θα πρέπει να προλάβουν να ψηθούν και μέσα. Οπότε καλό είναι να δοκιμάσουμε με ένα μόνο του στην αρχή για να δούμε σε τι επίπεδο θα κρατήσουμε τη φωτιά μας.

TIPS
1. Εκτός από σκέτη φέτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μείγματα τυριών. Πρέπει να υπάρχει όμως πάντα ένα βουτυράτο.
2. Μπορούμε επίσης να βάλουμε και ό,τι αρωματικά έχουμε στη διάθεσή μας. Δυόσμος και βασιλικός πάνε πολύ!

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/8 συνταγής)
Ενέργεια: 565 kcal
Υδατάνθρακες: 53,8 γρ.
Σάκχαρα: 2,7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1,8 γρ.
Πρωτεΐνη: 15,8 γρ.
Λιπαρά: 31,6 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 11,9 γρ.

5 Προσφορές

Νώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι ΜεσολογγίουΝώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
Νώμα Μύλοι με φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
21.09 - 27.09
2,79
Δροσιά  Επιτραπέζιο νερόΔροσιά  Επιτραπέζιο νερό
Δροσιά Επιτραπέζιο νερό
21.09 - 27.09
Μόνο για λίγο
0,18
Τυρί Φέτα Π.Ο.Π.Τυρί Φέτα Π.Ο.Π.
Τυρί Φέτα Π.Ο.Π.
20.09 - 26.09
9,79
Elaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδοElaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Elaion Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
20.09 - 26.09
8,25
Χρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΧρυσός Μύλος  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χρυσός Μύλος Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20.09 - 26.09
0,79

Μαγειρικά εργαλεία & σκεύη

Πλάστης Κουπ πατ 10 εκ. στρογγυλό