
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΤηγανητό ρύζι με αυγό
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Από τα πιο κλασσικά ασιατικά πιάτα που πάντα θα παραγγείλουμε σε ένα ασιατικό εστιατόριο. Στις χώρες παραγωγής του πρόκειται για ένα πιάτο για left over, ένα πιάτο δηλαδή που το ετοιμάζουν για να μην πετάξουν το ρύζι που έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα. Και εδώ είναι και η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε όταν πάμε να το φτιάξουμε στο σπίτι και δεν μας βγαίνει ποτέ τόσο σπυρωτό όσο το γνωρίζουμε στα εστιατόρια. Πρέπει κανονικά να ξεκινάμε από την προηγούμενη μέρα.
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα 2 αυγά μαζί με το αλατοπίπερο.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ ένα γουόκ ή απλό τηγάνι μέχρι αυτό να καπνίσει ελαφρά. Ρίχνουμε το αυγό και μαγειρεύουμε για λίγο ανακατεύοντας. Βγάζουμε το αυγό στην άκρη όταν ψηθεί.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο λάδι και ζεσταίνουμε μέχρι να καπνίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Ακολούθως, προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για ακόμη δύο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και τα μπιζέλια και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε το ψημένο αυγό και τη σάλτσα τεριάκι και ανακατεύουμε καλά.
TIP
Το ρύζι θα πρέπει ιδανικά να είναι της προηγούμενης μέρας πριν ώστε να βγει σπυρωτό και να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Οπότε κρατάτε το ρύζι από το πιλάφι σας και την επόμενη μέρα κάνετε το κινέζικο!