
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Υλικά
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΣφουγγάτο
Αυτή η συνταγή σου άρεσε
Αυτή η συνταγή δεν σου άρεσε
Προέκυψε ένα σφάλμα. Παρακαλούμε δοκίμασε ξανά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κάτι ανάμεσα σε ομελέτα, φρουτάλια και πίτα είναι το σφουγγάτο. Θα το βρούμε σε πολλά νησιά όπως τη Σαντορίνη, την Κρήτη κτλ.
Για μια ομελέτα 20 εκ. διαμέτρου
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα λαχανικά που έχουμε περάσει από χοντρό και λεπτό τρίφτη (κολοκυθάκια, πατάτα, κρεμμύδι, σκόρδο).
- Μέσα στο μπολ προσθέτουμε τη φέτα μαζί με τα μυρωδικά (κόλιανδρο, ρίγανη, ξύσμα λεμόνι, πιπέρι).
- Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε τα αυγά και χτυπάμε τα καλά να αφρατέψουν με ένα πιρούνι.
- Τοποθετούμε τα αυγά μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και Ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί ή τηγάνι διαμέτρου 20 εκ. το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει
TIP
- Τα λαχανικά που βάζουμε μέσα μπορούν να αλλάζουν ανάλογα την εποχή.
- Αν θέλουμε να βάλουμε ντομάτα καλό θα είναι να αφαιρέσουμε τα σπόρια και τα πολλά ζουμιά της.